Finale i STIGAdivisionen

Dagen efter at Roskilde løb med titlen som Danmarksmester, har der været pænt med omtale.

Roskilde Lokalavis 

Sporten.dk

Og også en artikel om Allan Bentsen på dagen for finalen – Politiken.dk 

Roskilde Bordtennis’ Facebookside har masser af billeder fra finalen – fotograf: Jens Luckenbach. 

Rød linje 

Roskilde slog København med 5-2 i den afgørende finale, og kan dermed kalde sig danske mestre 2012/2013.

Omar viste igen, at han i år har været STIGAdivisionens bedste spiller, og vandt begge sine singler. Desværre for København var han den eneste som formåede at drille Roskilde, og selv om Tobias Lau var godt med mod Finn Tugwell, så var det ganske klare sejre til roskildespillerne. Fan Gao slog Daniel Kosiba med 3-0 og Bentsen slog Ruben med de samme cifre inden pausen. Omar slog Jesus med 3-1 og Tugwell slog Lau med 3-2.

3-1 ved pausen blev til 4-2 efter Omar havde besejret Finn og Jesus havde slået Tobias. Bentsen gjorde det onde ved København og vandt med 3-1 over Kosiba, og Roskilde kunne fortjent lade sig hylde som danske mestre efter en spændende finaleserie.

Her en artikel om Allan Bentsen.

Rød linje

I aften spilles sidste og afgørende finale mellem Roskilde og Købehavn. Begge hold har vundet hver deres kamp ganske klart, og det har virket som om, at opstillingen har været ganske vigtig. Opstillingen til sidste finalekamp er som følger:

Jesus Cantero – Omar Assar

Allan Bentsen – Ruben Jensen

Finn Tugwell – Tobias Lau

Gao Fan – Daniel Kosiba

PAUSE

Cantero – Lau

Tugwell – Assar

Bentsen – Kosiba

Gao – Jensen

Roskilde har dermed valgt at flytte Bentsen ned i 2. kryds, mens Cantero skal op og dyste mod Omar og Lau i 1. kryds.

KanalSport er naturligvis med hele vejen, og sender direkte fra kl. 18.45.

DanskeSpil er ligeledes med under kampen, og der kan, som altid, spilles på kampene undervejs.

Rød linje

Med en pragtpræstation fra hele det københavnske hold, lykkedes det i går aftes at udligne finaleserien, så stillingen nu er 1-1.

Omar besejrede Bentsen, men de fleste i hallen havde øje på hvad der foregik på det andet bord. Juniorspilleren Ruben Jensen gjorde nemlig ualmindelig kort proces mod Fan Gao, som ellers havde været ganske forrygende i den første finale. 3-0 blev resultatet til den unge københavner, og det var lige præcis den start som de regerende mestre havde behov for.

Tugwell fik reduceret mod Tobias Lau, og så var der dømt nøglekamp! Daniel Kosiba mod Jesus Cantero. Daniel endte med at vinde med 3-1, og pludselig var den samlede sejr ikke så langt væk.

Efter pausen skulle Allan Bentsen forsøge at holde Roskilde inde i kampen ved at besejre Tobias Lau. Tobias har ved flere lejligheder haft svært ved Bentsens spil, men igår var en undtagelse. 2-1 føring til Tobias inden Allan skruede op og bragte sig på 2-2 og siden 10-6 i afgørende. Tobias fortsatte dog med at knokle, og til sidst var det ham som lykkedes at spille sig frem til en matchbold ved 12-11. Dén chance tog han, og københavn var nu bare en sejr fra at sende finalen ud i afgørende kamp.

Omar, som spillede betydeligt bedre end i den første finale, havde styr på Tugwell, og sejren var aldrig i fare.

5-1 til København, og sidste og afgørende finale spilles på mandag kl. 19.00 i Roskilde.

Sportschef i KBTK, Hasanin: Rigtig god kamp, og rigtig god fight. Jeg vil rose vores unge danske spillere for virkelig at turde spille igennem på den helt store nationale scene. Rubens sejr og Tobias’ sejr over Allan er imponerende. Nu kan vi lige så godt tage hele finalen….

 

Rød linje

I aften spilles anden finale mellem Roskilde og København. Roskilde vandt den første kamp med 5-2, og nedenfor kan man se, at København har ændret på opstillingen:

Holdopstillingerne er nu klar:

Allan Bentsen – Omar Assar

Gao Fan – Ruben Jensen

Finn Tugwell – Tobias Lau

Jesus Cantero – Daniel Kosiba

Allan – Tobias

Tugwell – Assar

Gao – Kosiba

Cantero – Ruben

KanalSport er naturligvis på plads og sender fra finalen fra kl. 19.00.

Undervejs kan der som altid spilles på kampene hos DanskeSpil.

 

Rød linje

Roskilde viste sig at være det bedste mandskab i den første finale. 5-2 blev resultatet, og det var kun Omar Assar der vandt kampe for de regerende mestre.

Roskilde havde valgt at stille med Fan Gao som 4. single, og han kvitterede for tilliden med en suveræn sejr på 3-0 over Tobias Lau. Gao har før været kendt for at kunne blive trykket af vigtigheden i de afgørende kampe, men i går var der ingen slinger i valsen.
Allan Bentsen dominerede fra start til slut mod Daniel Kosiba. Bentsen var offensiv fra start, og Kosiba fik aldrig ro til at finde sit spil. På trods af tre tætte sæt, så var det en ganske klar 3-0 sejr.

Omar Assar og Finn Tugwell spillede en meget låst og taktisk præget kamp, og Finn var i lange perioder den bedste spiller på banen. Omar fik dog kæmpet sig ind i kampen, og på sin 5. matchbold lykkedes det for Omar at vinde kampen og bringe København på tavlen.

Spanske Jesus Cantero dominerede Ruben Jensen i de første to sæt, men med en ændring i taktikken og gode server fik Ruben kæmpet sig tilbage til 2-2. I afgørende sæt viste Jesus dog klassen og bragte Roskilde på 3-1.

Efter pausen kunne Daniel Kosiba ikke stille noget op mod Tugwell. Finn dominerede serv og retur, og spillet var på roskildespillerens præmisser. Kosiba var dog ikke langt fra til sidst, men “fortjent” sejr til Tugwell. Omar Assar startede sløjt, men fik sig spillet i kampen mod Bentsen. Efter flere lange og seværdige dueller bragte Omar sig afgørende foran, og kunne til slut vinde med 3-1.
Tobias skulle nu besejre Jesus Cantero for at holde København inde i holdkampen, men Tobias kunne, på trods af en enkel sætsejr, ikke holde det høje niveau. Jesus vandt 3-1, og Roskilde fører dermed 1-0 i finaleserien.

Læs her hvad Roskilde selv skriver om kampen.

Næste finale spilles onsdag kl. 19.00 i Roskilde.

Rød linje

Opstillingen til finalen i aften er nu kommet:

Daniel Kosiba – Allan Bentsen

Tobias Lau – Gao Fan

Omar Assar – Finn Tugwell

Ruben Jensen – Jesus Cantero

Daniel – Finn

Omar – Allan

Tobias – Jesus

Ruben – Gao

Undervejs kan der spilles på kampene hos DanskeSpil

Rød linje

Mandag d. 22. april spilles første finale mellem Roskilde og KBTK. Roskilde vandt suverænt grundspillet, mens KBTK blev en lige så suveræn nummer to. I de to semifinaler vandt Roskilde med samlet 10-0 over Vedbæk, mens København vandt 10-1 over OB.

Det er derfor ikke skævt at sige, at det er landets to klart bedste hold som tørner sammen i finaleserien. Første finale spilles i København, mens den anden og eventuelt sidste finale spilles i Roskilde.

De to hold har følgende trup:

Roskilde: Finn Tugwell, Allan Bentsen, Jesus Cantero, Fan Gao, Claus Schou og Casper Gammelmark.

København: Omar Assar, Daniel Kosiba, Tobias Lau, Ruben Jensen og Christoffer Petersen.

De to indbyrdes opgør mellem de to klubber har resulteret i to sejre til Roskilde (5-1 og 5-3). I det første opgør var Daniel Kosiba dog ikke med for København, men uanset hvad, så må Roskilde ses som favoritter.

Spændende at se om nogle af klubberne vælger at flytte rundt på holdopstillingen. Bentsen har i de sidste par kampe spillet i 2.kryds, mens København troligt har holdt fast i deres startformation. Roskilde har også muligheden mellem Fan Gao og juniorlandsholdsspilleren Claus Schou til rollen som 4.mand.

Som optakt til kampen kan ses et af møderne mellem Omar Assar og Allan Bentsen:

Kampen vises på KanalSport, og løbende er det muligt at spille på kampene via DanskeSpil.

Kampen spilles i Østerbro Idrætshus i København, og der er gratis adgang.  

 

Forfatter: Christoffer Petersen
Kontaktperson e-mail: gitte.hvid@dbtu.dk