Guldkampen starter søndag

Søndag kl. 14.00 starter slutkampene om mesterskab og guldmedaljer i herrernes elitedivision, når Virum-Sorgenfri hjemme i Virumhallen tager imod Køge Bugt i den første af op til tre finaler.

Virum-Sorgenfri er kommet fra “baghjul” på deres vej til finalen – en beskeden 5. plads i grundspillet, og 1-6 i den første kvartfinale mod BTK 61, er via fire sejre i de fem sidste slutspilskampe, nu blevet til en overraskende, men fuldt fortjent plads i slutkampen om det danske mesterskab.

I semifinalen blev det til samlet sejr med 2-1 over grundspilsvinderne, titelforsvarerne og mesterskabsfavoritterne; Brønderslev, der blev besejret med holdkampscifrene 6-4, 5-6 og 6-4 – den tredie og sidste finale blev ovenikøbet vundet nordenfjords.

Gæsterne fra Køge Bugt er forventede finaledeltagere qua deres andenplads i grundspillet, der undervejs bl.a. bragte en sejr over vinderne fra Brønderslev, hvilket de var de eneste, der kunne præstere i de 14 indledende kampe.

Køge Bugt kom med deres 2. plads “gratis” i semifinalerne, og her blev det til sejr på 2-0 over Esbjerg, der dog var mere end tæt på at vinde første kamp på den vestjyske hjemmebane, hvor føringer på 4-2 og 5-3 blev til 5-6, og udesejr til flot fightende Køge Bugt.

I den anden og sidste semifinale vandt sjællænderne (forholdvis) ubesværet med 6-3, selvom føringen på 5-0 blev mindre og mindre i løbet af kampen – slutspurten rystede dog ikke Køge Bugt, der holdt hjem til finalepladsen.

KØGE BUGT (koegebugt-btk.dk)

Profilerne hos de to hold er mange – man fristes til at sige, at holdet er profilen!

Ikke mindst hos Virum-Sorgenfri, hvor spillerne på skift i løbet af sæsonen i almidelighed, og i slutspillet i særdeleshed, har skiftes til at være førstemænd og matchvindere.

Mikkel Hindersson i 1. parkryds havde et forrygende grundspil, men (single)formen er sløjet af i slutspillet – til gengæld danner han sammen med den faste 2. krydsspiller; Silas Friby en yderst solid doublekonstellation, der har været stærkt medvirkende til finaledeltagelsen.

Martin Bremer og Henrik Vendebo kan spille – og vinde – i begge parkryds, så det bliver interessant hvilken løsning Virum-Sorgenfri vælger til finaleopgørene.

Hos Køge Bugt er de kollektive sejre også hyppige, men førstemanden hedder ubetinget Fredrik Nilsson, der i 1. parkryds har været meget svær at slå.

De fire andre spillere; japanske Daisuke Ishida, svenskerne Magnus Petterson og Joakim Andersson, samt den pæredanske Køge-dreng; Claus Rasmussen kæmper om de tre sidste pladser på holdet til finalerne.

De indbyrdes kampe i grundspillet er endt med en hjemmesejr til hver hold – det blev 6-5 i Køge (30. september 2006) og 6-3 i Virum (1. februar 2007).

Jeg vil udlade at udpege en favorit, da jeg gennem slutspillet ikke just har haft hverken held eller dygtighed i mine hidtidige forsøg udi dette – i stedet vil jeg ønske begge hold en god finaleserie!

Finalerne kan – formentlig og forhåbentlig – følges kamp for kamp hos Køge Bugt, der (som regel) udmærker sig med opdatering fra klubbens elitedivisionskampe, hvilket ikke kan roses nok!

FINALER (link åbner i samme browservindue)

info

Kvartfinaler, semifinaler og finale spilles bedst af tre kampe, mens der spilles én bronzekamp…

Læs mere om Danmarks bedste herrerække under Elitedivisionerne, hvor der bl.a. er links til kampprogrammer, stillinger og toplister, m.v.