En førstedame taler ud:

EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008

Inden årets EM for Ungdom blev servet i gang for over en uge siden, var der – relativt – store forventninger og forhåbninger til Dame Junior-holdet i almindelighed – og til førstedamen, den
16-årige andenårsspiller Pernille Agerholm i særdeleshed.

Efter holdturneringen var alle målsætninger sønderskudt, og en lidet flatterende 30. plads blandt de 42 deltagere var det magre udbytte, hvor man allerede i gruppespillet måtte se ambitionerne om en oprykning til A-gruppen fordufte efter et – alt andet end relativt – kollektivt kollaps.

Men hvad gik der galt – og hvorfor? Pernille Agerholm har følgende input:

“Vi fik en rigtig god start, og måske var det det det, der gik galt – vi var måske ikke mentalt forberedt på det kunne gå galt mod Bulgarien efter vi havde spillet så godt i starten.

Vi troede nok vi allerede var videre til play off-kampenene, og så blev det meget nervøst, da vi kom bagud – deruover spillede vi på et noget lavere niveau end i de første kampe”, siger Agerholm, der ikke mener de store forventninger til holdet var blæst ud af proportion:

“Det er helt OK at have store forventninger – vi var på forhånd regnet for at være et af de allerbedste hold i B-gruppen, så det er klart vi er blandt favoritterne til at rykke op!”

Efter den tidlige og skuffende exit, udtalte DJ-coach Dana Bentsen bl.a. følgende:

“Det her var typisk dansk! Når vi skal vinde, bliver spillerne bange, og tør ikke spille…”

Pernille Agerholm mener ikke – trods de hårde ord – hendes coach er forkert på den:

“Det var i hvert fald andet år i træk vi gik helt ned i en afgørende kamp ved UEM – sidste år leverede vi en dårlig indsats i play off-kampen, så på den måde kan man godt sige det er typisk.

Man prøver at gøre det rigtige, men måske ligger det lidt for meget i baghovedet, at man før har tabt en kamp, hvor det virkelig gælder”, siger Agerholm, der ligeledes i den individuelle turnering hurtigt kunne pakke battet ned efter exit i både single og double efter første kamp:

“Jeg tror den skuffende indsats i singleturneringen har lidt med præstationerne i hold at gøre – jeg havde ikke så meget selvtillid, og så bliver man nemt nervøs og tør ikke spille”, slutter Pernille Agerholm, der endvidere måtte døje med en forstrækning hun pådrog sig under holdturneringen.

Ungdomslandstræner Mads Flod-Sørensen har følgende syn på DJ-kollapset:

“Selvom det kan lyde som en hård udmelding fra Dana, er jeg helt enig – damejuniorerne har været på masser af lejre og har deltaget i internationale turneringer på højeste niveau, som fx VM, så det er klart, der er store forventninger til dem.

Dana har mere erfaring end nogen anden person, når det kommer til damebordtennis på dette niveau, så der er ikke nogen bedre til at vurdere deres indsats – at hun ikke pakker tingene ind i vat, og er ærlig omkring tingene, synes jeg er helt OK”, siger ungdomslandstræneren fra Terni.

EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008EM FOR UNGDOM 2008

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 29 62 35 05
Kontaktperson e-mail: mads.sorensen@dbtu.dk