Danske sejre i doublerne

DBTU DBTU DBTU DBTU
STIGA STIGA STIGA STIGA

Pressemeddelelse fra Dansk BordTennis Union – 18. oktober 2012
Danskerne fortsætter stærkt EM
Danskerne i aktion fredag
Maze med første kamp 12.30

Dagens kampe ved EM i bordtennis bød på både opture, positive overraskelser og nedture for de 13 danske spillere i aktion.
Tre danske herrer og to danske damer er klar til hovedturneringen i singlerækken ved EM i bordtennis i Herning. Hovedturneringen begynder fredag formiddag med kampe i Boxen og Hal M i MCH. Den levende legende Allan Bentsen på 44 år gik desværre ikke videre fra det indledende gruppespil efter to sejre og et nederlag, og var heller ikke blandt de fem bedste toere i lodtrækningen om avancement, og dermed slutter en stor landsholdskarriere for den sympatiske fynbo, der for altid vil blive husket for sine store præstationer på landsholdet – specielt da Danmark vandt EM-guld for hold i Aarhus i 2005.

Danske overraskelser er publikumsyndlinge
De to relativt ukendte danske spillere Pernille Agerholm og Morten Hyrup Rasmussen har i dén grad spillet sig ind i publikums og danskernes bevidsthed med store dramaer og flotte sejre. Både Hyrup og Agerholm spillede sig i dag videre til hovedturneringen (top-64) ved EM. En flot præstation taget deres europaranglisteplaceringer i betragtning. Hyrup er nummer 235 og Agerholm 216.

Begge har begejstret publikum med spændende og tætte kampe og mens Hyrup tabte sin første kamp, siden vandt sine tre næste og dermed tog førstepladsen i gruppen, blev Pernille Agerholm nummer to i sin gruppe på fem spillere og gik dermed også videre i turneringen. To danske overraskelser som har vundet publikums hjerter.

Morten Hyrup Rasmussen møder Bojan Tokic fra Slovenien i første kamp i hovedrunden. Han er seedet som nummer 13, men Hyrup kunne have trukket spillere, der var seedet i top-8.

Pernille Agerholm skal møde Iveta Vacenovska fra Tjekkiet. Det bliver en svær kamp, da tjekken er seedet som nummer 10.

Groth også i hovedrunden
Den 19-årige danske mester Jonathan Groth vandt sine to første kampe og kunne med en sejr og slovakken Keinath spille sig i top-64 i Europa. Dette lykkedes med 3-1 i fire tætte sæt, der alle blev afgjort med mindst mulige margin på to point, 11-9, 9-11, 14-12, 11-9.

Lodtrækningen parrede Jonathan Groth med Ruwen Filus fra Tyskland i første kamp i hovedrunden. Den 24-årige tysker er seedet som nummer 28 og er en defensiv spiller, så Groth skal spille op til sit bedste for at avancere.

Danske sejre i doublerne
EM-sølvvinderne i herredouble i 2010, Kasper Sternberg og Jonathan Groth spillede her til aften første runde i doubleturneringen. Danskerne dominerede serv/retur-spillet, hvilket er altafgørende i doublespillet. Groth spillede med stor finesse og Kasper med den afgørende power. Englænderne Knight og Reed var presset konstant, og specielt Daniel Reed (kendt fra STIGAdivisionen) virkede hæmmet af presset. Flere servefejl og dårlige server satte det engelske par under yderligere pres. Generelt var danskerne klart bedst, og kan de holde den gejst er de farlige for alle i turneringen.

De møder i anden runde de 5. seedede svenskere Kristian og Mattias Karlsson.

Danskerdyst i damedouble
I double kan man spille sammen på tværs af lande og Pernille Agerholm mødte med sin serbiske makker Andreas Todorovic en anden dansker i Mie Skov og dennes franske makker, Carole Grundisch.

Det blev en svingende double allerede fra første bold. Agerholm/Todorovic havde spillet sig videre til hovedrunden via kvalifikationen og virkede mere sammenspillet end Skov med makker, der havde første kamp sammen. Spiller for spiller er Mie og Carole mindst en klasse bedre end Agerholm og Todorovic, men specielt Agerholm forsøgte at gøre tingene enkle og ‘spille bolden på bordet’. Første sæt gik klart til Mie og makker, og næste sæt lige så klart til Agerholm/Todorovic. Ved 9-9 i tredje sæt kommer først en god serv fra Todorovic og siden en utagelig kantbold, og Agerholm/Todorovic tager føringen.

Et tæt fjerde sæt går til Mie/Carole, og stillingen er 2-2. Afgørende sæt begynder med flere lange seværdige dueller, men de korte dueller som også spilles vinder Agerholm/Todorovic. Ved 7-4 til Agerholm/Todorovic tager Skov/Carole time-out. De får kontakt ved 7-7, men Agerholm//Todorovic vinder 11-7 på to kantbolde.

Dermed er Mie Skov færdig i double mens Pernille Agerholm fortsætter de flotte takter på hjemmebanen.

Maze møder Østrigs ‘heldige toer’
4. seedede Michael Maze skal i sin første kamp ved EM møde den ‘heldige toer’ fra lodtrækningen blandt alle toere i kvalifikationen, den farlige østriger Stefan Fegerl, som sportschef Peter Sartz mener er en farlig herre, man ikke skal tage for let på. Mazes første kamp spilles klokken 12.30 i Boxen.

Danskere i aktion fredag – alle i Jyske Bank Boxen:

Single, 1. runde:
11.00: Iveta Vacenovska [seedet 8] Tjekkiet – Pernille Agerholm [91] – bord 4
11.45: Nikoleta Stefanova [38] Italien – Mie Skov [20] – bord 4
12.30: Stefan Fegerl [53] Østrig – Michael Maze [4] – bord 1
14.00: Bojan Tokic [13] Slovenien – Morten Hyrup Rasmussen [115] – bord 1
14.45: Ruwen Filus [28] Tyskland – Jonathan Groth [79] – bord 1

Double, 2. runde:
19.15: Andrea Todorovic/Pernille Agerholm – Dana Cechova/Renata Strbikova [8] – bord 1
20.00: Kasper Sternberg/Jonathan Groth [12] – Mattias Karlsson/Kristian Karlsson [5] – bord 1

Fakta om EM i bordtennis 2012
– Danmark og Herning er vært for EM i bordtennis 2012.
– EM afvikles i Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen fra den 17.-21. oktober.
– Der er 301 deltagere med til EM fordelt på 38 lande og 159 herrer og 142 kvinder.
– Det er Dansk BordTennis Union, Herning Kommune og Sport Event Denmark, der er fælles partnere på EM.
– De indledende kampe spilles i Messecenter Hernings hal M. De afgørende spilles i Jyske Bank Boxen, hvor der er plads til 4.500 tilskuere fra fredag den 19. oktober.
– Sidst Danmark var vært for EM var i Aarhus i 2005, hvor det danske herrehold vandt guld. Hold-turneringen er ikke med i Herning i år.
– Ved dette EM spilles der single for herrer og damer og double for herrer og damer.
– Alle de store europæiske OL-stjerner ventes at konkurrere ved EM i Herning. Fra Tyskland er det specielt den store stjerne, Timo Boll, der ventes at gøre det godt. Han blev europamester i single i 2011 og 2010, men tabte til Maze i semifinalen i 2009 mens Boll også vandt EM i 2008, 2007 og 2002. Tyskeren Dimitrij Ovtcharov, der vandt en tæt OL-kvartfinale mod Michael Maze i London og senere vandt bronze, er et godt bud på en medaljekandidat mens også sølvvinderen fra de to sidste år, Patrick Baum, er et stærkt tysk kort. Europamesteren fra 2005, 2003 og 1998, Vladimir Samsonov fra Hviderusland, og Werner Schlager, Østrig, der blev verdensmester i 2003 (og tabte EM-finalen til Maze i 2009) er andre prominente navne.
– Danmarks største medaljehåb er Michael Maze, der både har vundet VM- og OL-bronze samt guld ved EM; i 2009 i single og i 2005 for hold. Danmark stiller med alle tre OL-deltagere, der udover Maze tæller Mie Skov og Allan Bentsen. Også en række af fremtidens danske spillere stiller op på hjemmebane – blandt dem den danske mester Jonathan Groth samt Kasper Sternberg, der sammen vandt EM-sølv i double i 2010. Også Mikkel Hindersson og Tobias Lau er en del af fremtiden for dansk bordtennis.
– Dansk BordTennis Union har 9.829 medlemmer.

Med venlig hilsen
Brian Martin Rasmussen

EM 2012 kommunikationskonsulent
Dansk BordTennis Union

Tlf. 22 12 02 40
brianmartinrasmussen@gmail.com
Skype: brianmartinrasmussen

Bag EM i bordtennis i Herning i 2012 står partnerne Dansk BordTennis Union, Herning Kommune og Sport Event Denmark.

Forfatter: Brian Martin Rasmussen
Kontaktperson tlf.: 40 25 49 97
Kontaktperson e-mail: peter.sartz@dbtu.dk