DBTU vil kæmpe

I dag har DIF offentliggjort den årlige medlemsopgørelse for idrætten i Danmark, og det er ærgerlig læsning for bordtennissporten. På blot et år har vi ifølge statistikken mistet 11 procent af vores medlemmer. Der er nu 8510 aktive bordtennisspillere.

 
Vi er usikre på, hvorfor medlemstallet er faldet så brat, for det er ikke, fordi vi i sporten har gjort noget anderledes, siger formanden for Dansk Bordtennis Union, Bjarne Andersen.

Senest Dansk Bordtennis Union var nede på et tilsvarende antal medlemmer var i 2008. Men før det var medlemstallet også i en årrække vigende.

Dansk Bordtennis Union har imidlertid tænkt sig at forsøge at vinde det tabte medlems-terræn tilbage. Forbundet er i gang med at søsætte et stort projekt sammen med DIF under navnet ”Det’batter – udviklingsmiljøer for tweens”, der skal være med til at gøre bordtennissporten endnu mere attraktiv for de 8-12-årige. Det er netop den gruppe, der især er faldet fra i det forgangne år.

Over de næste tre år skal et korps på 15 trænerudviklere hjælpe de danske bordtennisklubber med at blive endnu bedre til at tilrettelægge træningen til de 8-12-årige. Undervejs i projektet får de deltagende klubber også tilbudt gratis trænerkurser og konsulentbistand fra forbundet.

 

Vi tror meget på, at trænerne spiller en nøglerolle i forhold til at skaffe nye medlemmer og for at gøre sporten så interessant, at medlemmerne bliver ved. Det er derfor, at vi har fokus på dem i det her projekt, siger DBTU-formand, Bjarne Andersen.
 

DBTU har også andre tiltag i gang, der forhåbentligt kan være med til at minde danskerne om, hvor sjovt det er at spille bordtennis.

 

Du kan se medlemsudviklingen for den enkelte klub her

Forfatter: Kasper Friis