Dette års ansøgninger satte rekord: 48 ansøgninger fra talentfulde og håbefulde unge bordtennisspillere.
Legatudvalget bestående af Vilhelm Wedell-Wedellsborg, Tommy Jørgensen og Lis Hævdholm (formand) har gennemgået alle disse meget nøje og efter bedste evne fordelt udvalgets midler.
Hans Christian Carstensen var en stor personlighed med en speciel form for humor. Han havde ingen familie og hans store interesser var bordtennis og handicapidræt, derfor testerede han ¾ af sin formue til Bordtennis ungdommen. Vi, der kendte ham, forsøger at administrere pengene i hans ånd. Han havde forkærlighed for Roskilde bordtennis og for dameungdom. I levende live indsamlede han penge til Aktivitetsfonden, og hvis man stak næsen lidt frem, fik man straks udleveret et girokort med en venlig henstilling om at betale til det gode formål. Og det gjorde vi!!!
Mit første bekendtskab med Chris var, da jeg blev valgt til formand for Eliteudvalget i DBTU. Straks kom Chris med en udstrakt hånd og ønskede tillykke, og med den anden hånd kom der straks et girokort. Det blev efterfulgt af mange andre episoder, og jeg ved fra en spiller i Roskilde, at hvis man ikke havde betalt blev det annonceret en træningsaften med høj og klar røst, at XXX ikke havde betalt sin gæld til Aktivitetsfonden. Man kunne også blive ringet op af Chris, der proklamerede: Morgenstund har guld i mund og guld betyder glæde. SE SÅ AT FÅ BETALT. Hvorefter han lagde røret på uden at sige farvel!
Sådan samlede han i levende live penge ind til mange gode aktiviteter i DBTU, og det er så fortsat efter hans død.
Da legatet blev oprettet, var der en formue på 1,2 mio. kr. og det blev i kommissoriet bestemt, at der skulle uddeles 1/20 af formuen hvert år sammen med afkast af formuen, som er anbragt i solide papirer under administration af Formue- og Investeringspleje.
Det betyder, at afkastet bliver mindre og mindre hvert år, da formuen skrumper. Så i udvalget har vi et stort ønske om, at der er andre, der kunne give et bidrag til legatet eller testere til fordel af legatet. Alt, stort som småt modtages med en stor tak. Vi kan se af de takkeskrivelser og redegørelser, vi får tilbage, at det har en god effekt hos modtagerne. Der er også mulighed for at donere til et legat, som man får sit eget navn sat på. Så kom frit frem.
Alle de mange ansøgninger har vi behandlet i en positiv ånd. Vi har set på spillernes udviklingspotentiale og opnåede resultater. Vi har vurderet på om ansøgningen er kommet rettidigt, om spilleren selv har skrevet og sendt den, om der fra en tidligere modtager er sendt takkeskrivelse med redegørelse for forbrug af pengene, om en spiller vurderes for ung eller for gammel, samt geografiske forhold.
Så vi er kommet frem til følgende fordeling:
Følgende 14 spillere modtager hver 2.000 kr.:
Emil Hasselbalch, Virum
Sofie Strandhave Jørgensen, Brøndby
Adam Leth Nottelmann, Hillerød
Jakob Tang, Amager
Emil Tang, Amager
Frederik Friis Kjeldgaard, Hørning
Andrea Ady Mose Gregersen, Viborg
Andreas Kongsdal, Greve
Sally Lou, Virum
Villads Møller Elmgreen, Amager
Marcus Ahrenholt Jensen, Hillerød
Erik Høier, Hvidovre
Simon Vonebjerg, OB
Markus Jakobsen, Amager
Følgende 11 spillere modtager hver 5.000 kr.:
Oliver Skouboe Berntsen, Hvidovre
Lasse Fly- Kristensen, Amager
Maja Helene Hansen, OB
Emma Vendelbo Clement, Hvidovre
Stelle Rosenmeier, Amager
Johan Engberg Havsteen, Amager
Malik Hartvig Bruun Severinsen, Esbjerg
Sofie Khan-Linh Eckeroth, Roskilde
Emma My-Linh Eckeroth, Roskilde
Sara Bentsen, Roskilde
Alberte Frandsen, Roskilde
Det betyder, at der kommer 83.000 kr. til uddeling.
Til modtagerne er der blot at sige: Skriv til Bordtennis Danmark att. Chan Vong og oplys cpr.nr og konto nummer for at overføre pengene og indberette legatet til Skat.
Næste vigtige punkt: at skrive til legatet og fortælle hvad pengene er brugt til, og hvilket resultat, der er kommet ud af det.
For referat Lis Hævdholm