EAI & Sternberg tog guldet

Eslövs AI sikrede sig mandag aften det svenske holdmesterskab, da de i den tredie finalekamp besejrede Halmstad med 5-2, og dermed vandt finaleserien med 3-0.

Det var EAI’s fjerde mesterskab på stribe, og i denne sæson blev det til 23 nationale kampe uden nederlag, hvoraf de 20 blev vundet – derudover kvalificerede den skånske klub sig i år til kvartfinalen i Champions League, som blev nået på bekostning af bl.a. Cestas med Finn Tugwell, som blev besejret både hjemme og ude.

Foto: Mikael Nilsson

Den afgørende elitseriefinale på Nörrvang blev spillet foran ca. 500 veloplagte tilskuere, der for hovedpartens tilfælde heppede ivrigt og højlydt på hjemmeholdet – gæsterne fra Halmstad havde dog opbakning fra en lille gruppe tilrejsende fans, der havde taget turen sydpå til Eslöv.

Efter dagen forinden at have overrværet årets første HED-finale, var det spændende at se hvad den svenske pendent kunne byde på – både arrangements- og spillemæssigt.

Den første del løste arrangørerne med enkeltvis indmarch (læs: indløb) for både coaches og spillere, akkompagneret af både svensktopmusik og det mere “klassiske” (ligeledes svenske) intromusikværk, Final Countdown og græske Vangelis – ikke originalt, men det virkede sgu!

Pausemusikken var til gengæld ægte original – Joe Bomuldsøje og lignende “hal-ørehængere” var erstattet af hedengangne engelske rockbands, der sang om Røg på Vandet og andre klassikere, der underholdt både stampublikum og undertegnede i fin stil gennem de knap 2½ time finalen varede.

Den spillemæssige del var også på et ganske højt niveau – med hjemmeholdets storspiller Zhao Peng i spidsen, blev der vist flot spil i de fleste kampe, hvor tre kinesere og tre landsholdsspillere, med ligeså mange forskelllige nationaliteter, forståeligt var med til at højne standarden.

Det danske islæt stog Kasper Sternberg for – den 19-årige nylige VM-debutant har haft stor succes i sin første sæson i mesterklubben, men i slutspillet har sygdom sat en lille dæmper på unge Sternbergs resultatmæssige udfoldelser.

Dette blev der dog ændret på mandag aften, da EAI’s fjerdemand sørgede for en hjemmeføring på 2-0, da han slog gæsternes treer, Henrik Olsson med 3-2 efter stor drama undervejs – herunder kort beskrevet i tal og tekst:

1. sæt
Det indledende sæt stod der Sternberg på fra start til slut – stor dominans, hvor danskeren rykker fra 5-3 til 11-3, og spiller med stort fysisk og mentalt overskud hele vejen, og hvor især det gode korte spil giver mange points.

2. sæt
Sternberg starter stabilt, men ved 5-3 taber han for første gang i kampen sine serv, og 5-3 bliver til 5-8. Serverne bliver lidt for lange, hvilket Olsson straffede prompte. Sternberg kæmper sig dog ind i sættet, men taber til sidst med 9-11.

3. sæt
Igen et tæt og nervøst spillet sæt – midtvejs virker det som om Sterneberg mister troen, og han trækker sig flere gange i de lange loop-til-loop dueller. Sættet er igen meget tæt, og Olsson vinder igen med 11-9.

4. sæt
I starten af fjerde sæt virker det som om Sternberg igen kommer ovenpå, og fra 6-4 rykker han fra sin svenske modstander – der kom igen tryk i forhåndsspillet, og hans præcision i det korte spil giver ham igen store fordel, som han udnytter resulut til sikker sætgevinst på 11-6.

5. sæt
Skidt indledning fra danskeren, der betyder 0-3 og en tidlig time out. Denne hjælper, og sættet er lige indtil 8-8, hvor Sternberg skal serve. Begge server bliver tabt – bl.a. brændes en høj bold ved 8-8. Ohlsson laver fejlserv ved 10-8, og derefter spilles der nervøst fra begge sider.

På sin første matchbold tager Sternberg sejren med 13-11, efter at selv at have overlevet tre af slagsen, og sikrer sin klub føringen på 2-0 i holdkampen – flot mental indsats af danskeren, der både taber to sæt med to bolde, og er bagud i store dele af det afgørende.

Fra de øvrige enkeltkampe kan nævnes at Zhao Peng viste storspil i sine to kampe mod landsmændene Wang Yin Zhou og Huang Dawei – det bliver et stort tab for Eslöv, når Zhao nu pakker kufferten og rejser til spanske Cajagranada.

Johan Axelqvist spillede – og tabte knebent – to kampe med en holdkammerats reservebat, efter hans eget i første sæt i første kamp gled ud af hånden på ham, og landede 25 meter væk!

Gudmundur Stephensen blev matchvinder, da han med sin anden sejr lukkede holdkampen – islændingen var suveræn i næstbedste parkryds, hvor det kun blev til et enkelt sløset sættab undervejs.

– det er forøvrigt sjældent man oplever knap 500 svenskere, der taktfast råber “Gummi” i kor!

Kasper Sternberg blev dermed den tredie dansker, der kan kalde sig svensk holdmester på herresiden – tidligere har Allan Bentsen og Martin Monrad vundet SM for Malmö FF, mens Mie Skov og Louise Strømberg tidligere har vundet på damesiden med BTK Råå.

Den nykårede SM-vinder “donerede” efter kampen sin spilletrøje til sin danske klub, Albertslund, der havde sendt et par håndfulde supportere over Øresund mandag aften for at støtte og hylde deres nye svenske mester.

– herunder er der links til div. svenske medier, der beskriver Eslövs guldtriumf…

Fjärde raka – 100-åringen EAI skrev historia (SBTF)
“Inget snack: vi var bäst” (Skånskan)
Eslöv tog fjärde raka guldet (Sveriges Radio)
SM-guld till Eslövs pingisherrar (Aftonbladet)
Eslöv historiskt efter nytt guld (Sydsvenskan)

11/4
Det blev til endnu en sejr for Eslövs AI, da den anden kamp i finaleserien mellem EAI og Halmstad blev spillet torsdag aften.

Efter “Sudden Single” blev det 4-5 i Halmstad, og der er dermed matchbold til de forvarende mestre, der blot skal vinde en enkelt af de tre resterende finalekampe for at titlen er i hus.

Kasper Sternberg bidrog ikke til torsdagens sejr i sejsmæssig forstand – efter to femsættere måtte den danske landsholdsspiller forlade bordene uden sejre.

Sternberg får en ny chance på mandag, hvor den tredie og måske sidste finalekamp spilles i Eslöv – foruden den lokale opbakning, vil der være tilskuere fra hans danske klub, Albertslund til stede for – forhåbentlig – at kunne kåre ham som svensk mester anno 2008.

ESLÖV AI (Foto: eslovsai.se)

9/4
Eslövs AI vandt det første finaleopgør i den svenske elitserie, da de tirsdag slog Halmstad med 5-3 på hjemmebane, og tog dermed det første skridt mod titelforsvaret i Sverige.

Sejrscifrene var identiske med de to resultater fra klubbernes opgør i grundspillet – hjemmeholdet førte både 2-0 og 4-1, men der blev altså spænding om resultatet til sidst.

Kasper Sternberg vandt en enkelt af sine to kampe, da han slog Henrik Olsson med 3-2.

Det næste finaleopgør spilles torsdag aften i Halmstad med serve off kl. 18:30 – kampen kan oplves LIVE på SBTF’s Web TV, hvortil der vil blive linket på forsiden af dbtu.dk.

Alle finalekampe kan følges hos SBTF, der har LIVE-ticker fra samtlige elitseriekampe…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 40 25 49 97
Kontaktperson e-mail: peter.sartz@dbtu.dk