Fra Nyråd til Benxi

En delegation fra Nyråd IF tager på lynvisit til Vordingborg Kommunes venskabsby Benxi fra 16.-20. november.

Besøget er endnu en aktivitet i rækken af udviklingstiltag, som er iværksat for at gøre Nyråd IF til en endnu mere attraktiv idrætsforening.

Formålet er at klarlægge mulighederne for et generelt samarbejde med Benxi, samt at detaljere planerne for en kinesisk spillers optræden på Nyråd IF’s bordtennishold i 1. division.

Nyråd IF har igennem de seneste år arbejdet målrettet med klubudvikling.

Et væsentligt resultat af processen er en moderniseret foreningsstruktur, som skaber grundlag for at de fire afdelinger: Bordtennis, Fodbold, Badminton og Håndbold under en høj grad af økonomisk selvstændighed kan fortsætte den positive udvikling fremadrettet.

Afdelingerne er bundet sammen i en Hovedbestyrelse, som koordinerer fælles og større tiltag. Det sker ofte ved etablering af tværgående udvalg, der involverer medlemmer og interessenter, som ikke i andre sammenhænge er aktive i bestyrelsesarbejdet.

Eksempelvis arbejdes løbende med mindre og større projekter til styrkelse af indhold og/eller opmærksomhed om foreningens aktiviteter, arrangementer og fysiske rammer.

Nyråd IF var med baggrund i ovenstående blandt de 6 nominerede til Årets forening 2008 i Vordingborg Kommune.

Topbordtennis i Vintersbøllehallen
Bordtennis er Nyråd IF’s sportslige flagskib og 1.-holdet sikrede sig i sidste sæson oprykning til 1. division, som er Danmarks næstbedste række.

I den forbindelse har Nyråd IF besluttet at iværksætte en række tiltag, dels for bedre at kunne formidle den unikke oplevelse, som bordtennis på højt plan er, og dels for også på længere sigt at fastholde sin position i toppen af dansk bordtennis.

De fysiske rammer om hjemmekampene er nu forbedret med nye borde og ikke mindst med nyt lys i hallen, som Vordingborg Kommune glædeligvis prompte fandt mulighed for at etablere efter Nyråd IF’s henvendelse om lys-problemerne i Vintersbøllehallen.

Kineser til Nyråd IF
I den sammenhæng opstod ideen om inddragelse af Vordingborg Kommunes venskabsby Benxi i planerne.

Verdens bedste bordtennisspillere kommer fra Kina og det passer samtidig godt ind i Nyråd IF’s generelle klubudviklingsstrategi at få etableret et samarbejde, der kan danne grundlag for besøg og udveksling i fbm. enkeltarrangementer og evt lidt længere ophold indenfor bordtennis eller andre af foreningens idrætsgrene.

Tilknytningen af en kinesisk bordtennisspiller til Nyråd IF’s 1. divisionshold i bordtennis skal derfor ses som et første skridt, der skal demonstrere, at et længerevarende og bredere samarbejde er indenfor det muliges grænser.

Kinaturen
Da bordtennis således er spydspids for Kina-samarbejdet består Nyråd IF’s delegation primært af medlemmer af bordtennisafdelingen og deltagerne er Mette Frandsen (Ungdomstræner), Morten Villadsen (1. divisionsspiller), Johnny Jørgensen (Bordtennisformand) og Hans Hulbæk Petersen (Formand for Kinaudvalget).

Turen er kommet i stand via Vordingborg Kommunes venskabsbysamarbejde, som har givet tilskud til rejseomkostningerne og i øvrigt på forbilledlig vis har bidraget med kontakter og vejledning.

Programmet for turen inkluderer velkomst fra Benxi’s bystyre, møde om det generelle samarbejde, besøg på bordtennisskolen og kampe mod spillere fra skolen, samt møde og spil med Mingjun Ma, som er navnet på den kinesiske spiller, der har mulighed for at optræde på Nyråd IF’s 1. divisionshold efter Nytår.

NYRÅD IF

Fakta om Nyråd IF
• Firstrenget idrætsforening i Vordingborg Kommune med ca 450 medlemmer

• Har fodbold, badminton, håndbold og bordtennis på programmet

• Træner og spiller kampe i og ved Vintersbøllehallen i Nyråd

• Bordtennisafdelingen har ca 20 seniormedlemmer, der styrkemæssigt spænder fra motionister til 1. division og en blomstrende ungdomsafdeling med ca 30 medlemmer

• Bordtennis har spillet i den næstbedste række i dansk bordtennis i flere omgange de seneste 20 år. Bedste placering var i 88/89, hvor det blev til en 4. plads. Seneste gang var i sæson 05/06 og der blev det kun til en enkelt sæson

• I sæson 09/10 har Bordtennis hold i 1. division, serie 1 og 2 x serie 4, samt Herre 40 DM-rækken

Forfatter: Nyråd IF
Kontaktperson tlf.: 51 60 10 10