GULD TIL SUVERÆNE VEDBÆK

Andetdagsgildet i DED-finaleserien udspilledes sig lørdag aften i Århus, hvor mesterholdet fra 2008, Sisu/MBK skulle forsøge at hente Vedbæks føring fra den første finalekamp.

Her vandt de nordsjællandske vicemestre, der selv hjemtog DM-guldet i 2007, sikkert med 6-2, og presset var dermed på de forsvarende mestre.

Jacqueline Lai Yuen Lee lagde ud med en “pligtsejr” mod Mie Jacobsen, der ikke kunne gøre meget – det blev 3-0, og en forventet Vedbæk-føring.

Samtidig spillede Pernille Agerholm mod gæsternes nye trediedame, Felicia Falck, der var blevet skiftet ind i fht. fredagens kamp – og det var et godt bytte:

Falck bragte sig foran 1-0 og 6-1, men blev i 2. sæt hentet af Agerholm, der udlignede til 1-1 i sæt. Falck tog derefter tredie sæt, Agerholm fjerde – og i afgørende sæt fulgtes spillerne ad hele vejen, inden det blev svensk sætgevinst med 13-11, og dermed vedbæksk føring på 2-0.

FELICIA FALCK & PERNILLE AGERHOLM (Foto: Kim Jensen)

Rækkens bedste spiller, Vedbæks Wang Jia Yin skulle herefter til bordene – hjemmeholdets Bela Kacthiouriner bed godt fra sig, og var ikke langt fra en “sensationel” sætføring på 2-0.

Men: 10-5 i første sæt var dog ikke nok, og fra 1-1 i sæt gik Wang til en sikker sejr, og dermed førte Vedbæk med 3-0 – vejen syntes nu lang for et mesterskabsforsvar i Århus.

Agerholm skulle herefter op mod Lee – og udover at Agerholm sikkert var påvirket af det overraskende nederlag i sin første kamp, lagde Lee ud som lyn og torden, og spillede nærmest fejlfrit i de to første sæt.

Agerholm kom tilbage i tredie sæt, men i fjerde var Lee igen suveræn – dermed 4-0 til Vedbæk.

Wang tog sig planmæssigt af Jacobsen – denne gang uden sættab, og dermed manglede gæsterne blot en s­ejr i de sidste op til seks kampe, for at guldet var i hus.­

WANG YIA JEN (Foto: Kim Jensen)

Katchiouriner forsinkede gæsternes mesterskabsfejring ved at besejre Falck relativt let med 3-1, men det var i den grad stadig bakke op for hjemmeholdet.

– og efter doublen var de forsvarende mestre blevet til de detroniserede:

Lee/Wang vandt på den tredie match- og mesterskabsbold over Jacobsen/Katchiouriner med 14-12 i sættet, 3-2 i kampen og samtidig 6-1 i holdkampen, og dermed var nordsjællændernes anden DM-titel på kun tre år i hus.

En fortjent guldmedalje, thi selvom Vedbæk kun var næstbedst i grundspillet, var de helt suveræne i finalerne, hvor det samlet blev 12-3 over Sisu/MBK, der altså måtte nøjes med sølvmedaljerne.

SISU/MBK

Århusianerne stillede med et forstærket dansk landshold, men det var altså langtfra nok mod et kinesisk/svensk hold i stærkeste opstilling – “landsholdet”, der var med på B-licensordning hos sølvvinderne, spiller sandsynligvis ikke i rækken til næste sæson.

Mestrenes Wang Jia Yin var den bedste spiller i rækken, og formentlig den næstbedste nogensinde efter legendariske og i Danmark ubesejrede Lin Yang – ærgeligt man ikke så mere til Wang end de i alt ni holdkampe hun spillede på 3½ måned.

Jacqueline Lai Yuen Lee var en tand dårligere end Wang, men viste klassen i finalerne – Lee har i øvrigt “integreret” sig selv i dansk bordtennis på bedste vis med succesfuld deltagelse i GP-serien.

Et stort TILLYKKE til BTK Vedbæk med DM-titlen anno 2009 og de tilhørende guldmedaljer – Wang Jia Yin, Jacqueline Lai Yuen Lee, Felicia Falck og Emily Ingves var kernen på holdet.

– resultater fra finalekampene kan ses nederst…

DED-GULD 2009 | BTK VEDBÆK

17/4 | Første DED-stik til Vedbæk
Det var spil til en bordende, da den første finalekamp i Elitedivisionen for Damer blev afviklet fredag aften – i Nærum sikrede hjemmeklubben Vedbæk sig et godt udgangspunkt mod Sisu/MBK inden returopgøret eller -ene i Århus, der spilles lørdag og evt. søndag.

Vicemestrene slog mestrene og grundspilsvinderne med 6-2 efter en spændingsmæssigt kedelig finaleindledning, hvor samtlige otte kampe blev afgjort i de tre nødvendige sæt.

Efter århusiansk føring gik Vedbæk fra 0-1 til 3-1 – og derefter fra 3-2 til 6-2, og holdsejren. Wang Jia Yin og Jacqueline Lai Yuen Lee fik fuldt hus for hjemmeholdet – Wang med tre sejre ud af tre. Gæsternes sejre kom fra Pernille Agerholm og Bela Katchiouriner.

BTK VEDBÆK (Foto: BTK Vedbæk)

Sisu/MBK skal kæmpe hårdt i lørdagens returopgør for at holde titlen på århusiansk jord – denne aften “undgik” man to af nøglekampene, set med Sisuske briller, Agerholm v Lee og Jacobsen v Ingves – måske er man mere heldig med opstillingen i morgendagens forsøg­ på hjemmebane…?

Lørdag er der Serve Off kl. 19:30 på Skt. Annagade Skole – igen kan finalekampen følges via LIVE-ticker­ – resultater fra den første finalekamp kan ses nederst…

16/4 | Titanindernes kamp
I weekenden afgøres det hvem der tager DM-guldet i Elitedivisionen for Damer, når landets suverænt to bedste damehold, Sisu/MBK og Vedbæk mødes i to eller tre slutkampe over ligeså mange dage – finaleserien indledes fredag i Nærum, og fortsættes lørdag og evt. søndag i Århus.

Finalen er en gentagelse fra 2008, hvor århusianerne trak det længste strå efter to kampe – i 2009, som den gang, tegner finalen til et åbent opgør, hvor mestrene (måske) har homogeniteten på deres side, mens de nordsjællandske udfordrere møder frem med rækkens ubestridte stjerne.

SISU/MBK (Foto: Tommy Samsing)VEDBÆK

Grundspilsvinderne fra Århus gik gennem de 14 kampe uden pointtab, og ville på den baggrund være favoritter til at genvinde DM-titlen, men Vedbæk – der blev en ligeså klar grundspilstoer, som århusianerne blev etter – mødte i de interne opgør ikke frem i stærkeste opstilling.

Den vedbækske idealopstilling indeholder den i grundspillet ubesejrede Wang Jia Yin (11-0 på toplisten), Jacqueline Lai Yuen Lee (20-3 på samme liste), og en af de to svenskere, Felicia Falck og Emily Ingves, der begge havde en solid score i grundspillet.

Sisu/MBK møder frem med senior- og ungdomslandsholdsspilleren Pernille Agerholm i spidsen, der toppede grundspilstoplisten med en score på 29-2 – det ene nederlag kom mod Wang i januar måneds grundspilskamp.

Bela Katchiouriner og Mie Jacobsen er de to sidste på holdet – altid farlige Katchiouriner har kun tabt en enkelt kamp i sæsonen (ligeledes til Wang), mens Jacobsen, der ligesom Agerholm har dobbelt landsholdsdeltagelse på CV’et, møder frem med en grundspilsscore på 18-5.

WANG JIA YIN (Foto: Vedbæk)PERNILLE AGERHOLM (Foto: Jens Luckenbach)

– og hvem vinder så???

Selvom Wang på forhånd er (stor)favorit i alle sine kampe, skal hun naturligvis spille dem først – og den ellers tæt på uovervindelige Lee har på det seneste vist små svaghedstegn med tætte kampe og et enkelt nederlag mod århusianerne (Agerholm ved Roskilde GP).

Agerholm bliver bedre og bedre, mens det samme ikke kan siges om Katchiouriner, der dog kan slå de fleste på en god dag – tredi­edamernes kamp, Jacobsen v Falck/Ingves kan blive afgørende…

Favoritværdigheden er ikke overvældende hos vicemestrene fra Vedbæk, men den er der!

DED-finaleserien indledes fredag aften i Rundforbihallen, hvor der er Serve Off kl. 19:00 – der er gratis adgang for alle, og der vil være udtrækning af sponsorpræmier til tilskuerne.

– Vedbæk v Sisu/MBK kan endvidere følges via LIVE-ticker – ligeledes fra (ca.) kl. 19:00.

Elitedivisionen for Damer – FINALE
17-04-09 19:00 Vedbæk – Sisu/MBK: 6-2
Emily Ingves – Pernille Agerholm 7-11 9-11 4-11
Jia Yin Wang – Mie Jacobsen 11-6 11-7 11-3
Jackie Lee – Bela K 11-9 15-13 11-7
Jia – Pernille 11-3 11-3 11-8
Emily – Bela 8-11 8-11 9-11
Jackie – Mie 11-5 11-5 11-6
Double 13-11 11-3 11-9
Jia – Bela 12-10 11-2 11-3

18-04-09 19:30 Sisu/MBK – Vedbæk: 1-6
Mie Jacobsen – Jacqueline Lee 7-11 5-11 7-11
Pernille Agerholm – Felicia Falck 8-11 14-12 6-11 11-7 10-12
Bela Katchiouriner – Wang Lia Jin 10-12 11-8 5-11 6-11
Pernille – Jacqueline 5-11 4-11 11-9 5-11
Mie – Wang 2-11 3-11 6-11
Bella – Felicia 11-4 11-8 10-12 11-5
Mie/Bela – Wang/Jacqueline 3-11 4-11 11-9 12-10 12-14

Under Danmarksturneringen -> Elitedivisionerne kan man læse mere om de 16 elitedivisionshold – ligeledes kan man læse nyheder om både denne og sidste sæson…

Forfatter: Henrik Sørensen
Kontaktperson tlf.: 50 88 50 22
Kontaktperson e-mail: henrik@dbtu.dk