Groth og Fulda vinder igen

Jonathan Groth fortsatte i lørdags sin imponerende sejrsstime i den tyske 1. Bundesliga, da han vandt sin single mod Werder Bremens russer Kirill Skachkov, der er placeret som nr. 66 på den seneste verdensrangliste. Groth er på samme liste placeret som nr. 80, hvilket er hans hidtil bedste placering. Sejren over Skachkov blev på 3-1 (8-11, 11-1, 11-7, 11-8). Dermed fik Groth revanche for nederlaget på 4-1 i sæt til russeren i februar i år.

Det blev en rigtig holdsejr til Fulda Maberzell på 3-2 over slutspilskonkurrenterne fra Werder Bremen. Jonathan Groths holdkammerater Ruwen Filus og Xi Wang besejrede begge Constantin Cioti, mens de til gengæld begge måtte se sig slået af tyske Bastian Steger.

”Groth har stabiliseret sig på et højere niveau”, siger landstræner Linus Mernsten, der desuden siger om kampen: ”Efter at have tabt første sæt dominerede Jonathan med aggressivt returspil og stabilt grundspil. Denne gang var det en Groth med betydeligt mere pondus og aggressivitet som Skachkov stod overfor”.

Jonathan Groth ved VM 2015. Foto: Rémy Gros.

Den danske mester har nu vundet seks af sine syv singler i 1. Bundesligaen i denne sæson, og hvis man ser bort fra 0-3 nederlaget mod Timo Boll i september, så har Groth kun afgivet i alt tre sæt i sine seks sejre. Alle hold i rækken har nu spillet syv kampe og Fulda Maberzell er placeret som nr. 3 med fem sejre og to nederlag. Se stillingen her

Næste opgave for Jonathan Groth bliver Swedish Open i Stockholm, der spilles fra 11.- 15. november. Her deltager han sammen med Michael Maze og Mikkel Hindersson.

Flere af verdens bedste spillere deltager i Stockholm, hvor Groth forventes at skulle gennem kvalifikation for at kvalificere sig til hovedturneringen. Det bekymrer ikke Linus Mernsten, der udtaler: ”Som Jonathan spiller for tiden, så skal konkurrenterne spille på et meget højt niveau for at vinde over ham”.

Følg Swedish Open her

Forfatter: Carsten Egeholt
Kontaktperson tlf.: 27 26 06 09
Kontaktperson e-mail: carsten.egeholt@dbtu.dk