“Det var ærgeligt”

Knebent nederlag til Michael Maze
Michael Maze tabte lørdag aften knebent i kvartfinalen ved Kuwait Open ttil koreaneren Yoon Jae Young med 11-8 i afgørende sæt

Maze lagde ellers fantastisk ud og vandt første sæt 11-4. I andet fortsatte han det gode spil og førte 9-6, men kunne desværre ikke holde føringen og tabte 9-11 i andet sæt.

Det blev ret afgørende for matchen. Koreaneren fik nu selvtillid og vandt de to næste sæt 11-6 og 12-10 inden Maze fik kæmpet sig tilbage og vandt både 5. g 6. sæt 11-8 .

I det afgørende syvende sæt spiller Maze fantastisk godt og er foran 6-5, men koreaneren vinider de næste fem points og kommer foan 10-6 inden han vinder sættet og kampen 11-8.

Cifrene 11-4 9-11 6-11 10-12 11-8 11-8 8-11

– Det var ærgerligt, at Maze ikke vinder andet sæt. Så tror jeg kampen var vundet. Men det var en fantastisk velspillet og underholdende kamp. Det var godt kommet igen af Michael at hente 1-3 , men marginalerne var ikke med i de afgørende bolde.

Men alt i alt en opløftende turnering, der viser at Michael er på vej mod topformen, siger Peter Sartz fra Kuwait.

Alle de tre topseedede kinesere røg ud af turneringen. Vladimir Samsonov, Hviderusland vandt i 11. forsøg over Wang Hao, Nr 2 seedede Ma Lin tabte til Jo See Hyuk, Korea og tredieseedede Wang Liqin tabte i går til Christophe Legout, Frankrig, som Maze besejrede i ottendedelen.

Tydeligt at kineserne ikke var mentalt i topform ovenpå verdensmesterskaberne i hjemlandet, der sluttede for to uger siden.

Michael Maze tager i morgen videre til Qatar, hvor den næste Pro tour turnering starter i næste uge i Doha.

Let revanche mod VM-overmand
Michael Maze kom overraskende let igennem ottendedelsfinalen – her vandt han 4-0 over Christophe Legout, Frankrig .

Maze har tidligere haft problemer med den vestrehåndede franskmand. Bl.a. Tabte Maze 4-0 ved VM i Zagreb sidste år. Legout har skabt den største overraskelse i Kuwait, da han i anden runde slog den regerende verdensmester Wang Liqin, Kina med 4-3

I dag var det en determineret Michael Maze , der satte sig på kampen fra start og vandt 11-9 11-4 11-9 12-10 . I første sæt førte Maze 7-2 men det blev 9-9 inden han tog første sæt. Herefter var det som Maze var ovenpå i matchen.

– Det var en fin kamp, siger Peter Sartz fra Kuwait. Michael bevæger sig bedre end længe og han spillede meget koncentreret mod Legout.

Forfatter: Arne Madsen
Kontaktperson tlf.: 40 25 49 97
Kontaktperson e-mail: peter.sartz@dbtu.dk