Ekstra trænerkapacitet

DBTU ansøger DIF om et udviklingsprojekt, der tager udgangspunkt i træningsmiljøet og med trænerne som omdrejningspunkt.

Det ansøgte udviklingsprojekt bygger videre på klubbernes positive respons på et pilotprojekt gennemført i november/december 2013. Her viste klubberne stor interesse for et trænerinspirationsbesøg med Christoffer Petersen. Via det netop ansøgte udviklingsprojekt ønsker DBTU at uddanne 12-15 unionstrænere, der gennem projektperioden skal afholde trænerinspirationsbesøg i mellem 72-90 klubber.

Unionstrænerne skal sammen med klubtrænerne støtte klubberne i at videreudvikle træningstilbuddet til de 8-12 årige drenge og piger så et mere fastholdende træningsmiljø opnås. Unionstrænernes inspirationsbesøg kommer til at foregå i de involverede klubbers faciliteter og med klubbens egne spillere og trænere som omdrejningspunkt. Der er tale om forløb med 4 træningsbesøg af varighed på 2 timer og samtidig vil klubberne få sparring af DBTUs to udviklingskonsulenter, der vil støtte de involverede klubber på organisatoriske områder som f.eks. organisering, rekruttering af frivillige og uddannelse af trænere eller lignende afhængig af klubbernes behov.

Meget snart lander et spørgeskema i klubformændenes mailbokse. Spørgeskemaundersøgelsen har til formål at afdække træningsforholdene i klubberne, således at trænerinspirationsbesøgene kan tilrettes og målrettes klubbernes virkelighed og muligheder.

Pointstævne på Amager 2014

Fokus er rettet mod de unge mellem 8-12 år. Unionstrænere skal sammen med klubtrænerne støtte klubberne i at videreudvikle træningstilbuddet til de helt unge drenge og piger med henblik på et fastholdende træningsmiljø.

Forfatter: Annette Westermann
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: annette.westermann@dbtu.dk