DM-guld til KBTK

Københavns BTK sikrede sig søndag klubbens første holdmesterskab, da Anne Cathrine Bomann, Izabell Nørlem og Simone Dueholm på den lånte hjemmebane på Østerbro for anden gang på knap to uger besejrede Frem Sakskøbing med 6-3, og dermed vandt finaleserien med 2-0.

Ligesom i den første finalekamp var Frem godt med i starten, men tre føringer undervejs var ikke nok – KBTK lukkede kampen og finaleserien med et ryk fra 2-3 til 6-3.

Sabine Borre og Susanne Pedersen vandt lollikkernes tre sejre – to til Borre, en enkelt til Pedersen, mens de samme tabte doublen med 2-3, hvilket også var en gentagelse fra den første finalekamp.

Bomann og Nørlem stod, præcis som i den første finalekamp, for de seks KBTK-sejre, og med alt respekt for Dueholm, samt de yderligere spillere, der har være benyttet på holdet, må DM-guldet i høj grad tilskrives denne duo, der tilsammen kun har tabt 12 singlekampe i grundspil og slutspil.

ANNE CATHRINE BOMANN (Foto: dr.dk)IZABELL NØRLEM (Foto: dr.dk)

Den forhenværende landsholdsspiller, Anne Cathrine Bomann, gik ubesejret gennem slutspillet, og tabte kun tre gange i grundspillet – den 27-årige selvvalgte landsholdspensionist ville givetvis stadig kunne forstærke damelandsholdet, hvis lysten og motivationen på et tidspunkt skulle vende tilbage.

Elitedivisionen for Damer
2. FINALEKAMP
KØBENHAVNS BTK – FREM SAKSKØBING: 6-3
Simone Dueholm – Susanne Pedersen: 0-3
Anne Cathrine Bomann – Jette Vieg: 3-0
Izabell Nørlem – Sabine Borre: 1-3
Bomann – Pedersen: 3-0
Dueholm – Borre: 0-3
Nørlem – Vieg: 3-1
Bomann/Nørlem – Borre/Pedersen: 3-2
Bomann – Borre: 3-1
Nørlem – Pedersen: 3-2

Statistik for den bedste damerække fra 1953 til 2010 kan ses ved at følge linket…

ELITEDIVISONEN FOR DAMER 2009/10

14/4 | KBTK mod DM-guldet
Københavns BTK synes godt på vej mod deres første holdmesterskab – i den første finalekamp i Elitedivisionen for Damer besejrede de på udebane Frem Sakskøbing (3-6), og står dermed godt inden returkampen i hovedstaden om knap to uger.

Trods et skadesafbud fra den normale trediedame, pigespilleren Simone Dueholm, der døjer med en skulderskade, skaffede KBTK sig et fornemt udgangspunkt til DM-guldet.

Frem lagde ellers bedst ud på hjemmebanen i Sakskøbing, hvor de bragte sig foran med 2-0 via sejre til Sabine Borre og Susanne Pedersen, men derefer stod der København på det meste:

KBTK vandt derefter seks af de næste syv kampe – Anne Cathrine Bomann stod helt eller delvist for fire af sejrene, mens Izabell Nørlem var med i tre af slagsen.

ANNE CATHRINE BOMANN (Foto: dr.dk)IZABELL NØRLEM (Foto: dr.dk)

Doublen mod de næsten nykårede danske mestre, Borre/Pedersen blev vundet med stor besvær – Bomann/Nørlem var bagud med 6-10 i afgørende sæt, men vendte og vandt den afgørende kamp, hvor et nederlag formentlig havde betydet en Sudden Double-afgørelse i Sakskøbing.

Netop ved stillingen 6-10 i doublens afgørende sæt viste Sabine Borre fair play på fornemste vis ved at tildele københavnerparret pointet efter en kantbold, som dommeren ellers ikke havde set.

– derefter vendte sættet og københavnerne kunne vinde kampen med en sætsejr på 13-11!

Der er returkamp i København om 1½ uge, hvor Bomann, Nørlem, Dueholm – og måske Sørensen kan sikre sig guldmedaljerne, mens Frem skal vinde for at holde liv i finaleserien…

Elitedivisionen for Damer
1. FINALEKAMP
FREM SAKSKØBING – KØBENHAVNS BTK: 3-6
Sabine Borre Larsen – Izabell Nørlem: 3-1
Susanne Pedersen – Paulina Sørensen: 3-0
Jette Vieg – Anne Cathrine Bomann: 0-3
Pedersen – Nørlem: 0-3
Borre – Bomann: 0-3
Vieg – Sørensen: 3-0
Borre/Pedersen – Bomann/Nørlem: 2-3
Pedersen – Bomann: 1-3
Vieg – Nørlem: 0-3

KØBENHAVNS BTK

12/4 | Københavnske finalefavoritter
Tirsdag aften indledes finalen i Elitedivisionen for Damer – Frem Sakskøbing tager hjemme imod Københavns BTK i den første finalekamp mellem grundspillets nr. 1 og 2.

De to klubbers kampe i grundspillet fik hver deres vinder – og i den grad på hver deres måde:

Først vandt Frem uden kamp, da København grundet en udtagelse af pigelandsholdsspilleren Simone Dueholm til en opvisningskamp i forbindelse med IOC-kongressen i Bella Centret ikke kunne stille fuldt hold på den fastsatte spilledato, og derfor slet ikke ønskede at spille kampen.

I det andet opgør vandt KBTK en sikker udesejr i Sakskøbing – det blev 2-6 på lollikkernes hjemmebane, og hverken Anne Cathrine Bomann eller Izabell Nørlem tabte i holdkampen.

På den baggrund – og pga. førstepladsen i grundspillet, hvor det dog var ganske tæt i toppen mellem KBTK (37 points), Frem (35) og Vedbæk (34) – er københavnerne favoritter til DM-guldet.

Frem er dog ingenlunde slået på forhånd – Sabine Borre viste storform i semifinalen mod Vedbæk, hvor hun som den hidtil seneste danske damespiller slog Wang Jia Yin, og Susanne Pedersen kan på en god dag drille de fleste, mens Jette Vieg også viste resultatmæssige tænder i semifinalen.

Nøglekampene er opgørene mellem 1. dame og 1. dame, Borre v Bomann, 2. dame og 2. dame, Pedersen v Nørlem og 3. dame og 3. dame, Vieg v Dueholm – den samlede “vinder” af disse tre opgør kan sagtens vise sig af være vinderen af holdkampene og dermed det danske mesterskab.

Elitedivisionen for Damer
1. FINALEKAMP
13. april – 18:00
Frem Sakskøbing – København

Forventede holdopstillinger
FREM SAKSKØBING
Sabine Borre
Susanne Pedersen
Jette Vieg

Spillested
Sakskøbing Sportscenter
P. Hansensvej 15
4990 Sakskøbing

KØBENHAVN
Anne Cathrine Bomann
Izabell Nørlem
Simone Dueholm

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse alle nyheder og se statistik fra indeværende sæson – på DR Min Sport kan man endvidere læse mere om STIGA Divisionen…

DR MIN SPORT

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk