Danskerne tabte til Boll/Süss

I 1/8-finalen ved VM i double i Shanghai, kunne det danske par Finn Tugwell og Michael Maze ikke finde niveauet til at vinde over den staerke tyske konstellation Timo Boll og Christian Suss. I foerste saet blev det til en skidt start og der var alt for mange bolde der blev spillet for skarpt. Flip roeg ud over bordet og der blev loopet for haardt. 8-11. I andet saet er danskerne derimod godt med og isaer i midten af saettet ser det godt ud med 8-5 og 9-6, og danskerne faar flyttet Boll godt rundt paa bordet, men saa bliver danskerne passive og taber fem bolde i traek 9-11.
 
I tredje saet er det op ad bakke og baade Maze og Tugwell staar hele tiden og spiller nedefra og op, saa der ikke kommer noegt press i spillet. Tyskerne vinder igen med 14-12. Tyskernes taktik er at spille ud over Mazes forhaand, og derefter i Tugwells forhaand – danskerne loeber, mens tyskerne styrer begivenhederne. Stillingen er 0-3 og nu aendrer spillet sig. Danskerne faar igen presset tyskerne og der loopes nu fremad, samtidig med at der nu spilles ud over Suss’ forhaand. fjerde og femte saet vindes med 11-6, 11-8. Danskerne er tilbage, og alle begynder at tro paa det igen.
 
Sjette saet bliver aldrig danskernes saet. Mange lange server fra Finn goer det nemt for tyskerne at komme ind, samtidg med at duellerne vindes af Timo, der nu spiller godt. Suss holder hele tiden et hoejt niveau, og saa er det et rigtig godt par. Danskerne taber med 9-11 efter at have vaeret bagud med 3-8 og 6-9. Der var chancer i mange saet, og tre saet blev tabt med to bolde – tyskerne havde det i dag, der gaer at man vinder lige kampe.
 
Dermed er den danske OL-double ude af VM. Cifrene: 8-11, 9-11, 12-14, 11-6, 11-8, 9-11

Forfatter: JH
Kontaktperson tlf.: 30 53 94 35
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk