Gode idéer på stribe

37 deltagere mødte op da DGI Bordtennis og DBTU i fællesskab inviterede til konference om udviklingen af bordtennissporten – Knæk kurven – lørdag den 4. april på Vejle Idrætshøjskole.

Udgangspunktet for dagen var at diskutere bordtennisspillet og organisationernes aktivitetstilbud – for på sigt at kunne gøre sig forhåbninger om at vende den negative medlemskurve.
– Udbydes de rigtige aktiviteter i den rigtige form til dagens bordtennisspillere?
– Er klubbernes tilbud gode nok til at fastholde spillerne?
Disse spørgsmål og lignende blev diskuteret i løbet af dagen.

Inden da havde Keld Bordinggaard (U-21 landstræner i fodbold) holdt et inspirerende og provokerende oplæg om tilgangen til børne- og ungdomsidræt. DBU har i de forgangne år tænkt radikalt anderledes i forhold til turneringsstruktur, holdstørrelser, banestørrelser samt hele den mentale tilgang til fodbold i ungdomsårene.

Det har været en svær og langsommelig proces. Men Keld Bordinggaard fik sat os fint ind i fodboldens udfordringer og ikke mindst besværlighederne med at overbevise alle (læs: de konservative ledere) om det nødvendige i udvikling og nytænkning.

Med afsæt i oplægget valgte deltagerne sig ind på forskellige emner, som blev debatteret i 4-5 mands grupper. Vi gennemførte 3 runder á 45 minutter. Forløbet afsluttedes i plenum, hvor de forskellige idéer og input fra de respektive emneområder blev trukket frem.

Det er svært at sætte sig ned og evaluere sin sport og tilmed forsøge at reformere den, hvilket dog heller ikke var meningen med dagen. Men der kom i løbet af dagen mange godeforslag, som forhåbentlig har inspireret alle til at prøve nye tiltag i lokalunionerne eller klubberne. Der blev snakket pigeprojekter, ny holdturneringsformer, nye stævneformer, SFO samarbejde og meget andet. Derudover fik mange sat ansigter på hinanden og der blev vist respekt for hinandens meninger og holdninger.

Det er vigtigt at ikke kun de 37 deltagere i konferencen tør prøve disse nye idéer af; Hele bordtennis-Danmark skal turde at gå nye veje. Ved netværksdannelse og vidensdeling skal vi derefter fortælle hinanden om de gode idéer og derved få dem udbredt.

Der bliver i øjeblikket lavet masse af gode arrangementer, og der bliver også prøvet nye initiativer af, senest ved Grand Prix stævnet i Brøndby. Dette skal vi fortsætte med, men som sagt skal vi på alle planer vurdere om vores initiativer er målrettede og tilstrækkeligt attraktive for nutidens danske bordtennisspillere.

Tak til alle deltagere for en god og inspirerende dag i Vejle.

 

Forfatter: Tommy Jørgensen og Jakob Staun
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 11
Kontaktperson e-mail: jakob.staun@dbtu.dk