Godt Idrætsmiljø for unge

Interesserede klubber søges til en ny runde af DIFs projekt: Godt idrætsmiljø for Unge

Frem til 1. september 2009 kan DBTU tilmelde bordtennisklubber til Godt Idrætsmiljø for Unge 2009-2010.

Godt Idrætsmiljø for Unge er et procesforløb over cirka ni måneder for foreninger, der gerne vil sikre generationsskiftet i deres forening. I løbet af perioden skal foreningen arbejde målrettet på at involvere unge i foreningens aktiviteter og drift.

Med hjælp fra DIF og DBTU skal foreningerne udarbejde og gennemføre en handlingsplan, som fokuserer på seks områder:

• Foreningens Ungdomspolitik- inddragelse af unge
• Velkvalificerede trænere og ledere til alle
• Trænings- og konkurrencetilbud til alle
• Faciliteter og rammer
• Samarbejde og kommunikation
• Synliggørelse af kompetencer

De deltagende foreninger skal tilmeldes af DBTU, som udpeger og briefer foreningerne inden kickstarten i Idrættens Hus den12. september 2009. Midtvejsmødet er den 23. januar i Odense.

– læs mere om Godt idrætsmiljø for Unge.

Kontakt Helle Carlsen, DIF Udvikling på 4326 2051 elle e-mail hca@dif.dk eller DBTUs breddekonsulenter Annette Westermann eller Jakob Staun på 43 26 21 17 eller 43 26 21 11 for spørgsmål til ovenstående eller til projektforløbet.

Brønshøj Bordtennis har i denne sæson været engageret i projektet, og har beskrevet hvad et godt idrætsmiljø for unge er hos dem, samt hvad der skal til for at opnå det eller forbedre det nuværende.

Klubben har arbejdet på at involvere de unge – specielt hvad angår klubbens sociale arrangementer, hvor der er nedsat et ungdomsudvalg bestående af unge, der har indhentet de unges syn på forholdene.

Ungdomsudvalget i Brønshøj skal fremover være med til at planlægge klubbens sociale arrangementer, træningslejr og i højere grad end tidligere involveres i træningsplanlægningen og de hjemlige turneringer. 

Foruden Brønshøj og BTK61 Roskilde i indeværende sæson, er klubberne OB, Hillerød, Esbjerg BTK, Silkeborg KFUM og Silkeborg BTK tidligere blevet certificeret som klubber med et Godt Idrætsmiljø for Unge.

Forfatter: Jakob Staun
Kontaktperson tlf.: 43 26 21 11
Kontaktperson e-mail: jakob.staun@dbtu.dk