En uforglemmelig tur

På dbtu.dk blev der d. 5. februar bragt et indlæg om Wiedergårdens tur til Shanghai – vi er nu kommet hjem, en fantastisk bordtennisoplevelse rigere.

Vi spillede holdkampe tre forskellige steder og fik alle steder en modtagelse, der var Dronning Margrethe værdig.

Vi blev mødt med enten lysreklamer eller bannere, hvorpå der stod: Warmly welcome Danish Senior Table Tennis Team.

Derefter blev vi modtaget med klapsalver på hver side af den røde løber på vej ind til spillestedet. Her var dækket op med vand, frugt og kager og efter en kort opvarmning gik stævnet i gang.

På trods af store anstrengelser og indimellem godt spil, lykkedes det os kun at vinde få enkeltkampe, men ingen holdkampe, hverken på dame- eller herresiden.

Dog var kampene oplevelser i sig selv med tilråb, smil og grin. Så på trods af en tabt kamp gik man fra bordet med en varm følelse. Alle steder blev vi samlet til sidst og fik flotte gaver allesammen.

Turen og opholdet var takket være Hang Kung Chu og Bente Thers godt planlagt til mindste detalje.

Man skulle vænne sig til højhusene (de mest almindelige var 18-20 etager), samt den tætte trafik.

Indlægget ville blive for langt, hvis jeg skulle nævne alle vore oplevelser, men jeg kan nævne at vi var på en silkefabrik, en perlefabrik og en fabrik, hvor de fremstillede bordtennisbats.

En aften så vi et enestående cirkusshow, som kunne overraske selv os, der troede, vi havde set alt indenfor den branche.

Vi mødte formanden og andre medlemmer af ” Shanghai sports Association of older persons” ved en middag på det olympiske stadion, her modtog vi også flotte gaver.

Vi var inviteret til en ældreklub med et stadion hvor de ældre I kommunen trænede hver dag fra 7 morgen i tai shi, løb, gang, kroket, badminton linedance, flere slags gymnastikkøvelser med vifter, bannere eller trisser på snor, samt et orkester.

– formanden var en frisk kvinde på 84, som tidligere havde været borgmester!

I lokal TV så vi modtaglesen af Den Lille Havfrue, samt et klip af os selv ved et stævne, hvor Chou og Bente sagde et par ord.

Sidste aften havde Wiedergården inviteret til middag på et sted, der hed” Golden Hans”.

Her mødte vi de kinesere vi havde været sammen med i løbet af ugen. Bente holdt tale, og de fik overrakt smukke gaver af os. Til stede var også chous familie og den danske generalkonsulinde.

Vi vil alle huske de hyggelige aftener, hvor Bente svingede harmonikaen og vi sang fællessange.

Alt i alt en uforglemmelig tur med berigende oplevelser.

– optakten til turen, Langt væk hjemmefra, kan læses ved at følge linket…

Forfatter: Wiedergården
Kontaktperson e-mail: b.thers@stofanet.dk