En sand mester med sandpapir

Dato: 
18.12.2017

- Benjamin Sørensen (th.) fra Silkeborg BTK vandt DM i Ping Pong for andet år i træk

Efter en række indledende stævner var man i lørdags nået frem til årets store DM-finale i Penthouse Ping Pong Tour 2017.

Remisen på Østerbro i København dannede rammen om finalestævnet, hvor der skulle findes to danske repræsentanter til "World Championship of Ping Pong 2018" (spil med sandpapirsbat), der foregår i Alexandra Palace i London i dagene 27.- 28. januar 2018.

Det blev en gentagelse af sidste års finale, da de to Silkeborg-spillere Benjamin Sørensen og Jesper Nedergaard igen stod overfor hinanden og det blev igen Benjamin Sørensen, der løb med sejren. Denne gang efter en sikker finalesejr. De to skal dermed repræsentere Danmark ved VM med sandpapirsbat, der afholdes i Alexandra Palace i London den 27.- 28. januar 2018.

Benjamin Sørensen indkasserede for 1. pladsen 2.000 kr. i lommepenge på turen til London med fly og hotel med morgenmad sponseret af Penthouse. Jesper Nedergaard, der sikrede sig VM-deltagelse for tredje år i træk, vandt 1.000 kr. i lommepenge på turen til London med fly og hotel med morgenmad sponseret af Penthouse.

”Jeg glæder mig til at komme afsted igen og repræsentere Danmark sammen med Jesper Nedergaard”, udtaler Benjamin Sørensen i en facebook-opdatering.


Jesper Nedergaard (tv.) og Benjamin Sørensen (th.) med præmierne og beviserne på, at de skal til VM i Ping Pong (spil med sandpapirsbat) i London. Foto: Facebook.

Læs mere her

Tidligere vindere af World Championship of Ping Pong:
2017: Yan Weihao, Kina (foran Alexander Flemming, Tyskland)
2016: Andrew Baggaley, England (foran Maxim Shmyrev, Rusland)
2015: Andrew Baggaley, England (foran Alexander Flemming, Tyskland)
2014: Maxim Shmyrev, Rusland (foran Ilija Lupulesku, USA)
2013: Maxim Shmyrev, Rusland (foran Sule Olaleye, Nigeria)
2011: Maxim Shmyrev, Rusland (foran Ernesto Ebuen, Philippinerne)

Ved VM i London i 2018 er der ca. 650.000 danske kroner i pengepræmier og vinderen alene modtager ca. 130.000,- kr. 

Reglerne

Der spilles bedst af 3 sæt op til 15 point. Hver spiller kan én gang i hver kamp gå efter ”dobbelt point”. Det skal meddeles til modstanderen før bolden og kan kun ske i egen serv og senest ved serverens 12. point. Vindes bolden, gives der to point til serveren, tabes bolden tabes kun ét point til modstanderen. Der spilles til max. 15 point. Der blev foretaget seedning i lørdagens DM-finalestævne. Puljerne blev dannet ved lodtrækning blandt de tilmeldte ½ time før start. Nr. 1 og 2 i puljen gik videre til cupkampe.

Forfatter: 
Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 
27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: