Eliten mod bredden

Kategori: 
Dato: 
20.05.2016

- en turnering med nytænkning  

Det er en helt ny turneringsform, der ser dagens lys for første gang, når der lørdag den 28. maj fra kl. 11.00 spilles Penthouse Cup i Københavns BTK´s lokaler i Remisen på Blegdamsvej.

”Vi vil vise, at bordtennis er en underholdende sport, og at vi som udøvere kan mødes og dyste mod hinanden, både som bredde- og eliteudøvere”, siger Dennis Skaarup, indehaver/direktør på Penthouse, der er idémanden til, at styrkeforskellen ikke skal være afgørende for, om man kan konkurrere mod hinanden - ”lidt lige som i golf”, forklarer Dennis Skaarup.
I konceptet har lavere rangerede spillere point forud mod højere rangerede spillere. Der spilles med et handicap på op til 5 point pr. sæt, hvor en difference pr. 100 ratingpoint giver den lavere rangerede spiller ét point forud.

Mere end bordtennis

Arrangementet er tænkt som et socialt tiltag, hvor seniorspillere først mødes til en seriøs, sportslig begivenhed, og derefter kommer hinanden ved på kryds og tværs af niveauer og klubber ved en stor middag med efterfølgende fest.
”Vi vil forsøge at få mediernes opmærksomhed og med tiden bringe udenlandske stjerner til”, siger Dennis, der blandt de ca. 40 inviterede allerede har fået tilsagn om deltagelse fra fire af Danmarks bedste spillere, VM-spillerne Mikkel Hindersson og Tobias Rasmussen samt Kasper Sternberg Sjelle og Morten Hyrup Rasmussen.

Gode præmier

Præmierne med 5.000,- kr. til vinderen, 2.500,- kr. til nr. 2, 1.500,- kr. til nr. 3 og 1.000,- kr. til nr. 4 skal nok få flere af deltagerne til at kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne. Se her, hvordan det gik i 2015, hvor idéen blev afprøvet med Nichlas Middelhede som vinder. Klik her

Ledige pladser

Du kan nå at være med. En lang række spillere fra de bedste rækker i Danmark kommer for at kæmpe om pokalen og pengepræmierne, men der er stadig plads til flere deltagere. Det kræver blot, at man har én person, som stiller op med mindst 2300 ratingpoint, så kan der deltage yderligere tre personer, der har under 2300 point, der er ingen nedre grænse. Alle deltagere skal dog være fyldt 18 år. Skriv til Dennis og få en tilmeldingsformular til arrangementet på: dennis@penthouse.nu

Kom og vær med

Alle opfordres til at komme forbi og kigge på samt støtte spillerne fra egne eller andre klubber. Børn, unge, ældre - alle er velkomne, lyder opfordringen fra Dennis.
”Vi stiller borde op til indspil, og efter frokost er disse borde tiltænkt publikum, så alle kan spille og prøve sporten af eller genopleve den”, siger Dennis.
Det vil på dagen være muligt at låne bat og få gode råd af en instruktør. Der er også en publikumskonkurrence ”Beat the Robot”, som går ud på at returnere så mange bolde som muligt, der skydes afsted af en opstillet bordtennisrobot. Gavekort på kr. 500,- til BTEX er på højkant.
”Vi vil slå et slag for at klubberne får flere medlemmer, så vi får vendt den nedadgående kurve og får tilgang igen”, slutter Dennis, der lover gratis sodavand og pølser til alle tilskuere under arrangementet. Der vil i øvrigt være gratis adgang for publikum til stævnet.

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: