“En uforglemmelig oplevelse”

  FTZ  
  i-shoppingcenter.dk

BUTTERFLY
VM for Hold 2008
Guangzhou, Kina
# 24.02 – 02.03 #

  i-shoppingcenter.dk
  FTZ 

 

Vi har nu spillet vores sidste bold ved VM for hold i Guangzhou, og vi endte som nummer 41. Vi havde nogle hårde kampe i puljen, hvor vi i 4 ud af 5 kampe måtte se os besejret med 2-3.

Det er nogle få marginaler, der skiller os fra de bedste hold i B-gruppen. F.eks spillede vi 2-3 mod England, som senere endte med at rykke op i A-gruppen. Efter puljen fik vi dog 2 holdsejre henholdsvis over Belgien (3-1) og Portugal (3-2).

Nu hvor vi har afsluttet turneringen, har vi begge gjort os nogle tanker om, hvad vi har lært og fået ud af at være med til noget så stort som VM for senior i Kina.

Forberedelse til VM
Inden VM har vi været på ungdomslejr i Hillerød og damelejr i Århus, hvilket har givet os rig mulighed for at få de sidste detaljer pudset af inden VM.

Vi ankom til Kina 1 uge før turneringen startede, da vi skulle vænne os til tidsforskellen som er + 7 timer. Derudover skulle vi træne i en kinesisk klub, hvor vi trænede 1-2 gange pr. dag med kinesere. Det var sjovt at se hvordan deres træning var, da den var meget anderledes i forhold til i Danmark.

De havde en tavle, hvor ugens dage stod og under hver enkelt dag, stod der hvilke øvelser de skulle køre. I denne klub træner de 10-15 gange om ugen, og der var ca. 25 damespillere, som var på vores niveau og bedre. Det viser jo bare, hvor stort et udvalg der er i Kina i forhold til Danmark.

Det var også godt, at vi fik mulighed for at træne i den hal vi skulle spille kamp i, så vi på den måde kunne vænne os til de nye borde, lyset og omgivelserne. Det gjorde at vi følte os bedre tilpas og klar til at præstere dagen efter.

VM 2008 - HAL

Spillemæssigt
Målet for os begge var primært, at vi skulle komme op på vores eget niveau, og så er det op til modstanderen at spille bedre. Der var nogle ting vi hurtigt fandt ud af og det var bl.a., at det er rigtig godt at spille modstanderen meget mod midten/lommen, da de fleste damer har svært ved denne bold.

Det er også vigtigt for os, at vi looper første bold på bordet med meget skru, og god placering. Derefter er det med, at kunne følge op på sit spil, og fortsætte med at variere boldene.

I vores sidste holdkamp, fik vi i alt dømt 15 servefejl, hvilket vi ikke havde fået nogen hentydning til tidligere af nogen dommere. Dette påvirkede vores spil, og vi koncentrerede os mere om serven end at spille rigtigt. Nu ved vi, at vi skal hjem og træne på at serve lovligt, så vi ikke begår den samme fejl næste gang.

Det er især også vigtigt for os, at vi går hjem og træner korte server og at kunne loope på halvlang, da de fleste damer server skruede halvlange eller lange server ofte mod baghånden.

Mentalt
Mentalt har vi kunne lære meget af en del af modstanderne men også af Mie og AC, som er mere erfarne end os selv. Det er vigtigt at kunne holde hovedet koldt også selvom man er bagud 0-2 i sæt.

Mie Skov spillede en kamp, hvor hun var bagud 0-2, og havde svært ved at få spillet i gang. I stedet for at give op vendte hun kampen, og vandt på grund af godt hoved og en gennemtænk taktik. Det vigtigste inden en kamp er, at man er klar over, hvordan man vil vinde boldene og at man har et spillesystem man tror på.

Selvom AC i nogle kampe havde svært ved at komme op på sit niveau, kæmpede hun hele vejen og sørgede for altid at være positiv ligegyldigt, hvad stillingen var.

Da vi mødte England, lagde vi især mærke til deres attitude og kampgejst.  Om de så var bagud 0-2 og 3-9 så kæmpede de for hvert point, og sagde tjo efter hver bold de vandt. De viser, at det er vigtigt at kæmpe og tro på sig selv hele vejen, da det kan føre til sejr i sidste ende, selvom spillet måske ikke fungere. KÆMPE KAN MAN ALTID!

At være til VM i Kina har været en uforglemmelig oplevelse. Vi har virkelig set hvor stor en sport bordtennis er her i Kina og det var også overvældende at se finalerne.

Derudover har det været godt at se de bedste spillere spille og det er dejligt at vi selv er en del af dette store arrangement. Vi synes selv, at vi nu har fået en del mere erfaring ved at spille en så stor international turnering, og samtidig føler vi os bedre rustet til et evt. ungdoms EM, hvor vi satser på at rykke op i A-gruppen.

Derudover har vi også oplevet en masse udenfor banen. Inden turneringen gik i gang, nåede vi nemlig at se noget af byen og være på markeder, hvilket var meget fedt. Efter turneringen var vi også på fint besøg hos den danske konsul, hvor vi fik frokost og slappede af i det dejlige vejr. Alt i alt en kanon tur.

Forfatter: Agerholm & Jacobsen
Kontaktperson tlf.: 50 85 05 85
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk