Europa Top 12 for Junior

Mie Skov, BTK 61 var udtaget til denne turnering i kraft af sin rangering som nr. 5 på Europa-ranglisten for damejuniorer. De 10 bedste herfra bliver udtaget sammen med nr. 1 og 2 i pigerækken fra det seneste U-EM.

Mie var i kvarten ved U-EM og Spanish Open og disse resultater banede vejen for den første danske Top 12-udtagelse i lidt for mange år.
Man spiller alle mod alle i bedst af 7 sæt over 3 dage.

Førstedagen gav en kampscore på 0-3, hvilket var en skuffende start. 2. kamp førte Mie 3-2 mod Kmotorkva (SVK), som hun slog i 1/8- finalen ved EM, men tabte 3-4.
3. kamp blev tabt 2-4 efter 2-0 føring mod sølvvinderen fra EM i 2002 Smistikova (CZE). To meget tætte kampe hvor Mie manglede mentalt overskud i de afgørende situationer og hvor spillet var for svingende med for mange fejl.

Andendagen gave en score på 1-3. 1. kamp blev vundet tæt 4-3 efter klar 3-0 føring men Mie var bagud 4-6 i 7. sæt og vandt så 11-6. 2. kamp mod Europamesteren 2003 Vacenovska (CZE) blev tabt meget tæt 2-4, i en kamp hvor Mie i perioder spiller tæt på sit højeste niveau, men stadig for mange fejl i andre perioder.
De to sidste kampe blev tabt 1-4 og 0-4, med dårligt spil og manglende mentalt overskud.

Sidstedagen gav 2-2. Mie lagde ud med klar sejr mod en russisk defensiv på 4-1. Derefter nederlag på 0-4, hvor alle sæt blev tabt med 2 bolde. Igen manglede der overskud i de afgørende situationer. Positivt var det at Mie spillede noget af sit bedste returspil nogensinde i denne kamp.
Herefter blev Grundisch fra værtsnationen slået 4-2 efter 0-11 i 1. sæt og 1-2. En rigtig god kamp hvor Mie holder et stabilt niveau i 5 sæt, og hvor hun viser overskud. Desuden et bedre baghåndsspil end man før har set.
Sidste kamp bliver tabt 1-4 mod en russisk materialespiller, hvor Mie aldrig finder et spilsystem, og så kommer der for mange fejl.

Alt i alt en score på 3-8 og en samlet 10. plads.
Ikke tilfredsstillende, hverken resultat eller spillemæssigt, især ikke for Mie, der havde høje krav til sig selv i denne turnering.
I en turneringsform som denne bliver Mie straffet for at være for lang tid om at komme sig over nederlag, hvilket betyder at hun ikke har tilstrækkeligt overskud i modgang og pressede situationer.
Spillemæssigt har Mie arbejdet på at blive mere komplet, hvilket har betydet at hendes spilsystem ikke er så enkelt mere og dermed kommer der flere fejl.
Der er mange positive ting spillemæssigt, men det mangler stadig at blive indarbejdet i spilsystemet.
Efter en turnering som denne er der mange informationer om spillet, det mentale, fysiske osv. Det handler om at lære af det og så komme hjem i træningslokalet og forbedre sig.

Det gælder i øvrigt også alle dem der har spillet det danske Top 12!
 
Ass. landstræner Thorsten Hævdholm

Forfatter: Thorsten Hævdholm
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 14
Kontaktperson e-mail: thorsten.haevdholm@dbtu.dk