Det personlige lederskab

Landstrænerne, der har deltaget på uddannelsen, modtog i onsdags et diplom ved et dimissionsarrangement i Idrættens Hus. Linus bukker på japansk vis (corona-sikker), mens Team Danmarks direktør, Lone Hansen overrækker ham diplomet.

Onsdag den 2. september afsluttede Linus Mernsten sammen med 25 andre landstrænere et uddannelsesforløb hos Team Danmark, der havde til mål at styrke landstrænernes ledelseskompetencer.

Tre gange tre dage plus dimension har investeringen været for landstrænerne. En af kursuslederne var den tidligere bordtennisspiller Christian Engell.

”Det har givet mig både fordybet viden og kæmpe inspiration at være med. Uddannelsen har helt klart fået mig til at reflektere over rigtigt mange ting. Det har også givet mig både stor indsigt og inspiration at være sammen med landstrænere fra andre idrætsgrene”, siger Linus Mernsten.

”Stærkt initiativ af Team Danmark. Jeg håber virkelig, at det bliver gentaget”, siger Linus Mernsten, og fortsætter: ”Vi som trænere forlanger altid udvikling af vores atleter, og derfor er det godt, at der findes en organisation, som forlanger det samme af os trænere. Skal man være holdbar i mange år, så er det vigtigt hele tiden at udvikles og blive bedre”.

Baggrund

At være landstræner er et krævende arbejde, hvor man som leder skal balancere i et brændpunkt med store følelser, svære valg og nogle gange konfliktfyldt farvand. Det kræver stærke ledelseskompetencer, og derfor søsatte Team Danmark i 2019 en landstræneruddannelse med fokus på ’Det personlige lederskab’.

”Det er ofte komplekse udfordringer og dilemmaer, man står i som landstræner. Derfor kræver det en lang række ledelsesmæssige kompetencer at være landstræner i dag, hvor man kan blive udfordret fra mange sider. Ingen bliver verdensmester alene, og træneren er ofte omdrejningspunktet i eliteatletens hverdag. Vi skal investere i vores dygtige trænere og understøtte dem i deres virke. Derfor er uddannelser som denne vigtige for dansk eliteidræt,” siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen.


Landstrænere har gennemgået et uddannelsesforløb hos Team Danmark.

Læs materiale fra uddannelsen her
Landstrænernes trænerfilosofier vil løbende blive lagt op på YouTube-kanalen, som du finder her

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@bordtennisdanmark.dk