Foto: Jim Christensen

Bordtennisligaen Herrer

Det lykkedes i sidste uge, med en 5-1 sejr, Næstved Bordtennis at spille sig i finalen om det danske mesterskab for herrer, hvor de forsvarende mestre fra Roskilde venter i denne uge. Finalen bliver en gentagelse af det drama, der udspillede sig for 2 år siden, hvor Næstved var et mulehår fra at tage det danske mesterskab fra Roskilde med en sejr i den første finale og nederlag i den anden finale efter golden set.

I tirsdagens kamp var spillet og niveauet fint, men trioen Hampus Söderlund, Magnus Månsson og Tomas Koldas var simpelthen for stærke for hjemmeholdet. Peter Svenningsen stod for hjemmeholdets ene sejr og Eric Glod var med til 5.sæt mod Söderlund uden, at der rigtig var spænding til sidst.

Bordtennis Danmark ønsker B75 tillykke med bronzemedaljerne.

I finaleugen mødes Roskilde og Næstved i Næstved tirsdag, d. 11. maj, mens returopgøret spilles torsdag, d. 13. maj, i Roskilde, begge kampe kl 17.00. Herrernes finalekampe sendes på Sport Live: https://www.sport-live.dk/

En eventuel tredje kamp spilles fredag, d. 14. maj, kl. 18.00.

Det bliver interessant at følge, om Maze og Lundquist kan gøre noget ved Næstveds Power trio, der har set rigtigt stærke ud. Ikke mindst Söderlund forekommer lidt urørlig ud med gode server og meget tryk i boldene.

Bordtennisligaen Damer

Første finalekamp blev afviklet på Vibys hjemmebane, fredag d. 30. april, hvor der var lagt op til et traditionsrigt opgør mellem Viby og Hillerøds bedste damehold. I damernes liga indledes holdkampen med en double, og her vandt Pia Toelhøj/Annie Hedlund lidt overraskende en flot sejr 3-1 mod de 8-dobbelte danske mestre Pernille Søndergaard/Pernille Agerholm.

Herefter skulle singlerne spilles, og her rystede Viby den dårlige start af sig. Således tog man de første 2 singlekampe hjem henholdvis 3-1 til Søndergaard mod Pia og 3-2 til Sally Maribo mod Nicoline Koefoed. Dermed stod der 2-1 i holdkampen og resten af affæren gik stærkt derfra. Agerholm slog Annie 3-1, mens Søndergaard fulgte op 3-1 mod Nicoline Koefoed. Sally slog Annie 3-0 og så kunne den rutinerede og 6 måneder gravide Agerholm køre sejren i hus med sin 3-1 sejr mod Pia.

Viby vandt dermed den første holdkamp 6-1 og returkampen spilles på lørdag, d. 15. maj, i Hillerød, hvor en potentiel tredje holdkamp også skal afvikles dagen efter.

”Vores damer tror på egne evner og at hjemmebane kan gøre en forskel. Modstanderne fra Viby kommer selvfølgelig med masser af selvtillid efter en sejr på hjemmebane og må betegnes som små favoritter. Jeg forudser dog en tæt kamp, hvor vi skal vise, at det er os der er forsvarende danske mestre. Vi kommer til at savne hjemmebanetilskuerne, men håber de vil heppe med virtuelt via LiveStream.” udtaler HGI Bordtennis’ formand Thomas Hjermind Jensen.

Damernes finale livestreames fra HGI Bordtennis’ facebookside: https://www.facebook.com/HgiBordtennis