Deltagere søges …

Kender du et ungt menneske med udviklingshandicap, som har et særligt talent for bordtennis – så er det nu du skal læse videre!

Dansk Handicap Idræts-Forbund har sat sig for at finde unge talenter og hjælpe dem videre med en seriøs idrætskarriere. Internationalt er der nemlig sket det meget positive, at atleter med udviklingshandicap igen har fået adgang til det allerstørste inden for handicapidrætten – De Paralympiske Lege. Foreløbig begrænser det sig til udvalgte discipliner i atletik, svømning samt bordtennis. Døren er åbnet på klem, og det vil DHIF bruge som afsætsplanke for en målrettet indsats for atleter med udviklingshandicap, som har lysten, talentet og ambitionerne om at dyrke sport på eliteniveau. Der er naturligvis ingen garanti for at det – trods talent og ambitioner – rækker helt til Paralympisk deltagelse, men så kan der være andre store sportsoplevelser i vente – f.eks. Special Olympics Summer World Games i Los Angeles 2015.

Vi har en tro på, at nogle allerede er godt i gang, og den første vigtige øvelse er at komme i kontakt med disse atleter. Nogle få har vi kontakt med gennem DHIF´s klubber, men endnu oftere foregår aktiviteterne ude i jeres bordtennisklub. Det er her, at du som kontaktperson kan blive et vigtig bindeled ved at formidle følgende informationer og skabe interesse.

Lørdag den 28. september afholder DHIF ”Paralympic Day Special” for talentfulde atleter med udviklingshandicap. Det foregår fra kl. 10-16 i Odense på Syddansk Universitetscenters idrætsanlæg, hvor der vil være mulighed for at vise/teste sine evner i atletik (400m løb, 1.500 m løb, længdespring og kuglestød), svømning og BORDTENNIS. Spillerne kan være fra 8-10 år og op til slut i 20´erne. Der vil være landstrænere og konsulenter tilstede, som kan vurdere og rådgive de fremmødte atleter, og vi vil også vurdere om deltagerne lever op til de mindstehandicap som den Internationale Paralympiske Komite har besluttet for denne målgruppe.

Kender du en atlet, som du kan anbefale til ”Paralympic Day Special” , så hører vi meget gerne fra dig, så vi kan sende en invitation. Du kan også downloade denne invitation samt flyer til uddeling.

Du er velkommen til at kontakte DHIF Idrætskonsulent, Jesper Hviid på tlf. 40 15 76 60 eller send en E-mail til jhv@dhif.dk for tilmelding (senest 9/9) eller spørgsmål.

Du er ligeledes velkommen til at kontakte din udviklingskonsulent i DBTU, Annemarie H. Kristensen på tlf. 43 26 21 11 alt. 21 43 12 77
 

Invitationen udsendes i samarbejde mellem Dansk Handicap Idrætsforbund og Dansk BordTennis Union.

Forfatter: Annemarie H. Kristensen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 11
Kontaktperson e-mail: annemarie@dbtu.dk