Flere piger til bordtennis

DBTU’s bestyrelse har vedtaget en målsætning om at øge antallet af kvindelige spillere fra de nuværende 750 til 4.500 spillere. Dermed kommer pige- og damespillerne til at udgøre ca. 1/3 af DBTU’s samlede medlemstal, hvilket svarer nogenlunde til den andel af kvindelige medlemmer, som to sammenlignelige sportsgrene som tennis og badminton har.

Hvorfor skal vi have flere piger til at spille bordtennis?
Først og fremmest fordi det vil give et større medlemstal samlet set og et større rekrutteringsgrundlag for udbredelsen af verdens bedste sport.
Men derudover fordi klubliv, klubture, stævner, turneringer, træning og alt det andet bare bliver meget bedre og sjovere, når begge køn er repræsenteret.

Der har igennem årene været forsøgt mange forskellige tiltag for at tiltrække flere piger til vores sport:
– Kurser
– Konferencer
– Tilskud
– Pilotprojekter
– Erfaringsudvekslinger
– osv.

Men én ting har endnu ikke været forsøgt: ’Blandede hold’.
Når vi så samtidig ved, at tennis og badminton igennem mange år netop har kørt deres turneringer med blandede hold er tanken jo nærliggende, at deres succes med at tiltrække pigerne kunne have noget med det at gøre.
Det kan vi naturligvis ikke vide med 100 % sikkerhed, men vi bliver nødt til at undersøge det. Vi kan i hvert fald ikke blot resignere og lade disse to sportsgrene løbe med alle pigerne.

DBTU er netop nu i gang med planlægningen af et stort fremstød for at få flere piger til at spille bordtennis. I dette fremstød indgår:
– en SFO-turnering med blandede hold
– pointstævner for piger
– fællestræning for piger
– mere fokus på pigetræning i instruktøruddannelserne
– samt indførelse af blandede hold i sæsonen 2014/15 i drengedivisionen og året efter i juniordivisionen. Senere indføres det også i seniorrækkerne.

Spillesystemet i rækker med blandede hold vil blive tre drenge og to piger på hvert hold. Drengene spiller alle-mod-alle i alt ni kampe. Pigerne spiller alle-mod-alle i alt fire kampe. Derudover spilles to doubler, så en holdkamp i alt består af 15 kampe.

Vi vil i forbindelse med Ungdoms Top12, Senior-DM og Ungdoms-DM afholde informationsmøder om dette fremstød.
Men klubberne kan godt allerede nu begynde at forberede sig ved at sætte fokus på rekrutteringen af flere pigespillere med henblik på de kommende ungdoms-DT hold.

Forfatter: Bjarne Andersen
Kontaktperson tlf.: 86 24 56 11
Kontaktperson e-mail: bjarneogjytte@stofanet.dk