En lærerig oplevelse

DBTU har modtaget en stemningsrapport fra Victor Lynge, der sammen med Jesper Møller har været coach for otte danske drenge, der i den forgangne uge har deltaget i Hungarian Mini Cadet Open i Budapest.

Det er et samarbejde mellem klubberne Hvidovre og Hillerød, der har gjort det muligt for de helt unge batsvingere at deltage i den internationale turnering, hvor Danmark var repræsenteret med yngre drenge-spillerne Alexander Sønderby Hansen, William Beck, Carl Carstensen Køngerskov og Cristian David Hold og puslinge-spillerne David Lund Heinig, Oliver Skouboe Berntsen, Albert Wolfsberg og Dominykas Samuolis. Forhåbentlig kan andre klubber blive inspireret, så der i fremtiden kan sendes flere af de helt unge piger og drenge ud til turneringer som denne.

Herunder kan du læse Victors beretning fra turneringen.

Vi ankom til hotellet ved 1-tiden natten til torsdag. Derfor sov vi lidt længe.
Torsdagen bød på en tur til et kæmpe indendørs vandland, som bød på utallige vandrutchebaner og andre fede ting. Derefter var hallen gjort klar, så vi havde mulighed for at træne et par timer, inden vi igen landede på hotellet og kunne slappe af.

For optimal forberedelse startede hver morgen med en løbetur i det dejlige vejr i Budapest, hvor temperaturen varierede mellem minus 14-19 grader.

I turneringen stillede Danmark med fire hold:
Danmark 1: (Carl Carstensen Køngerskov og Cristian David Hold)
Danmark 2: (William Beck og Alexander Sønderby Hansen)
Danmark 3: (Oliver Skouboe Berntsen og David Lund Heinig)
Danmark 4: (Albert Wolfsberg og Dominykas Samuolis)

Fredagen stod på holdturnering, hvor alle holdene spillede samme række (U13).

Danmark 1 og 2 spillede sig videre i hovedturneringen.

Danmark 1 vandt første kamp på walkover, da de ungarske modstandere ikke mødte op. I deres anden kamp blev det til nederlag på 2-3 mod et par hollandske drenge-landsholdsspillere (Cristian vandt to kampe bl.a. en tæt sejr mod Camara Gabrielius, hvor Cristian vendte 5-7 til 11-7 i femte sæt).

Danmark 2 med Alexander og William blev ligeledes to’er i puljen. De tabte 0-3 til italiens bedste hold, hvor Alexander var meget tæt på en god sejr men tabte med to bolde i afgørende sæt. Slovakiet blev besejret 3-0 i en god kamp.

Danmark 3 og 4 spillede nogle gode kampe i puljen, men blev sidst og gik derfor i consolation 1/8-finale.
Danmark 4 med Albert og Dominykas havde ligesom Danmark 3 nogle svære kampe i puljen. Tabte 0-3 til et tysk hold, hvor drengene specielt i deres single kampe viste gode takter. I anden kamp mødte de et andet puslinge par og tabte 1-3. Dominykas hev en god sejr, men tabte desværre 2-3 i sin anden kamp.

I 1/16-finalen tabte Danmark 1 i en tæt kamp med 1-3 fredag aften til et stærkt rumænsk hold. Cristian vandt en single og var tæt på at bringe holdkampen ud i afgørende kamp, da han mod bronze-vinderen i 04-årgangen fra sommerens mini EM havde 2-0 i sæt og 10-10, som desværre ikke rakte til sejr. Det skal dog siges, at de dermed røg ud til de senere vindere af holdturneringen.

Danmark 2 mødte et tysk hold, som havde kørt let gennem deres pulje. Alexander bragte Danmark på 1-0. Men da William og den efterfølgende double blev tabt i tætte kampe, så det svært ud. Nede 0-2 i sæt til Tysklands førstemand startede han det, som gik hen og blev weekendens højdepunkt. Alexander vendte kampen fuldstændig og vandt femte sæt med 11-6. Dermed stod William og kunne sende Danmark videre til 1/8-finalen.
Her spillede William måske sæsonen bedste kamp mod en rigtig stærk tysker og vandt kampen 3-2 (13-11 i femte sæt efter at have været nede med 7-10). Dermed kunne drengene tage hjem til hotellet vel vidende, at de førsteseedede ungarere ventede lørdag morgen.


Alexander (tv.) og William (th.) efter gyser-sejren. Foto: Privat.

Lørdag bød først på 1/8-finale for Danmark 2. Drengene gjorde, hvad de kunne, men Ungarns førstemand Erik var simpelthen for god. Alexander gjorde sig bemærket, da han slog andenmanden i en spændende fem-sæts kamp. De tabte holdkampen 1-3 og slutter på en delt niendeplads.

I consolation skulle både Danmark 3 og 4 i aktion. Da de ungarske modstandere ikke mødte op vandt Danmark 3 uden kamp og gik dermed til kvartfinalen. Danmark 4 gav svenske Ängby 2 fin modstand, men tabte kampen 0-2.

Danmark 3 mødte et slovakisk hold i consolations kvartfinalen, hvor Oliver tabte første kamp 1-3. David vandt sin 3-1 og tvang holdkampen ud i en afgørende double. Her lavede drengene et fint comeback efter at have været nede med 1-2 i sæt. Femte sæt blev vundet rimelig klart, og de var derfor i semifinalen i consolation. Her fik drengene sig en lærerig kamp mod et godt hold fra Ängby, der vandt med 2-0.

Den individuelle turnering

Cristian nåede kvartfinalen i hovedturneringen efter et 0-3 nederlag til førsteseedede Erik fra Ungarn. Undervejs blev Aadill fra England/Indien slået i en tæt femsæts kamp. Nogen kender ham muligvis fra sidste års Sindal lejr.


Cristian (tv.) og Aadill (th.). Foto: Privat.

Alexander nåede 1/8-finalen efter en flot turnering. Han tabte i en tæt kamp til en italiener, som han også tabte til i holdturneringen. Begge opgør endte 2-3.
William gik også videre til hovedturneringen efter en andenplads i puljen. Han mødte i 1/16-finalen en stærk israeler, som han tabte 1-3 til.
Carl blev to’er i sin pulje, hvor han tabte knebent til en stærk kroat i en flot kamp. I 1/16-finalen tabte han 1-3 til hollandske Gabrielius, som plejer at være i Danmark på lejr i Silkeborg hver sommer. Carl havde sætbold til at komme foran 2-0 i sæt. I stedet tabte han 1-3 (efter føring på 7-2 i tredje sæt).

I U13 gik Dominykas videre til hovedturneringen som nr. 1 i gruppen. Oliver ligeledes i hovedturneringen men som to’er. David og Albert endte i consulation efter svære puljer, men til tider rigtig godt spil. David kæmpede sig til matchbold mod den senere finalist fra Tyskland.
I 1/16-finalen vandt Oliver over en seedet puljevinder fra Ungarn med 3-1 i sæt. 1/8-finalen blev endestationen mod en finaleseedet ungarer, der vandt med 3-0.
Albert og David spillede sig flot gennem 1/8-finale, kvartfinale og semifinale, inden de to kunne mødes i consulation finalen, hvor David denne gang kunne gå sejrrigt fra bordet.

Søndag eftermiddag så vi finaler i de forskellige rækker. Specielt i finalen i U13 blev der vist ekstraordinært godt spil. Førsteseedede Erik Huzsvar fra Ungarn mødte Bogdan Badea fra Rumænien. Erik hentede tre matchbolde ved 7-10, hvor efter spillerne på skift havde matchbolde og spillede nogle vanvittige point. Jublen kunne for alvor bryde løs hos de mange rumænere i hallen, da Erik ved 16-16 lavede et par lette fejl til resultatet 18-16. En kamp som vi filmede og snart lægger ud på internettet.

Alle drengene har fået sig nogle lærerige kampe. Og generelt set skal vores spillere blive meget bedre til at være 100% klar på samtlige bolde. Alt for mange gange bringes små frustrationer videre ind i næste bold, hvilket ofte fører til flere fejl. Det blev alt for mange gange kampafgørende, og store føringer blev smidt.

Vi håber at sådan et stævne kan være med til at motivere spillerne til at sætte sig ambitioner og arbejde benhårdt på at nå sine mål.

Søndag aften fandt vi en god italiensk restaurant langs Donau-floden. Herefter var der tid til at drengene kunne hygge sig sammen.


Truppen på vej til italiensk restaurant. Foto: Privat.

Efter pakning mandag morgen sørgede flertallet for at vandlandet “Aquaworld” endnu engang skulle besøges, inden turen gik til lufthavnen.


Der var også tid til besøg i vandland. Foto: Privat.

Se resultater med mere fra turneringen her

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk