Et VM-guld der gav genlyd

I lørdags kunne jeg tidligt om morgenen her på hjemmesiden berette om, at Danmark havde fået en verdensmester og en bronzevinder (Mogens Sonnichsen i 40-49 år) down under. Samme aften kunne jeg så konstatere, at over 2.000 personer havde været forbi indslaget på Facebook (her onsdag middag er tallet 2.310). Det giver stof til eftertanke. Der er åbenbart mange, som vil vide mere om vores nye verdensmester, så hvis du ikke allerede er så heldig at kende ham, så er her et mini-portræt af Jens-Erik Linde fra Sisu/MBK.

Jens-Erik Linde er født den 1. juni 1948. Han er gift med Marit, og sammen har de en dreng på 24 år og en pige på 19 år. Familien bor i Egå.

Jens-Erik Linde er manden, der år efter år får samlet en til tider ganske stor flok danskere ved veteran-stævner som EM og VM.
Linde har en fantastisk evne til at overtale folk fra 40 år og opefter til at tage med til diverse veteran EM og VM’er. Når man møder Linde, så har han altid et smil på læben, men pas på når Linde nærmer sig ved en DM-runde for veteraner, for hvis du er den mindste smule i tvivl, så ender du ALTID på EM- eller VM-holdet. Linde kan nemlig få alle til at føle sig som udtaget til landsholdet, hvilket jo heller ikke er helt forkert. Til gengæld har du en god chance for at nå væk, inden Linde kommer helt hen til dig, for han lider af stivhed i arme og ben, som er blevet værre med årene. Han er af samme årsag opereret flere gange i sine albueled, da han ikke kan strække armene helt ud. Operationerne i armene er “mus” (et stykke brusk der knækker af, Myotonia Congenita). Det betyder, at Linde efterhånden har fået en noget stiv og langsom gang. Men hvad Linde måtte mangle i benene – det har han i materiale-battet og i sit altid godt kæmpende bordtennis-hjerte.
Naturligvis er det overraskende at Linde denne gang kom til at stå øverst på sejrsskamlen ved et VM – for hvordan fanden er han kommet op på skamlen? (det billede lader vi stå et øjeblik i læserens hoved).

En god makker

Jo, jo da, naturligvis havde Linde en god makker i tjekkisk fødte Jaroslav Kunz, der flere gange har været stopklods for Claus Pedersen og Niels Ramberg ved diverse veteran VM- og EM’er.
Claus Pedersen har i denne sæson spillet på hold sammen med Jaroslav Kunz i Kieler TTK Grün-Weiss i den tyske Oberliga. Det var Kunz, der spurgte Claus, hvem han skulle spille sammen med i New Zealand, og da Claus ikke selv skulle med til VM, foreslog han Linde, hvilket viste sig at være en god idé.
Men det er nu en gang sådan, at der skal to til en god double (også i bordtennis), og hvis nogen skulle have glemt det (det er jo veteran-bordtennis), så skal man altså skiftes til at slå til bolden.
Linde plejer jo også at have en finger med i spillet, hvad angår seedninger, hvilket han sandsynligvis også har haft i New Zealand. Men alt det er Linde sikkert hamrende ligeglad med lige nu – han er verdensmester, og det er vi sikkert ikke så få, der misunder ham.

 Jens-Erik Linde (1)

Jens-Erik Linde ved veteran-VM i Rio de Janeiro i Brasilien i 2008.

 

Vellidt Worldwide

Det vælter ind med lykønskninger til Jens-Erik Linde på Facebook, og fælles for dem alle er, at man virkelig under Linde VM-succes’en, selv om mange kærligt tilføjer, at den havde de ikke lige set komme.
Jens-Erik Linde er nemlig vellidt over hele verden for sit arbejde med veteran-bordtennis. I Danmark formår han hvert år at samle os ældre batsvingere, og sørge for at alle har det godt på turene, hvor han altid er god for en sjov historie, der kan få smilet frem hos hele delegationen. Linde holder af den fælles hygge og den stemning, som han selv er med til at skabe på de efterhånden mange rejser, som han har stået i spidsen for.
Det lykkedes mig at få en kommentar fra Niels Ramberg, den nu tidligere veteran-verdensmester i double sammen med Claus Pedersen. Niels har spillet sammen med både Linde og Kunz, og han glæder sig på Lindes vegne: ”Jeg ville gerne have set, hvordan de to bevægede sig for hinanden for de er lige tykke”, konstaterer Ramberg tørt, mens han i latter mindes den gang, at han og Linde fik overbevist en kinesisk dreng om, at Linde havde slugt en basketball som dreng, og derfor aldrig blev kaldt andet end Mr. Basketball. ”Jeg vil naturligvis også ønske ham stort tillykke med VM-titlen og velkommen i klubben”, slutter Ramberg.

Om Linde

– Håndbolddommer gennem en årrække. Nu fungerer han mest som dommerbedømmer i håndbold.
– International dommer i mange år – dømte i 1991 VM-finalen mellem Sverige og Kina i Göteborg.
– Har siddet i mange af DBTU’s udvalg: instruktionsudvalg, dommerudvalget (formand) og er netop nu formand for veteranudvalget.
– Nyvalgt turneringsleder i Jylland.
– Uddannet landsinstruktør.
– Har siddet i Swaythling Club Internationale VM-gruppe
– Tidligere valgt til ETTU’s veterankomité
– Modtog i år 2001 Dansk Idræts Forbunds æresnål – en hæder hans far også har modtaget som cykelleder.
– Dansk Mester i 2011 med Sisu/MBK for veteran-hold 60 år sammen med Claus Pedersen og Tommy Samsing.

VMStockholm2012
Dette billede er fra veteran-VM i Stockholm 2012, hvor Linde som så ofte før fejrede de danske spilleres succes. I dette tilfælde var det VM-titlen i herredouble til Niels Ramberg og Claus Pedersen. Han havde nok ikke regnet med, at han selv vandt samme titel to år senere.

Vejen til VM-guldet

Puljevindere med:
3-1 sejr over Okubo/Sugiyama, Japan.
3-0 sejr over Chang/Chiu, New Zealand.
3-0 sejr over Grundel/Shelton, Australien.
Hovedturnering:
1/16-finale: 3-1 sejr over Miyamoto/Tachikawa, Japan.
1/8-finale: 3-0 sejr over Neal, New Zealand/Laba, Rusland.
Kvartfinale: 3-1 sejr over Assenmacher/Hilgert, Tyskland.
Semifinale: 3-1 (11-9, 11-9, 10-12, 11-7) over Yin Wang, Kina/Ching Tong Chen, Taiwan.
Finale: 3-1 (4-11, 11-7, 11-3, 11-3) over Thomas Samuelsson, Australien/Lennart Björk, Sverige.

Video eller billede

Nu ville det have været på sin plads, hvis der herunder havde været et video-klip med VM-triumfen, men i Lindes tilfælde gør det faktisk ingen forskel, at det bliver et stillbillede i stedet for – ta’ den champ – misundelse kan være en grim ting!

ClausP og Linde

Fra en verdensmester til en anden. Claus Pedersen og Jens-Erik Linde ved en festlig lejlighed i Sisu/MBK. 

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk