Frafaldsanalysen

I forbindelse med udviklingsprojektet har DBTU fået mulighed for at lave en analyse af frafaldet i bordtennis. Den klubanonyme frafaldsanalysen laves i tæt samarbejde med DIF og med stor hjælp fra DIF’s eksperter, men vi har i lige så høj grad brug for klubbernes hjælp for at opnå de bedst mulige resultater. Klubberne har i december og igen i januar modtaget en mail, hvor de opfordres til at sende mailadresser til annette.westermann@dbtu.dk på spillere, der er faldet fra sporten.

DBTU/DIF skal bruge mailadresserne til, at sende et spørgeskema til de tidligere spillere. Ud fra de tidligere spillers svar og årsager til frafald, skal der udvikle nogle generelle redskaber, råd og anbefalinger som klubberne kan gøre brug af for at øge fastholdelsesprocenten i klubben.
På nuværende tidspunkt har vi indsamlet over 400 mailadresser og selvom det er et pænt antal og de tidligere spillerne er både geografisk og klubkulturmæssigt pænt fordelt, så vil vi meget gerne modtage flere mailadresser. Det er meget vigtigt, at vi starter med et stort antal mailadresser, da vi må forvente, at nogle af mailadresserne ikke længer er aktive og at nogle af de tidligere spillere også vil afvise at være med i undersøgelsen.

Blandt de mail jeg har modtaget fra klubberne er hovedparten meget anerkendende overfor frafaldsanalysen, men der er også klubber, der er forbeholdne overfor at udleverer tidligere medlemmers mailadresse. Jeg syntes det er prisværdigt, at klubberne gør sig overvejelser omkring de oplysninger som de ligger inde med via medlemsskabet. Men DBTU har naturligvis også tænkt, inden vi bad klubberne om at indsende mailadresser på tidligere medlemmer. Omkring denne problemstilling skriver DIF konsulent Martin Borch følgende;

”Det afgørende her er netop, om der er tale om en henvendelse med henblik på afsætning, hvilket er i strid med markedsføringslovens § 6. Denne siger, at en erhvervsdrivende ikke må rette henvendelse til nogen ved brug af elektronisk post … med henblik på afsætning af vare … arbejds- og tjenesteydelser, medmindre den pågældende forudgående har anmodet om det. DIF og DBTU er i denne sammenhæng ikke at betragte som erhvervsdrivende men frivillige organisationer. Ej heller har vores henvendelse henblik på afsætning af en vare. Og endeligt ledsages vores henvendelse naturligvis med tydelig information om undersøgelsens formål, afsender og muligheden for at fravælge at deltage i denne.”

Jeg glæder mig til at modtage endnu flere mailadresser fra jer, så DBTU’s udviklingsteam får det bedst mulige grundlag for at udvikle nogle gode og brugbare redskaber til klubberne. Flere klubber har også via mail givet udtryk for, at de glæder sig til at gøre brug af resultatet i netop deres klub – så fastholdelsestiltag kan blive basseret på konkret viden i stedet for tro. DBTU glæder sig også meget til at følge analysen gennem alle de forskellige faser og vi glæder os til at fremlægge resultatet for jer på årsmødet den 15. juni.

Forfatter: Annette Westermann
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 17
Kontaktperson e-mail: annette.westermann@dbtu.dk