Dansk dommer dømmer finale

Hånden knyttet betyder point. Flad hånd betyder stop spillet. Man skal være god til kropssprog for at være dommer ved en EM-slutrunde i bordtennis.
Og er man vant til at bestemme er det nok også en fordel.
 
– Spillerne har opført sig pænt indtil nu. Det er mest i de indledende runder, hvor der optræk til at gøre brug af gule og røde kort. Indtil nu har jeg givet et gult og et gult/rødt kort, som betyder tab af point, i dette tilfælde for at smide med battet, siger den 60-årige dommer Finn Jensen med kælenavnet “obersten”.
 
Kælenavnet stammer fra dommerens lange karriere i millitæret, og det er en god baggrund at falde tilbage på, når det går løs på banen.
 
– Jeg skal dømme finalen i herresingle sammen med en anden dansker, Jesper Hammerstrøm, og vi glæder os utrolig meget, siger Finn Jensen, der dømmer sit andet EM i Århus. 
 
Danske dommere må ikke dømme kampe med deltagelse af danske spilere, så fra et dansk dommersynspunkt er det i orden, at Maze ikke nåede frem til finalen. Drømmen om at dømme en EM-finale var dog alledere ved at briste inden det gik løs i Atletion.
 
– Jeg fik en ny hofte lige før EM og det betød at jeg kunne komme med som dommer. Alternativet havde været at skulle dømme med to krykker i hænderne, og det havde ikke været alt for godt, siger Finn Jensen, der til daglig har sin gang i Brønderslev Bordtennisklub. 
 

Forfatter: Andreas Magnussen
Kontaktperson tlf.: 51 29 91 37
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk