Europæisk topklasse

På billedet Jonathan Groth. Foto: Rémy Gros.

I forrige uge deltog både Jonathan Groth og russiske Alexander Shibaev ved Europe Top 16 Cup i Antibes i Frankrig, hvor de 16 højest rangerede spiller i Europa var samlet for at dyste om den prestigefyldte titel. Som bekendt havde Jonathan Groth ved den lejlighed tre matchbolde mod den senere vinder Dimitrij Ovtcharov, Tyskland i indledende pulje. Det var tredje år i træk, at Ovtcharov vandt turneringen. I finalen besejrede han overraskelsen Alexander Shibaev, Rusland, der i flere omgange har været på træningsophold i Danmark.
I denne uge er Shibaev også i Danmark for at træne med Jonathan Groth.

“Det er forberedelse til Qatar Open i næste uge, hvor 15 af verdens 16 bedste spillere deltager, men også starten på forberedelserne til VM”, fortæller den danske landstræner Linus Mernsten, der i hallen har selskab af træner-kapaciteterne Yaro og Hu Wei Xin (tidligere lands- og centertræner i Dansk Bordtennis Union, der siden 1989 har boet i Sverige). Også Danmarks tidligere topspiller Michael Maze er i træningshallen. Han er personlig rådgiver for Alexander Shibaev.

“Det er et meget spændende samarbejde og kan være startskuddet til noget større”, siger Linus Mernsten, der glæder sig over at to af europas absolutte topspillere finder sammen for at forberede sig bedst muligt til at udfordre den kinesiske mur, når der sidst i maj spilles om de individuelle VM-medaljer i Düsseldorf i Tyskland.

Planen i denne uge er et par træningspas hver dag sikkert fra kl. 9.30-12.00 og igen fra kl. 15.30-17.30 – lørdag ét pas fra kl. 10.00.

Herunder et par videoer fra formiddagens træning. Slagene følges tæt af Linus Mernsten og Michael Maze:
 

 

 

 

 

 

 

 

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: +46 72 301 41 11
Kontaktperson e-mail: linus.mernsten@dbtu.dk