EM-blog fra Skt. Petersborg

Sent fredag aften kom de første fotos hjem fra Skt. Petersborg – herunder kan ses Mie Skov og Michael Maze under og efter deres kampe, der kvalificerede dem begge til 1/8-finalerne…

Hej alle
3. sidste dag af EM i Skt. Petersborg. Dagen står i 1/16-delsfinalernes tegn. Mie skal spille kl. 18.00 og Maze kl. 20.00. Vejret er gråt i gråt og det støvregner lidt til morgen.

Tager metroen ind til byen og er på lidt sightseeing i en regnvåd Skt. Petersborg sammen med min kone. Vi møder nordmændene, der minder mig om, at vi faktisk har NETU-MØDE i hallen kl. 15.00.

NETU betyder Nord-Europæisk TableTennis Union. Og er en sammenslutning af de nordiske og de baltiske lande, hvor vi forsøger at skabe fælles opbakning omkring vore kandidater til forskellige poster internationalt.

Tager tilbage til hotellet så vi kan nå frokost inden vi skal med bussen kl. 14.40. Når at spise frokost med Maze og et par andre spillere, vi taler om Pro-Tour i Frederikshavn, Champions League i Roskilde, tilskuere til bordtennis i Danmark.

Maze forstår ikke, hvorfor der ikke er en masse klubber der arrangerer klubture til Champions League kampene i Roskilde og til Pro-Touren i Frederikshavn.

Han har også en del andre rigtig gode ideer som jeg lytter til og som jeg vil tage med til det næste møde vi skal holde i arrangementsgruppen omkring Pro-Touren.

Michael brænder virkelig for vores sport og vil gerne have, at den bliver meget synlig i Danmark. Han kan selv hjælpe til i aften ved at slå Pazsy fra Ungarn – en spiller som han i øvrigt slog klart i holdturneringen.

Værelset er ikke gjort rent endnu, så vi tager til hallen.

Mødet i NETU er godt vi taler bl.a. om, at vi skal forsøge at skabe et fælles forslag til næste ETTU-kongres, som skal gå på at splitte EM i et individuelt EM, der spilles i de lige år, hvor der afvikles hold-VM og et Hold-EM der afvikles i de ulige år, hvor der afvikles individuelt VM.

En del af de større lande er fortalere for dette, men p.t. forstår ETTU ikke, at det er en god ide. Der var opbakning til at arbejde videre med at skabe dette forslag – opbakningen var både fra de ”små” og de ”store” lande i NETU. Danmark og Sverige arbejder i fællesskab videre med at skabe et forslag.

Jeg håber aftenen bliver en succes sportsligt, så vi har 2 spillere med til om lørdagen.

Sådan – Mie rundbarberer en hviderusser, der åbenbart taler meget grimt til dommerne allerede fra starten. Gult kort i første sæt, strafpoint lidt senere, burde i øvrigt have haft 2 stafpoint i mod sig da hun smider battet efter tabt sæt. Mie spiller bare så klogt og smukt mod den defensive hviderusser.

4-2 i sæt og det bedste danske dame-resultat nogensinde ved et EM er en realitet.

I morgen er muligheden til stede for at gøre det endnu bedre, hvis hun kan fortsætte det gode spil mod en kineser fra Tyrkiet i morgen kl. 10.45 russisk tid.

Hvide-russeren er i øvrigt ikke den eneste der taler grimt. Den franske træner Blundel er ved at splitte hele hallen ad, da han synes Samsonov snyder sig til et point ved 10-10 i 6.sæt mod en ung franskmand. Han får rødt kort af overdommeren og franskmanden taber.

Maze slutter dagen ved at gøre arbejdet nemt og hurtigt færdigt med en meget sikker 4-0 sejr over Ferenc Pazsy fra Ungarn. Ungareren var reelt chanceløs mod en topmotiveret og velspillende Michael.

I morgen venter Smirnov fra Rusland. Smirnov fik sit 1. Bat disket af overdommeren i sin kamp mod en kineser fra Polen, men vandt alligevel 4-2 og er klar til Maze i morgen middag.

Hav det godt til vi høres ved.

I går var jeg sur!
Måske skuffet – nej sur var det nok.

Dagen begyndte egentligt meget godt, jeg glædede mig som et lille barn til kvartfinalen i herrehold, Danmark mod Hviderusland. Den kamp har jeg set mange gange tidligere og i mit hoved har vi helt klart en positiv score. Jeg har ikke tjekket det, for fakta kan ind imellem ødelægge alting.

Jeg har derfor helt sikkert på, at vi ville vinde kvartfinalen, jeg var faktisk allerede fremme ved finalen, for selvfølgelig ville vi kunne slå Sverige eller Belgien som vi skulle møde i semifinalen.

Men men men, endnu engang måtte jeg sande, at mine drømme desværre oftest ikke bliver opfyldt, og heller ikke denne gang, så derfor blev jeg sur og var det faktisk resten af dagen. Kampen mod Hviderusland er selvfølgelig blevet behandlet et andet sted her på siden, så det vil jeg ikke gøre.

Senere på dagen, hvilket for øvrigt er helt hen i vejret at skulle spille placeringskamp 3 timer efter en tabt kvartfinale, skulle vi så møde Sverige. Jeg var stadig sur på det tidspunkt og synes, at hele verden var imod specielt mig.

Kampen var ikke noget at skrive hjem om, ingen af spillere så ud til rigtigt at gide spille og vi andre var som nævnt mange gange heller ikke i det bedste humør. Det eneste der gjorde kampen til at holde ud var de dommere som var blevet sat til at dømme. Dømme er måske et stort ord i den forbindelse med de var der da.

Et par værdige ældre herrer (så ud til at være omkring 70 år gamle), som faktisk så ud til at de nød oplevelsen.

Den ene af dommerne ville vinde verdensmesterskabet i at vende tallene på tælleapparatet hvis der var et sådant. Han vandt med flere længder over hoveddommeren, som på intet tidspunkt nåede at markere et point før lang tid efter, at den anden havde vendt.

Den anden havde et par festlige røde sokker på, som han fint viste frem når han sad som hoveddommer, de passede fint til hans slips, så det var rigtig flot.

De havde så lidt problemer med at holde styr på hvem der skulle serve efter time outs, og også nogle gange problemer med hvad stillingen var, men så hjalp spillerne venligt til så alt alligevel gik fint.

Jeg er i gang med at få deres navne og lande, så vi kan invitere dem til Danish Open…

Ellers har vi set rigtig meget flot bordtennis. Det var godt at se pigerne slå England, ingen tvivl om, at vi også flytter os på damesiden.

Ellers har opholdet indtil nu været præget af kongressen, som jo tog en hel dag. Den har Aksel beskrevet tidligere.

Jeg er selvfølgelig glad for, at jeg nu forhåbentlig kan se frem til at blive godkendt som medlem af Board of Directors, et spændende forum hvor mangle regelændringer bliver til. Jeg tror og håber på, at jeg kan gør noget godt for Europa og Danmark i de næste 4 år. Spændende bliver det.

I dag er så den dag, hvor det ikke står på bordtennis eller møder, men hvor der også blev lidt tid til at se lidt af Skt. Petersborg. En meget spændende by, som bestemt kan tåle et besøg, hvor tiden er til sight seeing og ikke bordtennis.

I aften skal vi alle, spillere og leder – og Stig Eiberg vores Team Danmark konsulent, ud at spise middag på Pizza Hut. Der kan alle så få noget mad som de kan lide.

Nu er jeg ikke sur mere og jeg glæder mig igen som et lille barn til den individuelle turnering begynder i morgen. Jeg er sikker på, at vores spillere vil gøre deres bedste for at opnå så gode resultater som muligt og jeg er sikker på, at vi får set rigtig meget flot og godt bordtennis.

– når så man kommer hjem, har man virkelig selv lyst til at træne…… men måske går det over igen.

Hej alle
2. dag af EM i Skt. Petersborg. Dagen står i kongressens tegn for Arne Madsen, Dorte Kronsell og jeg. Kongressen starter 9.30 og sluttidspunktet er ukendt. Herre-holdet og dameholdet spiller iflg. den russiske hjemmeside kl. 13.00 – begge spiller vigtige kampe, dameholdet spiller om oprykning til bedste kategori og herrerne spiller om en plads i kvartfinalen. Vi må se om vi kan speede det lidt op.

Klokken. er nu 9.50 og Stefano Bosi – Præsidenten for det europæiske forbund bekræfter mine værste fordomme om italienere – de er altid
forsinket. Kongressen kommer i gang og vi arbejder os frem gennem et vælg af præsentationer mod den egentlige dagsorden.

Kongressen hylder de tyske OL-sølvvindere og deres træner for Europas eneste medalje ved OL i Beijing. Dorte og jeg som er DBTU’s
delegerede taler om, at vi må meddele Sartz, at han som sportschef må fikse, at det er vores drenge der skal stå på podiet og blive hyldet for en medalje ved OL i 2012.

Lige før frokost kom vi til valgene – det var nu det skulle vise sig om vores lobbyarbejde de første par dage og i ugerne op til EM kunne medføre, at vi fik Dorte valgt til ITTF’s Board of Directors.

Vi havde nu i øvrigt også mødt Peter Sartz i en pause der kunne meddele, at kampene først var kl. 16.00 – en meget glædelig information.

Efter frokost kunne vi så glæde os over, at vores arbejde havde givet bonus – det virkede som om, at alle de aftaler vi har lavet med andre lande havde båret frugt og Dorte blev valgt på en 5. Plads af de 8 pladser der var at stemme om. Et stort tillykke til Dorte og til os alle sammen i Dansk Bordtennis, da vi nu har indflydelse i det næst vigtigste forum i ITTF.

Board of Directors er det forum, hvor et antal delegerede fra de forskellige kontinenter bl.a. stemmer om regulativer for internationale turneringer, reklameregler, limforbud og meget andet. Dorte er valgt af Europa og skal selvfølgelige være med til at sikre, at Europæisk bordtennis ikke sakker yderligere bagud i forhold til Asien.

Kongressen sneg sig langsomt fremad og da alle forslag var behandlet og man skulle have budgettet fremlagt til orientering som det sidste punkt må jeg erkende, at jeg flygtede. Jeg valgte, at prioritere at kunne heppe på vores herrehold i den afgørende kamp om en kvartfinaleplads frem for at skulle høre på en af vore engelske venner, der ønskede at ETTU skulle skabe endnu større overskud og lægge til deres i forvejen bugnende egenkapital.

Jeg nåede frem præcis i tide til at se Maze vinde 1. Sæt mod Legout. Kampen er behørigt dækket i en anden artikel, men jeg kan da fortælle, at den lille dansker koloni havde en intern kamp med en fransk koloni af tilskuere. En fra den franske koloni grinede højlydt af os, da Finn tabte den 2. Kamp og holdkampen nu stod 1-1. Leif som er her sammen med en sponsor fra Køge bugt meddelte ham på klingende dansk og med et stort smil på, at ”du griner nu, men vi griner højest til sidst”. Som alle ved fik Leif heldigvis ret.

Pigerne tabte desværre deres oprykningskamp 3-2 til Kina / Rumænien !!!! 2 kinesere og 1 rumæner udgjorde Tyrkiets damehold mod Danmark – det er altså et kæmpeproblem, at man i visse lande kan opnå statsborgerskab blot fordi man går igennem den skranke i lufthavnen, hvor der står ”immigration” oven over. Der er f…… ikke meget udvikling af bordtennissporten ved at købe et par kinesere og en kinesisk træner og så kalde det et landshold!

Nå ikke mere bordtennispolitisk i dag – klokken har passeret midnat i Skt Petersborg – i morgen venter en kvartfinale mod Hvide-Rusland og når vi har slået dem – møder vi Sverige eller Belgien i semi-finalen.

Pigerne spiller om 21.-24. Pladsen mod Slovakiet – selv om det ikke bliver til oprykning er det under alle omstændigheder en superflot indsats af vores damehold.

Hav det godt derhjemme.

Dobry den Danmark
Så er de 27. europamesterskaber i bordtennis begyndt. Em har ikke været i Rusland siden 1982, hvor der var Moskva der var værter.

Der er løbet meget vand i stranden siden, nu hedder det altså Sct. Petersborg. Verden er blevet en anden og Skt. Petersborg har fået sit gamle navn igen i stedet for Leningrad.

Det er en by med fantastiske kulturelle værdier, men også en by der har været igennem mange fortrædeligheder, og hvor der endnu er et stykke til den danske velfærd. Den danske velfærd sætter vi pris på – ikke mindst når vi er i udlandet.

Alt er stort i Rusland. Alle bor på samme hotel Park Inn kun et kvarter fra lufthavnen og en halv snes kilometer fra bykernen.

Her indtages alle måltider også. De er meget glade for kylling her i Rusland, for indtil videre har den stået på kylling, kylling og kylling både frokost og aften med en lille variation i grønsagsblandingen.

Hotellet har fire stjerner og har også en tysk restaurant med eget bryggeri. Her kører man i øjeblikket oktoberfestvial så man for en stund kan føle sig hensat til München og omegn med musikanter i ”Lederhosen ” m.v.

I går aftes, hvor vi ankom, skulle vi lige have et enkelt oktoberbryg til at sove på. En almindelig fadbamse er her på en liter og en lille på en halv. Vi tog de små.

Hallen ligger 10 minutters buskørsel fra hallen og det er lidt af en multihal. Der er plads til 25.000 tilskuere og selv om bordtennis er på vej op i Rusland, kommer der ikke så mange, og så skulle de i øvrigt også have de store kikkerter med.

Hallen er delt op i en centercourt med otte borde og to andre haller samt udstillingsområde og andre opholdsområder.

Spillet begyndte og det var jo en ren fornøjelse. Mine tanker gik tilbage til 1982, hvor jeg også var med. Her tabte vi på førstedagen både til Rumænien og Finland hos herrerne, og det blev 12 lange dage i Moskva. Ove Christensen og Steen Kyst Hansen var kaptajner.

Steen er nu sportschef i England og han var på lægterne, da vi startede EM med en fantastisk flot sejr af pigerne over England. Det var simpelthen bare opløftende. Herefter gjorde herrerne deres pligt med 3-1 over Ungarn.

Pigerne gjorde igen flot i eftermiddagens kamp og slog Israel med 3-1 og er klar til oprykningskampe. Mie Skov viste sit flot anlagte spil og stod for fire sejre, men også fine sejre til Pernillerne Agerholm og Søndergaard.

Herrerne måtte i aftenens kamp strække våben til de forsvarende mestre fra Tyskland i en rimelig tæt kamp hvor vi tabte alle tre kampe med 3-1, men sådan går det ikke hvis vi møder dem i finalen.

Inden skal vi dog først vinde dagens kamp mod Frankrig, og det kan blive svært nok. Franskmændene stiller med Christophe Legout og herudover et helt ungt kuld, men det kan blive svært nok.

Pigerne har Portugal i en betydningsløs kamp og herefter en oprykningskamp. På andendagen vil der også være officiel åbning! Programmet er eller ikke færdigt endnu, så måske starter vi først rigtigt i morgen.

Der er også kongres i morgen i ETTU. Her er valgene den mest spændende ting på agendaen. Vi har jo opstillet Dorte Kronsell, vores direktør til ITTFs Board of Directors. Her skal ETTU i morgen vælge 8 personer der så skal vælges på ITTFs konres i Japan til foråret.

Derfor måtte formand Aksel og jeg i aftes vælge herrernes kamp fra og deltage i en reception afholdt af den russiske formand Igor Levitin, der også er transportminister i Rusland. Den havde han lagt Zarernes sommerpalads Petershof 25 kilometer uden for byen. Vi skulle jo forsøge at skaffe direktøren de sidste stemmer.

I disse omgivelser med barokmusik, fyrværkeri og fontainer måtte man igen føle sig som et ualmindeligt privilegeret menneske.

Læs alle EM-nyheder, se presseklip, m.v. under EM 2008

 

Forfatter: DBTU
Kontaktperson tlf.: 50 85 05 85
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk