ÈN ledig plads i 3. division

Kvalifikationsturneringen til 3. division blev aflyst i sidste øjeblik, idet Nexø ikke ønskede at deltage. Det gav en direkte plads i 3. division til Esbjerg 2, Langeskov BTK 1 og Hillerød GI 3. Puljeinddelingen i 2. og 3. division bliver dermed som angivet her.

I dag har Gladsaxe meddelt, at klubben i sæsonen 2023-2024 indgår på overbygningsholdet BB/KBTK sammen med Brønshøj, København, og Frederiksberg. Holdet skifter endvidere navn til CPH Bordtennis. Da ingen klub kan have to hold i samme division, medfører dette at Gladsaxe efterlader en ledig plads i 3. division.

Den ledige plads udbydes i overensstemmelse med §21 stk. 5.2:

  • Hold der i den kommende sæson (2023-2024) skal spille i den umiddelbart lavere serierække (Jyllandsserien, Fynsserien, Østserien, Bornholmsserien), og som samtidig er oprykningsberettigede, kan søge om den ledige plads.
  • Interesserede klubber fra den umiddelbart lavere serierække anmelder herefter et hold med fire navngivne spillere, som forventes at udgøre holdet i den kommende sæson.
  • Holdet med det højeste samlede ratingtal tildeles den ledige plads.
  • De fire anmeldte spillere, på det hold som tildeles den ledige plads, er i den kommende sæson forpligtet til at spille mindst 1/3 (oprundet) af det pågældende holds samlede antal holdkampe i hhv. grundspil og op-/nedrykningsspil. De pågældende holdkampe fordeles ligeligt mellem første og anden turneringshalvdel.
  • Hvis en klub ikke efterlever dette, vil Holdturneringsgruppen idømme klubben en bøde på 2.000 kr. pr. spiller, som ikke har overholdt dette kriterium, medmindre klubben kan dokumentere, at den pågældende spiller er stoppet (ingen registrerede kampe på andre hold eller stævner hverken i Danmark eller udlandet) eller har været langtidsskadet (her kan Holdturneringsgruppen kræve lægeattest).

Sidste frist for ansøgning om den ledige plads i 3. division er søndag d. 4. juni 2023. Dermed kan den detaljerede planlægning af  kampprogrammet starte d. 5. juni 2023. Det hold som tildeles den ledige plads indtager Gladsaxes plads i puljen.

 

 

Holdturneringsgruppen