DBTUsædvanligt

I januar kunne du her på hjemmesiden læse om en aldersforskel på 57 år mellem to doublemakkere i Serie 2. Det var Virum, der mente, at det måtte være rekord i Serie 2. Det var det imidlertid ikke, for der gik ikke lang tid, før Amager meldte sig på banen med en aldersforskel på 64 år mellem to doublemakkere på Amagers hold i Serie 2.

De to artikler har afstedkommet, at flere har sendt sjove, finurlige historier til undertegnede – og dem vil jeg da gerne dele med læserne. Måske kan det blive starten på en mindre DBTUdgave af Guinness World Records.

Med andre ord vil jeg (og forhåbentligt mange andre bordtennis-elskere) meget gerne høre din forunderlige, sjove, mærkværdige og korte historie – også selv om der måske ikke er tale om nogen rekord.

Lad mig bare selv lægge for, selv om det så absolut ikke er noget at prale med og som faktisk næsten har givet våde øjne endnu en gang, når tankerne går tilbage på den grusomme dag for længe siden – så længe siden, at jeg til tider kan bilde mig ind, at det måske bare var en ond drøm…

Fik æg af Finn Jakobsen
Jeg har forsøgt at fortrænge det og kan faktisk slet ikke finde ud af, hvornår det skete, men den er desværre god nok. Ved et unionsstævne i Odense, hvor jeg repræsenterede Sjælland – den gang SBTU, førte jeg (vist nok) med 19-16 i første sæt mod Finn Jakobsen, der repræsenterede København – den gang KBTU, for så at tabe sættet med 19-21 og andet sæt med 0-21!
Jeg kan stadig huske først irritationen ved 0-6 til 0-9, dernæst nerverne der tog til i styrke fra 0-13 og frem til 0-17 – derefter kunne jeg ikke på nogen måde se, hvordan jeg skulle komme på tavlen. Den nedslående oplevelse og ikke mindst mobningen på færgen hjem mod Sjælland, hvor Claus Oxfeldt (i dag Forbundsformand for Politiforbundet) var så ”flink” at købe et blødkogt æg til mig i cafeteriaet, står desværre helt klart i hukommelsen.
Så til alle jer unge drengespillere derude i bordtennis-Danmark. Næste gang du står og ryster så dine shorts blafrer, så husk at det da aldrig kan blive værre end ham fra hjemmesiden, der fik et æg den gang man spillede til 21 point i sættene.

Finn ”Bo-Bo” Jakobsen blev Kildeskovens første danske mester, da han i 1979 vandt DM i drengesingle til stor glæde for klubbens mange ledere der i blandt Ribel, Henning Lander, Knud Jeppesen, Hussing, Trier og brødrene Thielsen.
 

14 femsættere i 20 kampe
Kildeskovens hold i Serie 3 Kreds 17 oplevede for nyligt at spille to på hinanden følgende 10-kamps holdkampe, hvor hele 14 kampe måtte ud i de maksimale fem sæt. ”Først fem ud af syv den rigtige vej og så katastrofale NUL ud af syv den anden vej”, fortæller Peter Teisen fra Kildeskovens femtehold, der i den første kamp den 28. januar 2015 vandt over AIF’s tredjehold med 8-2, mens det i den anden kamp den 2. februar 2015 blev til et nederlag med de samme cifre mod Amagers niendehold.

Alder ingen hindring
Til Fynsseriekampen den 9. oktober 2014 var den samlede alder på OB’s hold i bilen på vej mod Allested 97 år. På bagsædet var den samlede alder 39 år (3 x 13 år i form af Jens Klein-Døssing, Jeppe Lunde og Lukas Bonderup). På forsædet var den samlede alder 58 år = Myre (Jørgen B. Jensen)

Far og to sønner på samme hold i Norge
Vi skal et par sæsoner tilbage helt nøjagtigt til sæson 2012/2013, hvor Oscar Søndberg og hans to sønner Casper og Tobias spillede på Fornebu BTK’s førstehold i en holdkamp mod Molde i den norske 2. divisjon avd. A. Se holdskemaet her

Så er det din tur til at komme til tasterne.

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk