Godkendt resultat

Sportschef Peter Sartz var i sidste uge med en stor dansk ungdomstrup til Swedish Cadet & Junior Open. Her følger en evaluering af turneringen:

Den korte version er, at det gik lidt bedre end forventet. Vi fik en finaleplads, 3 1/4-finaler og 3 1/8-finaler. Andreas Dilling spiller en rigtig flot turnering. Han er hurtig og bestemt, og han har et højt anlagt spil. Han har en plan med sit spil, og er ikke bange for at følge den. Ruben og Tobias spiller ligeledes gode turneringer. Ruben var ude for første gang i et stykke tid, og han var “på” mentalt hele tiden. Han gik videre fra svære gruppespil i junior og elite, og leverede gode præstationer hele turneringen. Tobias fik en svær lodtrækning i junior og blev 3er i gruppen. Han viste dog mod og mandshjerte, og gik hele vejen i consolationturneringen. Tobias har et godt spilsystem, og kan vinde kampene på flere måder. Han skal i den næste lange stykke tid tænke på at forbedre sit “våben”. Forhånden er blevet bedre, men for at være rigtig farlig mod de bedste, skal man kunne have et våben – ellers bliver det for “pænt”.

Pigerne fik vist, at de efterhånden er godt trænet. Der mangler tekniske ting hos alle, men niveauet er tydeligvis stigende. Sofie spiller et rigtig flot gruppespil, og med lidt mere skarphed og koldblodighed vinder hun gruppen. Hun var i vinderposition i alle tre kampe. Alle pigerne har god selvtillid og gennemfører kampene godt. Pigerne skal fortsætte den gode proces de er inde i, så skal sejrene nok komme.

Mie Jacobsen og Stefanie Christensen spiller i perioder godt, men er for ustabile mentalt til at det blev rigtig godt. I de gode perioder er spillet godt, i de dårlige perioder er spillet skidt. Det er vigtigt, at man har et højt bundniveau, for det er svært at vinde en kamp hvis man skal spille på max alle syv sæt.

Én ting som jeg tager med mig fra turneringen, er vigtigheden i at have en “Plan B”. Den måde vi gerne vil spille bordtennis på i Danmark skal vi fortsætte med, men vi skal blive bedre til at ændre spillet når den oprindelige taktik ikke fungerer. Vi er blandt de bedste på kort spil og eget angreb, men flere og flere lande er noget bedre end os i det åbne spil. Bolden bliver spillet langt på returen, og så spilles der loop-loop eller hurtigt med baghånden. Det skal vi træne mere, så vi kan være bedre forberedt til næste gang. 

Mentalt er vi noget efter de bedste lande. Hvorfor kan vi ikke være som asiaterne? De råber og skriger på fejlserver, kantbolde eller simple fejl fra modstanderen. Et point er et point, og det handler om at vinde. Vi er lidt for “flinke” i Danmark, og tager ikke fighten med os selv. Er vi oven på mentalt fra kampens start, så er chancen for en sejr betydeligt større.

Ud over disse observationer, blev jeg bekræftet i, at vi gør de rigtige ting. Ser vi bort fra Frankrig, så har vores spillere den bedste fysik. Det er noget vi har arbejdet med ud for den betragtning, af har man overskud fysisk, har man mere overskud mentalt. Vi skal skabe overskud og glæde, for er man positiv og ser muligheder i stedet for begrænsninger under kampene, så er man kommet langt!

Som samlet trup var det godkendt. Spillerne får mange svar under så lang en turnering, så nu bliver det spændende at se om de formår at omsætte de svar til handling hjemme i træningshallen.

Alle resultater fra turneringen kan ses her.

Rød linje

Forfatter: Christoffer Petersen
Kontaktperson tlf.: 40 25 49 97