Dansk Kinesisk Bordtennis Forening stiftet

Dato: 
23.10.2017

- i lørdags i Frederiksberghallen, hvor ca. 40-45 personer deltog i den stiftende generalforsamling

DBTU’s udsendte var i lørdags taget til Frederiksberghallen i anledning af DKBTF - Dansk Kinesisk Bordtennis Forenings stiftende generalforsamling.

Advokat (og verdensmester i herresingle over 70 år) Niels Ramberg blev enstemmigt valgt til dirigent - en tjans han efter eget udsagn havde varetaget mere end 100 gange før. Det var en meget formel Ramberg, der i arbejdstøjet blev en smule udfordret, da han gennemgik dagsordenen, som hovedsageligt stod på kinesisk.


Dagsorden. Foto: Carsten Egeholt.

Det blev vedtaget, at det skulle koste 200,- kr. i årligt kontingent af være medlem af foreningen.
Seks navne var opstillet til at udgøre bestyrelsen, men da der kun skulle være fem samt en suppleant måtte man ty til kampvalg for at finde bestyrelsens sammensætning.
Der blev udnævnt en stemmetæller, og inden man nåede at se sig om, havde kineserne på deres sædvanlige hurtige facon fået udfyldt stemmesedler og afleveret dem til stemmetælleren, der kunne afsløre, at bestyrelsen kommer til at bestå af hr. Mao Liu (stifter og træner), hr. Jiming Cai (pensionist), dr. Li Jiang (forsker), fr. Lisha Zhang (sangekspert) og dr. Shaobo Sun. Suppleant til bestyrelsen blev hr. Guoxiang Fang.
”Er der nogen, der kan regne?”, spurgte dirigenten. En finger kom i vejret, og så var der fundet en revisor i den nye forening.


Dirigenten gennemgår stemmerne. Foto: Carsten Egeholt.

Niels Ramberg kunne herefter iføre sig en træningsjakke og nu som spiller fortælle lidt om sin karriere og mødet med de hurtige kinesere ved bordtennisbordet og om sit venskab med Mao Liu, som han har vundet det danske holdmesterskab i 60 års rækken sammen med fire gange med Virum fra 2012-2015. I øvrigt også sammen med Virums tidligere formand Flemming Vollertzen, der også var til stede ved den stiftende generalforsamling i lørdags.


Der blev vist klip fra det store Kina-arrangement i Absalon-kirken. Foto: Carsten Egeholt.

Den kinesiske ambassades kulturafdeling var repræsenteret med en taler, der så frem til venskabet mellem danske og kinesiske bordtennisspillere. Det samme gjorde en repræsentant fra Air Store (sponsor), der også gerne så, at der kom sejre til foreningen.
Der efter blev der serveret sandwich og networket, inden kineserne gav sig i kast med Dan Hua Cup – den første venskabsturnering.


Tid til et holdbillede ved den stiftende generalforsamling. Foto: Zhong Min Peng.


Til venstre i billedet taler Virums trekløver Mao Liu, Niels Ramberg og Flemming Vollertzen sammen inden starten på den stiftende generalforening. Nederst til højre er det en repræsentant fra Air Store. Foto: Carsten Egeholt.


Opvarmning til Dan Hua Cup - den første venskabsturnering. Foto: Zhong Min Peng.

Tidligere har vi her på hjemmesiden skrevet om kineserne i Frederiksberghallen. Læs artiklen her

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: