En stor leder

Tonny Schou er 20. marts 2013 afgået ved døden i en alder af 62 år.

 

Tonny startede sin lederkarriere i IHF, hvor han var turneringsleder fra 1979 og formand fra 1981-85.

 

Han indtrådte første gang i JBTU’s turneringsudvalg helt tilbage i 1982. I 1983-88 var han første gang medlem af JBTU’s bestyrelse. I 1985-88 var han næstformand i JBTU.

 

Efter en kort pause indtrådte Tonny igen i turneringsudvalget i 1990. Fra 1998-2001 var han formand for turneringsudvalget og fra 1998 til 2009 var Tonny igen med i JBTU’s bestyrelse.

 

I perioden 1991-2001 var Tonny medlem af DBTU’s turneringsudvalg – i årene 1992-98 var han formand for udvalget. I 1992-95 var han medlem af DBTU’s bestyrelse.

 

Udover disse poster fandt Tonny også tid til at hjælpe med lederarbejde dels i Sisu/MBK og dels i TST.

 

Det er ikke muligt at holde tal på alle de stævner, hvor Tonny var en fast del af dommerbordet under hele stævnet. Det startede i en lang årrække med IHF-stævnerne og senere med både JM- og DM-stævner.

 

Mange andre stævnearrangører har dog også trukket på Tonny’s store erfaring, og med Tonny ved stævnebordet var man altid sikker på en stor og helhjertet arbejdsindsats. Han sad ved stævnebordet, når stævnet startede, og arbejdede på sin plads til det sluttede.

 

Da Tonny i 1998 gik på førtidspension arbejdede han i flere år frem nærmest på fuld tid for JBTU, og mange af de forbedringer, der blev gennemført i JBTU i denne periode, havde ikke kunnet lade sig gøre uden Tonny’s indsats. Tonny så det altid som lokalunionens fornemste opgave at yde en god service til klubberne.

Selv efter at Tonny ikke længere var medlem af JBTU’s turneringsudvalg prægede mange af hans tanker stadig udvalgets arbejde. Det gjaldt f.eks. princippet om, at man aldrig må straffe spillerne for fejl begået af klubbens ledere.

 

I det hele taget stod Tonny altid på den mindste parts side. Således var han spillerens mand i forhold til klubben, men han var klubbens mand i forhold til lokalunionen, og ikke mindst var han lokalunionens mand i forhold til DBTU. Det gav ind imellem nogle sammenstød med de øverste dele af DBTU’s organisation, men for JBTU’s klubber, ledere og spillere var Tonny altid en vellidt og respekteret leder.

Tonny Schou var ved sin død æresmedlem af JBTU.

 

Vi er mange, der med Tonnys bortgang har mistet en god ven og læremester, men vore tanker går i denne tid naturligvis til familien, som med Tonnys død har lidt et stort tab.

 

Æret være Tonny Schous minde.

 

Bjarne Andersen
DBTU’s bestyrelse

Forfatter: Sarah Thomsen
Kontaktperson e-mail: bjarneherlev@yahoo.dk