Finaledag i Frederikshavn

Torsdag var store finaledag i Arena Nord – ikke for de etablerede spillere ved Danish Open, der for nogens vedkommende endnu ikke er startet, men for de bedste af de bedste i Frederikshavn Kommunemesterskab 2009!

En snes børn havde kvalificeret sig til finalerne, der blev afviklet dør om dør med den lidt større turnering med alle verdensstjernerne – der blev aafviklet både en individuel turnering og en holdkonkurrence.

Forinden finalen havde 250 børn fra seks af kommunens fritidsklubber deltaget i turneringen – primært fra de største byer som Frederikshavn, Skagen og Sæby.

Primus Motor i projektet er Morten Andersen, der sammen med et par andre lokale ledere, startede turneringen op i efteråret – efter tilskyndelse af DBTU’s breddekonsulenter:

“Vi fik en henvendelse fra Annette Westermann, der mente der skulle ske noget sideløbende med Danish Open, og så gik vi i gang med at planlægge.

Der har været så stor opbakning, at vi fortsætter i næste sæson, og måske vil vi med tiden udvide, så det bliver et slags nordjysk mesterskab for hele regionen”, siger Morten Andersen, der har finansieret turneringen med midler fra kommunen og de deltagende fritidsklubber.

Kun ca. halvdelen af spillerne spiller til dagligt i klub, så der er grundlag for medlemstilgang i det nordjyske – og det er Annette Westermann bevidst om: “Der er kontakt til de lokale klubber, og jeg håber det giver nogle flere ungdomsmedlemmer i hele Nordjylland”.

At der er talentmasse i Frederikshavn og omegn kunne man se ved selvsyn fredag eftermiddag, hvor vinderne af Kommunemesterskabet 2009 blev kåret:

Ungdomsgården Hånbæk (UGH) tog sig af holdtitlen, mens Marcus Grønning fra samme sted gik til tops i den individuelle turnering og Jakob Tesgaard fra Skagen vandt consolationrækken – herunder ses vinderne af holdturneringen med DBTU’s næstformand, Mads-Peter Jannings. 

FREDERIKSHAVN KOMMUNEMESTERSKAB 2009 | RESULTATER

Holdturnering
1. UGH
2. Sæby
3. Skagen
Individuelt
1. Marcus Grønning, UGH
2. Deniz Pumar, UGH
3. Cato Kristensen, Skagen
Consolation
1. Jakob Tesgaard, Skagen
2. Lasse Nyeng, Skagen
3. Nicklas Dam, Strandby

 

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: annette.westermann@dbtu.dk