Elitedivisionerne i system

DBTU’s bestyrelse har udarbejdet en manual for afvikling af elitedivisionskampe, der er udviklet henover den forgangne sæson på baggrund af en lang række input fra klubber, udvalg og arbejdsgrupper samt enkeltpersoner.

Manualen er udsendt til alle elitedivisionsklubber, dommerarbejdsgruppen, dommeruddannelsesgruppen, turneringsudvalget og eliteudvalget.

Manualen er kraftigt inspireret af en svensk ditto og skal (foreløbig) betragtes som vejledende for sæsonen 2007/08. På sigt er det dog meningen, at manualen skal være obligatorisk.

Manualen bygger desuden til en vis grad videre på de tanker og beslutninger, der blev gjort og taget i forbindelse med seminaret dagen før Årsmødet 2006, hvor elitedivisionerne var til debat, ligesom den dengang nedsatte arbejdsgruppes drøftelser og forslag indgår med stor vægt.

Manualen skal altså ses som et udkast til, hvordan vi højner niveauet i elitedivisionerne yderligere – det være sig i forhold til selve arrangementet omkring kampene, spillemæssigt, intensitetsmæssigt, tilskuermæssigt, sponsormæssigt osv.

Målet er naturligvis samtidig, at en videreudvikling af landets bedste rækker skal have en afsmittende effekt på sporten i almindelighed.

Alle implicerede parter har nu udkastet til overvejelse, og senest 1. december skal alle have meldt tilbage med kommentarer, input, m.v. – efter de indkomne kommentarer er blevet analyseret, vil der blive arbejdet videre med manualen.

Manual for afvikling af elitedivisionskampe i Danmark (pdf) kan læses ved at følge linket…

Forfatter: Mads-Peter Jannings
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 13
Kontaktperson e-mail: dorte.kronsell@dbtu.dk