Dansk Idræt United vs. Corona Virus

Årets kamp: Dansk Idræt United vs. Corona Virus
Corona-smittespredningen har været stigende i Danmark den seneste tid. DIF minder om at huske at holde afstand, spritte af og sparke 3. halvleg til hjørne for en stund. DIF har lavet et opslag til sociale medier, som man håber, at alle idrætsforeninger vil dele på sociale medier, så vi sammen – på afstand – kan vinde årets kamp mod corona. Del facebook-opslaget her
Læs mere her


Corona-besked til forældre i AULA fejltolkes
DIF og en lang række specialforbund har på kort tid modtaget mange henvendelser fra bekymrede forældre, der har misforstået dele af en vigtig corona-besked fra Børne- og undervisningsministeriet.
I kølvandet på beskeden understreges det nu, at børns idrætsaktiviteter, træningstilbud og kampe IKKE skal aflyses pga. corona-situationen.
Børne- og undervisningsministeriet har onsdag den 23. september via landets skoleledere og folkeskolens kommunikationsplatform AULA udsendt et brev til alle forældre. I brevet opfordres der til, at landets forældre aflyser eller melder afbud til deres børns sociale arrangementer i forbindelse med skole, fritidstilbud og ungdomsuddannelser.
DIF bakker hundrede procent op om brevets overordnede budskaber, men DIF ønsker samtidig at præciseret, at det IKKE er idrætsaktiviteter i en idrætsforening, der refereres til.
Opfordringen omhandler derimod sociale arrangementer før og efter idrætsaktiviteten som fx klubfester, filmaftener, forældremøder m.m.
Man kan derfor roligt sende sit barn til bordtennis eller en hvilken som helst anden idræt i fritids- og foreningslivet. 
”Vores foreninger og forbund modtager lige nu mange henvendelser landet over fra bekymrede forældre, der fejltolker dagens brev fra Børne- og undervisningsministeriet. Det er meget vigtigt for os at understrege, at selve idrætslivet med træning og kamp fortsætter som hidtil. Dog skal man i videst mulige omfang aflyse og udskyde øvrige sociale arrangementer i idrætsforeningerne som eksempelvis de traditionsrige klub- og spillerfester,” siger DIF’s direktør, Morten Mølholm Hansen, og fortsætter: ”De sociale aktiviteter er en vigtig del af vores foreningsfællesskaber, og derfor er vi – også i DIF – rigtig ærgerlige over, at corona-situationen pt. gør det nødvendigt at opfordre til at undgå sociale aktiviteter. Men vi respekterer naturligvis myndighedernes kraftige opfordring. Vi glæder os over den enorme indsats, som vores frivillige lægger for dagen for at tilrettelægge idrætsaktiviteterne i overensstemmelse med de gældende corona-retningslinjer”.


Top 3 spørgsmål til DIF´s corona-taskforce
DIF´s corona-taskforce modtager mange mails og telefonopkald fra både forbund og foreninger. DIF har samlet de tre spørgsmål og svar, som DIF´s corona-taskforce mødes hyppigst af i øjeblikket.

1. Hører idrætsaktiviteter til i kategorien sociale aktiviteter – og bør de derfor indstilles midlertidigt?
Nej, idrætsaktiviteter betragtes ikke som en del af de sociale aktiviteter, der skal aflyses. Træningslejre mv. kan også fortsat afholdes under hensyntagen til det gældende forsamlingsforbud. Til gengæld bør alle sociale aktiviteter før og efter idrætsaktiviteter blive aflyst indtil foreløbig den 4. oktober 2020. Sociale aktiviteter i forbindelse med idrætsaktiviteter kan fx være kaffe efter træning, filmaftener, fællesspisninger, klubaftener, forældremøder mv.

2. Behøver vi bære mundbind i ”tutten”/cafeteriet?
Ja, kravet om mundbind gælder for alle over 12 år i offentlige lokaler med servering indendørs. Der skal bæres mundbind, så snart man bevæger sig ind i området, når man står i kø og i øvrigt er i bevægelse. Kun, når man sidder ned, kan man tage mundbindet af.

3. Folk undrer sig over, at deres børn må gå til træning, når de ikke må ses til sociale aktiviteter med fx deres klasse – hvad kan vi svare?
Budskabet fra myndighederne lyder på, at der på nuværende tidspunkt fortsat må trænes og dyrkes idræt, så længe det sker inden for de gældende retningslinjer, herunder forsamlingsforbuddet. Det er en tillid, som vi i foreningslivet gør os umage for at leve op til. Vi har klare retningslinjer for, hvordan idrætsaktiviteter kan gennemføres på ansvarlig vis og under stor hensyntagen til de gældende corona-forholdsregler. Idrætsaktiviteterne i foreningslivet finder sted under strukturerede og ansvarlige forhold og kan derfor være et positivt element i en hård corona-tid.

Brems smittekæderne – hent smittestop-appen
Smittestop-appen skal hjælpe danskerne med at stoppe udbredelsen af COVID-19 ved at bryde smittekæder. Hvis du bliver smittet, kan du vælge at lade appen give besked til de brugere, du har været tæt på, og tilsvarende kan appen fortælle dig, hvis du har været i tæt kontakt med en bruger, der er smittet.  Appen er et digitalt supplement til andre tiltag med formål at kontrollere smittespredningen i samfundet, såsom isolation af syge, generelle råd om hygiejne og afstand samt den øvrige smitteopsporing. Til forskel for manuel smitteopsporing giver appen dig mulighed for at give besked om smitterisiko til ukendte kontakter, som du fx har mødt i offentlig transport eller på restauranter. Smittestop fungerer via Bluetooth, og det eneste, man som bruger skal gøre, er altså at installere appen og slå den til. Det er frivilligt at bruge appen, men jo flere, der har den hentet og slået til, jo bedre kan appen hjælpe os alle med at stoppe smitten. Vær opmærksom på, at smittestop kun virker på nyere styresystemer. Læs mere her

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@bordtennisdanmark.dk