Dansk herrehold i bordtennis udtaget til OL

For første gang nogensinde er Danmark med i holdturneringen for herrer til OL i Paris, og Danmarks Olympiske Komité har nu udtaget spillerne, der skal udgøre det historiske OL-hold.

Med en sensationel kvartfinaleplads ved VM i Korea i februar sikrede de danske bordtennisherrer sig kvalifikation til OL. Dermed har Danmark for første gang nogensinde et hold med i bordtennis til OL. Og DIF, der er Danmarks Olympiske Komité har nu udtaget Jonathan Groth, Anders Lind og Martin Buch Andersen til at repræsentere Danmark til sommer i Paris. Tobias Kamph Rasmussen er udtaget som reserve.

Jonathan Groth, som til dagligt spiller i polske Dekorglass Działdowo, glæder sig til at repræsentere de rød-hvide farver i Paris:

”Jeg er selvfølgelig superglad og stolt. Det bliver mit tredje OL, men som sagt første gang med et hold. Jeg glæder mig til, at vi skal repræsentere Danmark, og så glæder jeg mig over, at vi er en stor trup, der tager afsted til Paris,” udtaler landsholdsspilleren og fortsætter:

”Man kan forvente, at vi kommer ind med den samme energi og det samme mindset, som vi havde til VM. Det var jo ligesom det, der bragte os til OL. Det var det sammenhold, som vi viste.”

Landstræner Linus Mernsten understreger, at det ikke har været nemt at vælge, hvem der skulle med i OL-truppen:

”Det er aldrig sjovt at vælge nogen fra, som har været med og bidraget til kvalifikationen. Denne gang blev det Thor Christensen, der ikke fik plads på holdet. Og Martin Buch har taget den plads, der skulle spilles om i det interne kvalifikationssystem, ved at udvise kampgejst og være målrettet. Og så er Tobias denne gang udtaget som nummer fire, da holdet til OL begynder med double.”

Team Danmarks sportsdirektør, Lars Balle Christensen, glæder sig meget til at følge de danske bordtennisherrer under legene i Paris.

”Stort tillykke til bordtennisholdet og til Bordtennis Danmark. Jonathan Groth har forsvaret de røde og hvide farver i OL-turneringen i bordtennis i såvel Rio som Tokyo, og det er fantastisk, at vi i Paris kan stile med et hold og dermed også med to spillere i single. Jeg glæder mig til at følge både det danske hold og Jonathan Groth og Anders Lind i single,” siger Lars Balle Christensen, der er sportsdirektør i Team Danmark.

Også i DIF glæder man sig over at have et bordtennishold med til OL i Paris og byder bordtennisherrerne velkommen på OL-holdet:

”Det er historisk, at vi skal have et dansk bordtennishold med til OL. Jeg ved, at de er stolte af den bedrift, og det skal de også være. Bordtennisspillerne og -lederne er både dygtige og yderst sympatiske, og jeg krydser mine fingre for, at de får et godt OL i Paris. Velkommen på holdet,” siger Søren Simonsen, der er DIF’s Chef de Mission for det danske OL-hold i Paris.”

I holdturneringen stiller man til OL med tre mand, og de to bedst rangerede på verdensranglisten er automatisk kvalificeret i single også. For Danmark er det Jonathan Groth (aktuelt nr. 21) og Anders Lind (aktuelt nr. 59).

Læs meget mere om OL og det danske OL-hold på www.ol.dk og følg med på ’Danmark til OL’ og ”Bordtennis Danmark” på Facebook og Instagram.

 

Fakta:

Jonathan Kjær Groth

Født: 9. november 1992 (31 år)

Sportsgren: Bordtennis (hold og single)

Klub: Dekorglass

Bedste resultater: ¼-finale hold VM 2024, EM-guld i double i 2016, sølv i single ved European Games i 2019.

Tidligere OL-deltagelse: 2016 og 2021

 

Anders Lind

Født: 14. december 1998 (25 år)

Sportsgren: Bordtennis (hold og single)

Klub:  Borussia Dortmund

Bedste resultater: ¼-finale hold VM 2024, ¼-finale single VM 2022.

OL-debutant

 

Martin Buch Andersen
Født: 13. november 2000 (23 år)

Sportsgren: Bordtennis (hold)

Klub: Fortuna Passau

Bedste resultater: ¼-finale hold VM 2024

OL-debutant

 

Tobias Kamph Rasmussen (reserve)

Født: 26. november 1996 (27 år)

Sportsgren: Bordtennis (hold)

Klub: Amiens

Bedste resultater: ¼-finale hold VM 2024

OL-debutant

 

Yderligere kommentarer:

Linus Mernsten, landstræner, Bordtennis Danmark: 51183933, linus.mernsten@bordtennisdanmark.dk

Søren Simonsen, OL-Chef de Mission, DIF: 29420443, sos@dif.dk

Lars Balle Christensen, sportsdirektør, Team Danmark: 25145640, lbch@teamdanmark.dk