Dansk Dusin i Kina

Et halvt dusin danske bordtennisspillere tilbringer – nærmest traditionen tro – julen på træningslejr i Kina, og man kan følge den danske bordtennisdelegation, der løbende hjemsender beretninger fra både træningslejren og livet udenfor træningshallen.

Deltagerne på turen er Izabell Nørlem og Simone Dueholm på damesiden, og Nichlas Middelhede, Nicky Marx, Sebastian Haack og Alexander Ghisalberti på herresiden – de suppleres af Pia Haack og Preben Larsen, der som forælder, hhv. træner er ledere på turen.

Herunder kan man læse det seneste indlæg, der er forfattet af Izabell og Simone, og som ikke har så meget med bordtennis at gøre  – læs alle beretningerne hos Greve BTK, hvor man også kan se videoklip fra Kinaturen.

21. december
Efter al den hårde træning i løbet af vores første uge, så vi frem til en dejlig fridag søndag, hvor turen gik til Beijing.

Vi kørte nærmest i en sauna med hjul, og ankom til den store by ca. 11.30 efter 4 timer i saunaen. Nicky havde snorket hele vejen, så der var da én der nød fridagen.

Vi parkerede saunaen og fik et kuldechok da vi steg ud. Izabell fik så stort chok, at hun pludselig væltede bagover og landede på ryggen i slowmotion, mens vi bare stod og ventede på guiderne. Det skal dog siges, at hun havde fået 1 times søvn efter opgaveskrivning hele natten.

“Børnene” glædede sig mest til at shoppe, men vi skulle jo lige se noget historisk for de voksnes skyld. Frihedspladsen var første stop, og det var hurtigt overstået:)

Derefter skulle vi til den forbudte by, hvor kejseren boede engang i 70’erne. Folk blev faktisk halshugget hvis de gik ind ad portene.

Efter at have set flere af de kinesiske kejserhuse, skulle vi gå ydeligere en kilometer for at se de samme huse (og så lige en gang tilbage igen 🙂

På vejen blev vi alle stoppet af en masse gadesælgere, som proppede ragelse i vores hoveder. Til sidst havde ellers søde, lille Simone fået mere end nok, og råbte “NOO ik al jeres crap” lige op i hovedet på én, da vandet var kogt over for hendes vedkommende.

Efter hun var kølet ned, kom smilet dog frem igen til kineserne, som tog billeder af os europæere, som om de aldrig havde set nogen før.

Så – den længe ventede shoppingtur!

Vi kørte gennem den gamle, forfaldne del af byen, men pludselig dukkede de flotte moderne skyskrabere op, og byen havde forvandlet sig helt. Vi løb ind i det store center, og blev med det samme overfaldet af tøjsælgere i den første og bedste butik. Det var paradis for os.

Simone, Pia, Sebastian og Izabell gik sammen, og de tre tøser klæbede sig til Seb, da han var noget af en hård businessman hvad angår de “høje” priser. Der var ingen kære mor, sælgerne kunne acceptere Seb’s lave priser eller ikke få noget solgt. Og det virkede hver gang!

I den anden trop, fandtes Nicklas, Alexander, Nicky og Preben, og det var en helt anden snak. Denne trop nåede at se de 7 shopping-etager, hvor den anden trop nåede sølle 1 etage 🙂

Udover det fik Nicklas og Alexander tilbudt at få 500 yuan for en nat med en chinatøs, en tøjsælger. Det måtte de takke pænt nej tak til, da morgenpasset jo måtte overholdes. Men kan dog ikke svare på om de havde overvejet det, hvis chefen ikke havde været der;)

Alle kom tilfredse hjem med kæmpe poser, og selvfølgelig skulle der prøves tøj selv kl. 12 om natten 🙂

Forfatter: Dueholm & Nørlem
Kontaktperson e-mail: preben@greve-btk.dk