DRENGENE ER I A-GRUPPEN

ETTU   EM FOR UNGDOM 2009   ETTU

Danmark er tilbage i A-gruppen i Drenge efter kun en enkelt sæson udenfor det fine selskab – oprykningen blev en realitet efter sejr i B-gruppefinalen mod Norge, der blev besejret med 3-2.

Norge v DK: 2-3

YouTube kan man se to videoklip fra gruppefinalen – doublekampen, hvor DK bringer sig foran med 2-1, og den afgørende kamp ved 2-2, der sikrer oprykningen.

En lettet Mads Flod-Sørensen havde meget på hjerte efter oprykningen var sikret:

“Jeg er bestemt glad og tilfreds med oprykningen til A-gruppen – finaler er altid anderledes end andre kampe, og det var en god fornemmelse, at spille en kamp, hvor der virkelig var noget på spil.

Oprykningen er med at give betingelser for holdet til næste år i A-gruppen er der meget bedre modstandere, hvilket giver bedre og sjovere kampe.

Jeg ville gerne have testet dem i fx 1/8-finalen, men vi er ikke bedre end resultaterne, hvilket rakte til 17. pladsen – udfra den betragtning er den resultatmæssige indsats godkendt.

Målet er altid have hold i den bedste kategori hos herrejuniorerne og drengene – her minder spillet om det vi gerne vil udvikle vores egne spillere til at kunne.

UEM 2009 | DRENGE - DK v GRE

Jeg er stadig skuffet over åbingskampen, men måske var det det der skulle til for at få drengene i gang – jeg håber de har fået en lektion de vil huske, og at de fremover vil tage de mentale ting alvorligt.

Oplevelsen bør overfor spillerne – og alle andre – tydeliggøre hvad der skal til, for at være der hvor de skal være både spillemæssigt og mentalt, når de skal være det.

På drenge/pigestadiet handler det rigtig meget om indlæring – at spillerne hernede overholder de indgåede aftaler, er et stort skridt.

Alle har generelt været gode til at holde sig til taktikken – når man holder sig til den lagte plan, åbner det døre, som spillerne dog selv skal gå ind af.

Indlæringsprocessen er nemmere, hvis man er ude at spille internationalt, og det er derfor vi skal så meget ud, som det er muligt – dog med nogle forbehold:

Hvis man laver de samme fejl om og om igen, når man fx er til internationale turneringer, bliver man til sidst rigtig god til at lave gøre tingene forkert, og man lærer ikke hvad, der skal laves om.

Ideen er at man skal ændre på de ting man gør forkert – på den måde bruger man dem rigtigt.

Endelig er det godt at, at de har forbedret sig fysisk, og ikke har vist træthedstegn hernede – det er en stor udvikling fra sidste sæson, hvor de gik døde undervejs i holdturneringen.

I år er de stadig friske, og virker helt klar til den individuelle turnering”, slutter drengecoachen.

EM FOR UNGDOM 2009 | DRENGE

EM for Ungdom 2009 kan følges på dbtu.dk via linket – og hos ETTU & ČAST ved at klikke på de respektive logoer øverst på siden…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk