Første finale i Bordtennisligaen for damer er færdigspillet

Første finale i Bordtennisligaen for damer er færdigspillet

Virum vandt den første finale i dameligaen, hvor de slog Hillerød i golden set.
Der var snart ikke plads til mere spænding, da Virum tog imod Hillerød. Hillerød vandt de 2 senest opgør og blev naturligvis set som favoritter op til finalen. Og de havde da også deres chancer, med matchbolde i både de sidste kampe og golden set.
– Vi har haft så mange chancer i dag. Vi har haft fire matchbolde, som vi ikke udnyttede. Og så var der golden set, som er en 50/50, udtaler Dana Bentsen efter nederlaget.
– Vi spillede godt, jeg synes også vi var bedre end dem langt henne af vejen. Men når man ikke lukker ens føringer, så giver man dem chancen for at komme tilbage. Og de chancer udnyttede de i dag, tilføjer Dana Bentsen, som tabte i golden set til Valeria Hachard.
Det var en utroligt emotionel Valeria Hachard, som afgjorde den første finale. Hun tabte i femte sæt til Naomi Owen, men kom stærkt tilbage, hvor hun to gange slår Bentsen, først i femte sæt og derefter i golden set.
– Det føles så vildt. Der var så meget pres på i det sidste sæt. Jeg var meget afslappet og rolig inden golden set, men det var så intens til sidst. Jeg var så bange, da hun udlignede til 10-10, jeg var så presset, fortæller Valeria Hachard efter det sidste opgør.
– Vi tabte til dem sidst, men jeg tror bare der er en helt anden atmosfære til finalen. Det er meget mere seriøst og der er alt på spil. I grundspillet havde man meget mere at se til, både med coaching og forskellige hold. Men i dag kunne vi fokusere 100 procent på kampene, hvilket hjalp meget, uddyber Hachard.
Valeria Hachard og Sophie Walløe ser begge doublekampen som en bærende faktor i deres sejr. De har vundet deres sidste 3 doublekampe sammen.
– Dynamikken mellem Valeria og jeg når vi spiller double er rigtig god. Vi havde det svært i starten af sæsonen, men i slutspillet har vi virkelig steppet op i niveau, som gør os meget farlige i doublekampene, fortæller Walløe.
Virum kan efter dagens sejr tage til Hillerød med fordelen i deres hånd. Men denne gang er det Hillerød, som har en stærk hjemmebane i ryggen. Den anden finale bliver spillet lørdag d. 30. april i Hillerød.