Fra Billund til Beijing

Seniorlandsholdsspilleren Pernille Søndergaard har deltaget i en tre ugers træningelejr i OL-byen Beijing – dbtu.dk har modtaget nedenstående rapport fra den kinesiske hovedstad…

Jeg har deltaget i en 3 ugers træningslejr i Beijing. Lejren var arrangeret af Jan Berner (landstræner i Norge). Det var 10. år Jan arrangerede træningslejr på samme skole, og det var 2. år, jeg deltog.

Rejsen startede i Billund lufthavn, jeg skulle flyve alene til Beijing, hvilket blev til 13 kedelige timer, hvor jeg heldigvis kunne sove noget af tiden.

Da jeg ankom til Beijing lufthavn, stod der en kineser med en skilt, hvorpå der stod mit navn, og da jeg kom hen til ham, fandt jeg ud af han ikke kunne engelsk, men med lidt håndtegn fik han forklaret, at vi skulle vente på en anden, der snart ville komme.

Det viste sig at være en af guiderne på skolen, som jeg kendte lidt fra sidste år, de kørte mig til skolen, hvor svenskerne og nordmændene ville komme et par timer efter.

Vi bor og træner på Shi Cha Hai sportsschool, som ligger meget centralt i Beijing. Ud over bordtennis er der også mange andre idrætsgrene, bl.a. volleyball, teakwondo og gymnastik.

Jeg kom til at bo på værelse med Therese Andersen fra Norge, som jeg kender godt, da vi tidligere har spillet elitedivision sammen i Hørning.

Men nu til træningen som den lange rejse jo drejer sig om. Vi har 11 træningspas pr. uge, mandag til fredag to træningspas og lørdag et træningspas – alle gange á 2 ½ time.

De fleste træninger ser således ud: (veksler meget lidt i øvelserne)
Morgentræning:
5 min opvarmning
25 min indspil (kontra og loop-loop)
30 min benarbejde (begge spillere kører 3 pkt. forhånd)
30 min frit mod baghånd
15 min pause
15 min frit spil med serv
30 min kampe

Eftermiddagstræning:
5 min opvarmning
30 min servetræning
30 min serv – retur
25 min serv – stik – åbning – fritspil
15 min pause
45 min kinatræning (de kinesiske spillere kører med hinanden, mens trænerne kører med os, og hvis det ikke går op, vælger trænerne en af de små kinesere til at sende bolde over til os)

Alle lørdage er der kamptræning, hvor vi spillede holdkampe med 3 kinesere på det ene hold mod 3 europæere.

Den ene fredag kom der en sending kinesere fra en anden skole, som er lidt ældre og bedre end dem vi normalt træner mod. Dem skulle vi spille kampe mod hele dagen. Vi startede med almindelige holdkampe, hvor jeg var på hold med en fra Norge og en fra Finland, vi måtte desværre se os slået 9-0 efter 7 kampe i 5 sæt.

Efter frokosten skulle vi så spille holdkamp med 9 spillere på hvert hold, vi skulle hver især spille 5 kampe. Resultatet blev 40-5 til Kina, hvor jeg stod for 3 sejre 🙂 En af kineserne, som tabte 2 kampe, kom og trænede ved os resten af tiden, vi var der.

Det var hård træning og efter en dårlig optakt til lejren med et dårligt knæ, der skulle trænes op var formen ikke helt i top, da jeg ankom til Kina, og træningen var da også for hård ved mit knæ de første par dage.

Så efter 3 x ½ træning med ondt i knæet kom jeg til en af skolens læger, som satte nogle nåle i mit knæ og derefter varme over. Ikke det sjoveste jeg har prøvet, men efter 3 dage i træk med behandling af mit knæ efter træningen var mit knæ meget bedre, og jeg kunne træne resten af tiden uden problemer.

Al kommunikation foregik med tegn og fagter, da vores træner kun talte kinesisk. Så jeg fik gennem en af en af drengenes træner at vide, at min træner syntes, at jeg havde trænet rigtig godt, og at jeg havde fået meget bedre føling med min forhånd.

Ud over træningen brugte vi meget tid på at hvile, men søndag var sat af til udflugter. Det var godt at få koblet helt af inden en ny uges hård træning. Vi så bl.a. den kinesiske mur, Beijing Zoo, samt Den Forbudte By og Den Himmelske Freds Plads.

Turen har for mig været en god kombination af rigtig god og meget træning, samtidig med der har været tid til at opleve Beijing, og alle spillerne havde et godt sammenhold. Jeg håber, at jeg får mulighed for at komme til Shi Cha Hai Sportskole igen til næste sommer.

Forfatter: Pernille Søndergaard
Kontaktperson tlf.: 50 85 05 85
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk