Guld og sølv ved Para-VM

På billedet Peter Rosenmeier, da VM-guldet var i hus. Foto: Parasport Danmark.

Peter Rosenmeier er ny verdensmester i parabordtennis

I VM-finalen blev den forsvarende verdensmester, spanske Alvaro Valera, sat på plads med 3-0. Det er karrierens anden VM-titel for Peter Rosenmeier, der også er paralympisk mester fra Rio 2016.

I en nervepirrende og taktisk kamp, hvor Peter Rosenmeier (klasse 6) flere gange måtte kæmpe sig tilbage, lykkedes det danskeren at detronisere Alvaro Valera og vinde 3-0.

– Det er jo fantastisk. Det har været en sindssyg dag. Det er vildt lækkert. Det taktiske oplæg fungerer bare sindssygt godt. Det var måske ikke nogen seværdig kamp, men det er bare så forbasket vigtigt, at han ikke får lov til at styre spillet. Det er vildt fedt, at det lykkedes, siger Peter Rosenmeier.

Resultatet er en understregning af, at Peter Rosenmeier stadig er helt på toppen på trods af sidste års skuffende kvartfinale-exit ved EM.

– VM-titlen betyder rigtig meget for mig. Jeg har ét altoverskyggende mål, og det er at være verdensmester, paralympisk mester og europamester på én gang. Nu har jeg PL og VM, og forhåbentlig kan jeg fuldføre hattricket til EM næste år, lyder det fra Rosenmeier.

Det danske hold rejser hjem fra Slovenien søndag, og det er med to medaljer i bagagen, da Sophie Walløe tidligere lørdag sikrede sig sin første VM-medalje ved at vinde sølv i damernes klasse 10.

VM-sølv til Sophie Walløe

Kun den polske verdensetter Natalia Partyka er lige nu bedre end 18-årige Sophie Walløe. I VM-finalen i parabordtennis tabte danskeren en tæt finale 1-3 i sæt.

Tre gange har Sophie Walløe mødt Natalia Partyka, og tre gange har danskeren tabt til polakken, der siden 2004 har været i sin egen klasse i toppen af international parabordtennis. Men VM-finalen i Slovenien var første gang, at Sophie Walløe for alvor fik presset Partyka.

Første sæt gik til polakken med 12-10 efter at Sophie Walløe flere gange undervejs havde været foran. Derefter stod der Partyka på andet sæt, som hun vandt 11-4. Så vendte kampen og i et tæt tredje sæt var det danskeren, der var bedst på de afgørende bolde og vandt 11-9. Også i fjerde sæt kom Sophie Walløe bedst fra start og var foran 3-0, inden Partyka til sidst hæv sejren hjem med 15-13.

– Det føles mega fedt at vinde VM-sølv, og jeg er rigtig tilfreds og stolt af min præstation. Det her resultat havde jeg gerne solgt den for, inden jeg rejste til VM. Hun er stadig lidt bedre, men jeg gav hende kamp til stregen, og det var en god følelse, siger Sophie Walløe.

Sølvmedaljen er hendes første VM-medalje og tredje internationale medalje i alt. Næste mål er at vippe Natalia Partyka af tronen, og det må meget gerne ske ved de Paralympiske Lege i Tokyo 2020.

– Jeg har udviklet mig meget, og jeg glæder mig til forhåbentlig at få revanche i Tokyo om to år, siger Sophie Walløe.

Sophie Walløe spillede sig lørdag formiddag i VM-finalen ved at besejre Taiwans Shiau Wen Tian med 3-1 i sæt.

Finale, damesingle, klasse 10
Nathalie Partyka, Polen (armamputeret) – Sophie Walløe, Danmark, 3-1 (12-10, 11-4, 9-11, 15-13)

Pressemeddelelse fra Parasport Danmark (fredag):
Peter Rosenmeier, der er 2. seedet ved VM, kom bedst fra start i sin kvartfinale mod Ian Seidenfeld og vandt første sæt 11-8. I andet sæt var det amerikaneren, der havde overtaget, mens Rosenmeier lavede flere fejl. Sættet gik til Seidenfeld med 11-6. Derefter vendte kampen igen, og selvom Seidenfeld ydede god modstand hele vejen, var det Peter Rosenmeier, der var bedst i tredje og fjerde sæt, som han vandt 11-5 og 11-7.

– Det er fantastisk. Jeg er virkelig, virkelig glad, og jeg glæder mig helt sindssygt meget til at spille igen i morgen. Jeg havde rigtig mange nerver inden den her kamp, og det var enormt vigtigt for mig at bevise over for mig selv, at jeg stadig er med, siger Peter Rosenmeier.

4. seedede Sophie Walløe stod i sin kvartfinale over for Mirjana Lucic fra Kroatien. I første sæt fulgtes de ad til stillingen 9-9, inden Walløe vandt de næste to bolde og dermed sættet. Derfra havde danskeren overtaget og vandt kampen i sikker stil 3-0 i sæt.

– Jeg er helt vildt glad og overvældet. Jeg har nået mit mål, og det er en kæmpe forløsning. Jeg havde mange nerver på, og derfor var det en sværere kamp, end det måske så ud til. Nu går jeg selvfølgelig efter en plads i finalen, siger Sophie Walløe.

Sværhedsgraden stiger for begge danskere i lørdagens semifinaler. Peter Rosenmeier møder Thailands Rungroj Thainiyom, ligesom han gjorde det i semifinalen for fire år siden ved VM i Kina. Den gang havde danskeren overtaget og vandt 3-1.

– Jeg har mødt ham i mange rigtig vigtige kampe, og det bliver helt sikkert enormt tæt. Det er dagsformen, der bliver afgørende, og det plejer at blive nogle gode kampe, siger Peter Rosenmeier.

Lidt overraskende er det Taiwans Shiau Wen Tian, der venter Sophie Walløe i semifinalen. Fredag slog hun den 2. seedede brasilianer, Bruna Alexandre, i sin kvartfinale.

– Jeg kender hende ikke fra tidligere turneringer, men hun har spillet rigtig godt her til VM, så det kan godt blive en meget tæt og spændende kamp, siger Sophie Walløe.

Vinder danskerne deres semifinaler lørdag formiddag, venter finalerne om eftermiddagen.

Resultater, fredag den 19. oktober
Peter Rosenmeier – Ian Seidenfeld, 3-2 (11-8, 6-11, 11-5, 11-7)
Sophie Walløe – Mirjana Lucic, 3-0 (11-9, 11-8, 11-6)

Program, lørdag den 20. oktober
Semifinaler
Kl. 9.45, bord 12: Sophie Walløe – Shiau Wen Tian (Taiwan)
Kl. 11.15, bord 11: Peter Rosenmeier – Rungroj Thainiyom (Thailand)

Evt. finaler
Kl. 14.45, bord 1: Sophie Walløe
Kl. 16.30, bord 1: Peter Rosenmeier

Alle kampe livestreames på VM-hjemmesiden www.spint2018.com og på YouTube www.youtube.com/channel/UCjSxVySND0aWTkisWbbs9tQ

De danske spillere

Peter Rosenmeier
Klasse 6
Alder: 33 år
Bopæl: Malmø
Klub: I.H. Aalborg
Handicap: Arm- og bendefekter
SoMe: www.facebook.com/Rosenmeiertt

Sophie Walløe
Klasse 10
Alder: 18 år
Bopæl: Søborg
Klub: Brønshøj
Handicap: Medfødt hofteskred

Mere om VM
Parasport Danmarks eliteatleter på Facebook: www.facebook.com/danmarktilpl
Landsholdet i parabordtennis på Facebook: www.facebook.com/ParabordtennisDanmark

Pressemeddelelse fra Parasport Danmark (torsdag):
18-årige Sophie Walløe gjorde Peter Rosenmeier kunsten efter og vandt sin indledende gruppe ved VM i parabordtennis. Begge danskere sidder dermed over i ottendedelsfinalen og spiller kvartfinale fredag aften.

Mens Peter Rosenmeier holdt hviledag i Slovenien, var Sophie Walløe (klasse 10) på en hård opgave fra morgenstunden mod verdens nr. 7, kinesiske Xiaojing Zhao. Det blev som ventet en tæt kamp, og undervejs måtte Sophie Walløe overleve en matchbold ved stillingen 1-2 i sæt. Danskeren fik dog kæmpet sig tilbage i kampen, som hun vandt 11-8, 15-17, 11-6, 10-12 og 11-8.

Torsdag eftermiddag var Sophie Walløe så tilbage i Zlatorog Arena, hvor den upåagtede sydafrikaner Sthabile Mnyandu på bare otte minutter blev sendt ud af turneringen med 3-0 i sæt. Dagens to sejre betyder, at danskeren vinder sin indledende pulje, og belønningen er direkte kvalifikation til kvartfinalen fredag aften.

– Jeg er rigtig glad for at være videre. Det var mit første mål, og det giver mig blod på tanden. Nu er mit næste mål at vinde en medalje. Mit spil fungerer godt, og jeg er kommet af med nerverne, siger Sophie Walløe.

Lodtrækning til knockout-runderne har været god ved begge danskere. Peter Rosenmeier møder i kvartfinalen vinderen af kampen mellem Bastien Grundeler fra Frankrig og USA’s Ian Seidenfeld, der er rangeret som henholdsvis nr. 8 og 15 i verden.

– Jeg er fint tilfreds. Jeg undgik dem, jeg helst ville undgå, men selvfølgelig bliver det svært, når man står i en VM-kvartfinale. De er begge angrebsivrige spillere, så det bliver helt sikkert en god og seværdig kamp, siger Peter Rosenmeier.

Sophie Walløe møder i sin kvartfinale Mirjana Lucic fra Kroatien.

– Det var umiddelbart den bedst tænkelige lodtrækning. Jeg har mødt hende mange gange tidligere, og jeg har overtaget i vores indbyrdes duel, lyder det fra Sophie Walløe.

Vinder danskerne deres kvartfinaler, er de sikre på at kunne rejse hjem med medaljer, da der ikke spilles om bronze ved VM i parabordtennis.

Resultater, torsdag den 18. oktober
Sophie Walløe – Xiaojing Zhao, 3-2 (11-8, 15-17, 6-11, 12-10, 11-8)
Sophie Walløe – Sthabile Mnyandu, 3-0 (11-2, 11-3, 11-1)

Program, fredag den 19. oktober
Kl. 19.30 Peter Rosenmeier – Bastien Grundeler (Frankrig) eller Ian Seidenfeld (USA) på bord 1
Kl. 18.00 Sophie Walløe – Mirjana Lucic (Kroatien) på bord 1

Alle kampe livestreames på VM-hjemmesiden www.spint2018.com

Forfatter: Jannik Lund Andersen, kommunikationskonsulent i Parasport Danmark
Kontaktperson tlf.: 51 27 17 60
Kontaktperson e-mail: jla@parasport.dk