Dansk Mester i bordtennis

41-årige Morten Nielsen (Hasselbalch) der i slutningen af 1980’erne dominerede i bordtennis i sin årgang i Danmark har kastet sig over triathlon, hvor han netop har gennemført en tredobbelt Ironman – altså 11,4 km svømning, 540 km på cykel og så lige 126,6 km løb at slutte af med – og så endda med diabetes.

Morten Nielsen fra Frem Sakskøbing vandt DM i drenge single i 1989, hvor han også vandt DM-titlen i drenge/pige mixed double sammen med Miriam Mahmood fra TPHU/BK og DM-titlen for drengehold sammen med Frem Sakskøbing og holdkammeraterne Martin Christensen, Thomas Christensen og Jens-Christian Borre Larsen. De fire havde også vundet DM-titlen for drengehold i 1988.
Sidstnævnte, der er storebror til Sabine Borre Larsen har bosat sig i Nykøbing Falster, hvor han arbejder som skrivende journalist på Lolland-Falster Folketidende. Han har netop skrevet en artikel om sin tidligere holdkammerats fantastiske bedrift (læs vedhæftede).

Begge uden bat

”Jeg spiller heller ikke selv bordtennis mere”, fortæller Jens-Christian Borre Larsen, der under sine studier i København (1999-2006) spillede i MK 31, inden han skiftede til Amager BTK, hvor han spillede Serie 1 sammen med blandt andre Jesper Edelbo og Steen Nielsen.
”Jeg havde mange festlige timer med den snaksaglige Benno Werge”, husker Jens-Christian, der nu som sportsjournalist på Lolland-Falsters Folketidende til tider dækker Nyråd/Frem Sakskøbings kampe i 1.- og 2. division. De to klubber har for år tilbage dannet et holdfællesskab på grund af for få spillere.

40-årige Jens-Christian har fået sin bordtennisopvækst i Frem Sakskøbing, hvor Jeff Nygreen var klubbens uundværlige leder. Som bedste resultat vandt han bronze i drenge-single ved DM i 1989.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk