GP-afslutning hos BBC

GP-sæsonens sidste kapitel skrives den kommende weekend, når Brøndby BC byder velkommen til 5. og sidste afdeling i DBTU’s Grand Prix 2010/11 – og foruden vinderne i de 10 rækker ved selve stævnet, skal også de endelige vindere af de respektive rækker kåres i Brøndbyhallen.

I de to seniorræker, er det gamle kendinge fra GP-sæsonen, der møder frem i Brøndby – med de førende spillere, Mie Skov og Christian Kongsgaard, i spidsen.

Hos damerne er Mie Skov så godt som sikker på den samlede GP-sejr, da hun inden sidste runde fører med 75 points til den nærmeste konkurrent, Natalia Mikhaylova – Skov, der har vundet de tre GP-afdelinger hun har stillet op i, skal blot nå semifinalen for at være matematisk sikker på sejren.

Mikhaylova er også blandt udfordrerne i Brøndby, men størst modstand kommer der måske fra jysk-kinesisk side, hvor Yu Han Chen og Li Qiu Xia, skal forsøge at udfordre de førende GP-damer.

MIE SKOV

Hos herrerne har Christian Kongsgaard også en solid føring, men modstanden er både større og væsentlig bredere, end den er for Skov hos damerne.

Kongsgaard fører inden sidste afdeling med 50 points til Li Moding og Morten Hyrup (sidstnævnte er ikke med i Brøndby), og dermed rækker en finaleplads med sikkerhed til den samlede sejr – når Li ikke finalen, rækker en semifinaleplads for Kongsgaard (nr. 4, Finn Tugwell, er 75 points efter).

Lodtrækningen har maget det således, at Kongsgaard og Tugwell mødes i kvartfinalen – vinderen af den kamp møder Li Moding i semifinalen, så der venter ultravigtige kampe i Brøndbyhallen lørdag.

I den anden halvdel er Allan Bentsen og Fan Gao klare favoritter til at nå semifinalen – begge ligger fornuftigt til i den samlede Grand Prix-stilling, og kan nemt nå op i Top 3.

CHRISTIAN KONGSGAARD (Foto: Jens Luckenbach)

Herunder kan ses stillingerne i de to seniorrækker inden sidste GP-afdeling:

DAMER
Mie Skov, Roskilde – 300 points
Natalia Mikhaylova, København – 225
Stefanie Christensen, Sisu/MBK – 125
Rikke Nørskov, Århus – 125
Linnea Hindersson, Brøndby BC – 125
Sabine Borre Larsen, Helsingør – 75
Li Qiu Xia, Sjørring – 75
HERRER
Christian Kongsgaard, Vedbæk – 250 points
Li Moding, København – 200
Morten Hyrup, OB – 200
Finn Tugwell, Roskilde – 175
Fan Gao, Vestegnen – 162,5
Allan Bentsen, Roskilde – 150

Se deltagerlisten og lodtrækningen til samtlige 10 GP-rækker ved Brøndby BC Grand Prix, og læs mere om DBTU’s Grand Prix, via Mesterskaber & Stævner -> Grand Prix & Top 12

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 28 45 36 14
Kontaktperson e-mail: mads.schiellerup@ofir.dk