Deltagelse i holdturneringen i Norge

Turneringsgruppen har efter de seneste DT-kampe modtaget en del henvendelser omkring samtidig deltagelse i Stiga-ligaen i Norge og Bordtennisligaen i Danmark, og hvorvidt dette er lovligt i forhold til § 9 stk. 4.

I Norge er kampen om det nationale mesterskab for hold en selvstændig turnering helt uafhængig af holdturneringen, hvor blandt andet Stiga-ligaen indgår. Det norske mesterskab for hold afvikles over én weekend, og er kun åben for norske statsborgere. Turneringsgruppen anser mesterskabsturneringen/-rækken for landets øverste nationale række.

Med de nuværende regler, er deltagelse i holdturneringen i Norge, samtidig med deltagelse i Bordtennisligaen i Danmark, dermed ikke en overtrædelse af § 9 stk. 4. Om turneringsformen i Norge vil være den samme næste sæson, kan vi ikke spå om.

To spillere, en herre- og en damespiller, deltager i denne sæson i Bordtennisligaen i Danmark og Stiga-ligaen i Norge. Forud for disse kampe, har de pågældende klubber kontaktet Turneringsgruppen for en vurdering af lovligheden.

Turneringsformen i Norge er meget utraditionel i forhold til mesterskabsrækker i andre lande og andre sportsgrene, hvilket nok giver anledning til misforståelser omkring mulighederne for også at spille i Norge.

Turneringsgruppen