DT-Finalespil

HERRER

Brønderslev og Køge Bugt er de to hold der mødes i finalerne om det danske mesterskab for hold. Brønderslev har været det dominerende hold hele sæsonen med en førsteplads i både grundspillet og slutspillet. De to hold har mødt hinanden tre gange. Brønderslev vandt det første opgør med 6-5, det andet med 6-2 og det tredje med 6-3, så favoritværdigheden må de tage på sig i Nordjylland. Begge hold er yderst rutinerede – Køge Bugt har vundet de seneste to år, mens Brønderslev har vundet fire titler, senest i 2003.

Brønderslev har et rent dansk hold bestående af Morten Knudsen og Kim Høgsberg som det to rutinerede kræfter, mens Daniel Fynsk i denne sæson har tilført holdet en god bredde i kampen om guldmedaljerne. Sidste mand er Rasmus Jespersen, der på det seneste har vist en opadgående form. ”Vi har vundet de tre tidligere opgør i denne sæson, men dermed ikke sagt at Køge ikke er farlige. De kan finde formen, og slå os i finalerne, hvis vi ikke er 100 %. Jeg mener dog vi er bedre end Køge. Morten Knudsen har været en stærk førstemand, og det har givet noget ro, at jeg spiller i andet parkryds og dermed har vundet en del kampe. Kigger vi specielt på Køge, så mener jeg vi har bedre doubler end dem, og selvom de har en god førstemand i Frederik, så mener jeg vi på alle pladser kan matche dem. Vi har trænet mere i år, og føler os klar til finalerne – vi vil vinde efter to års guld-tørke. Siger Kim Høgsberg, Brønderslev inden finalerne.

Køge Bugt har tilført endnu en svensker til de to, der allerede har huseret på holdet de seneste to sæsoner. Joakim Andersson har været et aktiv for klubben, men ellers har holdet ikke præsteret som i de tidligere sæsoner. Alligevel står de nu i finalerne og kan løbe med det danske mesterskab for tredje år i træk – en bedrift, som kun tre klubber tidligere har gjort siden 1946. Holdet består af fem spillere: Svenskerne Frederik Nilsson, Magnus Pettersson og Joakim Andersson, samt Stephan Jensen og Christian Andersen. Joakim Andersson vandt 7 ud af 8 kampe i slutspillet, mens de to fjerdemænd kun vandt 1 ud af 12 singler.

Elitedivisionen Herrer, kampprogram:

Mandag den 17-04-06 kl. 15:00 spilles der 1. finale i Køge mellem Køge Bugt og Brønderslev. Spillested: Hastrup Skolen, Langelandsvej 70, 4600 Køge.

Fredag den 21-04-06 kl. 19:00 spilles der 2. finale i Brønderslev. Hedegårdsskolen, Nordens Alle 56, 9700 Brønderslev.

Og evt. tredje kamp spilles søndag den 23-04-06 kl. 13.00 i Brønderslev.

DAMER

I Elitedivisionen for damer er holdene efter grundspillet nået frem til semifinalerne, der spilles bedst af tre kampe. I begge semifinaler er der dog klare favoritter i BTK 61 og Ballerup 1. BTK 61 vandt grundspillet med maksimum point – 14 sejre i 14 kampe. Holdet er kæmpe favoritter til guldet med bl.a. to tidligere landsholdsspillere Pia Finnemann og Janne Jensen på holdet. Ballerup 1 er også klare favoritter mod de unge fra Team Hørning – seneste opgør endte 8-2, så der skal overraskelser til, hvis der skal andre hold i finalen end BTK 61 og Ballerup 1. BTK 61 møder Ballerup 2 mens Ballerup 1 møder Team Hørning med landsholdsaktuelle Pernille Søndergaard på holdet.

Elitedivisionen Damer, kampprogram:

Tirsdag den 11-04-06 kl. 18:30 spilles der semifinaler hos Damerne i Elitedivisionen. Følgende hold møder hinanden: Ballerup 1 – Team Hørning og Ballerup 2 – BTK 61 begge kampe spilles i Tapeten, Magleparken 5, 2750 Ballerup.

Tirsdag den 18-04-06 kl. 18:30 spilles Team Hørning – Ballerup 1, mens den anden kamp mellem BTK 61 og Ballerup 2 ikke er fastsat endnu.

Læs mere under Danmarksturneringen på www.dbtu.dk  
 
FOTO: Kim Høgsberg og Morten Knudsen

Forfatter: JH
Kontaktperson tlf.: 30 53 94 35
Kontaktperson e-mail: jakob.harden@dbtu.dk