Denne artikel er skrevet af John Sabalic

 

Roskilde Bordtennis tager torsdag aften kl. 19:00 imod det polske hold fra Dartom Bogoria Grodzisk Mazowiecki i Europa Cup’ens kvartfinale.

Der skal spilles bedst af to kampe, og Dartom Bogoria må stille svækket op, da polakken Marek Badowski er ramt af corona. I stedet stiller de op med ét af Europas største talenter, den blot 15-årige Milosz Redzimski. Sølvvinder ved VM i drengesingle og guldvinder ved junior-EM for hold. Han skal forsøge at supplere op om den græske superdeffer Panagiotis Gionis, 41 år og den 29-årige tjekke Pavel Sirucek.

 

Sportschef og reserve for Roskilde, Allan Bentsen, ser lyst på kampen.

”Vi har fået en lidt større chance i og med, at de er ramt af corona. Før havde vi nok en chancevurdering på 25-75, men nu er den noget større. Det kommer også an på, hvor ramt Badowski er inden returkampen d. 21. 1. i Polen, tæt på hovedstaden Warszawa. Gionis har været skadet i noget tid, han var ikke med, da vi spillede Champions League-kampene i december i Portugal, og han har ikke spillet i den polske liga i weekenden.” Allan Bentsen vurderer, at både Michael Maze, 40 år, og den 42-årige Jens Lundkvist kan vinde deres kampe, når de er på toppen. Det rutinerede Roskilde-hold stiller også med den venstrehåndede hardhitter Mikkel Hindersson, og det kan blive afgørende, når der skal skrives holdseddel, hvor 1.-2.-manden spiller to kampe, mens tredjemanden spiller en.

”Hvis nu de tænker, at Sirucek skal vinde to, så vil de måske sætte Gionis ned som treer, alt efter, hvor godt han er kommet ovenpå sin skade. Nu må vi se, hvor de står henne,” fortæller Bentsen, der synes, at Roskildes hold er godt klædt på til kampen, bortset fra, at de ikke har spillet siden kampene i det andet gruppespil i Europa Cup’en for en måned siden i Portugal.

 

Der er en del teknik omkring, hvordan man kommer videre til semifinalerne, der spilles d. 16.-20. februar og 2.-6. marts. Allan forklarer, at returkampene skal bevare spænding, selvom et hold har tabt med 0-3:

”Hvis man vinder 3-1 eller 3-0 i første kamp og taber med 0-3 eller 1-3 i returkampen, så skal der spilles tre sæt, et for hver spiller på holdene. Det hold, der vinder to af disse sæt går videre.”

Man skal være opmærksom på, at der i femte sæt i disse Europa Cup-kampe spilles til seks, og ved stillingen 5-5 spilles den afgørende bold, golden ball.

 

Ingen tilskuere, men…

Kampen mellem Roskilde og Dartom Bogoria Grodzisk Mazowiecki vises live på ettu.tv torsdag kl. 19. Desværre må der ikke være tilskuere i hallen.

Måske det skal være skridtet til klubbens første semifinale i europæisk bordtennis. Hvis det bliver aktuelt vil en semifinale stå mod et italiensk hold, da de to hold fra støvlelandet møder hinanden i kvartfinalerne.